Allegri: "Pozitív eredménnyel kell befejeznünk az évet"

allegri_bologna.JPGAz olasz bajnoki tabella jelenleg 7. helyét elfoglaló Juventus szombaton Bolognába látogat, hogy feledtetni próbálja újabb csalódást keltő pontvesztését, melyre az előző fordulóban került sor Velencében. A vendéglátó Rossoblù a 10. helyen található jelenleg, egy esetleges hazai győzelemmel Siniša Mihajlović fiai pedig 1 pontra megközelíthetnék az eddig kiábrándítóan teljesítő Zebrákat. A mérkőzés előtt a torinói együttes edzője, Massimiliano Allegri megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, aki nehéz mérkőzésre számít holnap, és pozitívan szeretné zárni az évet a csapattal.

"Először is szeretnék gratulálni a női csapatnak, akik továbbjutottak a Bajnokok Ligája következő körébe, a férfi és az ifjúsági csapattal egyetemben. Legalább Európában jó eredményeink vannak, a hazai bajnokságban azonban eléggé hátul vagyunk jelenleg." - kezdte sajtótájékoztatóját Allgri. 

Ezt követően a mester beszélt az elérhető játékosokról, valamint a lehetséges pályáralépőkről. "A csapat mögött egy hétnyi munka van. Dybala nem lesz elérhető számunkra, Chiesa és Danilo felépülése jó úton halad, azonban jövő kedden még biztos nem lesznek elérhetők. Chiellininek még fájdalmai vannak, remélem ő keddre felépül. A csapat többi része rendelkezésünkre áll. Kulusevski, mint Dybala-helyettes? Dejan egy hét szünet után tért vissza, kevesebb, mint 90 perc van van a lábában. Az operáció következtében, amin átesett, napokig nem ehetett szilárd ételt, csak folyadékot vihetett be a szervezetébe, ennek következtében pedig súlyt vesztett. Velünk edzett a héten, de nem voltak meg a szüséges percek a lábaiban. Fontos, hogy a padon már rendelkezésünkre állhasson, hogy cserélhessek, amennyiben indokolt. Dybala esetében ne feledjük, hogy a Malmö ellen fáradtan játszott, kipróbáltok a Venezia ellen, de sajnos ugyan az a sérülés történt.  A sérülés kockázata mindig ott van. Paulo nem edzett a csapattal sem tegnap, sem ma. Meglátjuk, hogy a Cagliari ellen elérhető lesz-e. Kean és Morata helyzetét ki kell még értékelnem, ahogy Kaio Jorgét is. Személy szerint ő jó mérkőzést játszott Velencében. A középpályát illetően Arthur letöltötte büntetését, Locatelli pedig egy edzést kihagyott, a másikon részt vett. Arthur, Bentancur, McKennie és Rabiot is rendelkezésre állnak."

A sajtótájékoztatón természetesen szóba került a csapa gyenge szereplése. "Hogy kell-e ultimátum? Nem, előttünk van egy út, melyen végig kell mennünk. Növekednünk kell, a hibákkal együtt is. Fejlődnünk kell a befejezés terén, azon dolgozunk, hogy a dolgok jobban működjenek minden nap. Talán több kellemes meglepetés lesz előttünk. Az elkövetkező két mérkőzésen rá kell találnunk magunkra. Január 6-a után 4-5 fontos meccsünk lesz, ezen felül ott van az Olasz Kupa és a Bajnokok Ligája is. Azon dolgozunk, hogy mindenki felépüljön, és a lehető legtöbbet hozhassuk ki a szezon második feléből. Nagy magabiztossággal kell dolgoznunk, játékosok nem lesznek egyik napról a másikra jó, vagy rossz futballisták. Keressük a hibákat, próbálunk ezeken javítani, ezt pedig extrta alázattal kell tennünk. A futball erről is szól, a nehézségekkel szembe kell nézni anélkül, hogy pánikolnánk. Tisztában vagyunk a tabellán elfoglalt helyünkkel, még 21 mérkőzésünk van ezt kijavítani." - vélekedett a Zebrák edzője.

Ezt követően szóba került a holnapi ellenfél is. "Nagyszerű pozíciót foglalnak el. Nem könnyű Bolognában játszani, nehéz mérkőzésre számítunk egy olyan csapat ellen, amely mindössze egy gólt kapott még szögletből. A második félidőben sok gólt szereztek, jó mentális és fizikai állapotban vannak. Két vereséget követően nem lesz könnyű ott játszani. Technikailag és fejben is topon kell lennünk, hogy haza vihessük a 3 pontot."

A tájékoztató további részében szóba került ismét Kaio Jorge, valamint a másik brazil játékos, Alex Sandro is, akinek a távozásával kapcsolatban felröppentek a pletykák a héten. "Sandro sokat játszott, kedden is lesz egy mérkőzésünk. Ki kell az ő helyzetét is értékelnem, melyre sor kerül az előttünk álló edzéseket követően. Morata kezdeni fog, majd  Kean, vagy Kaio, az ő kezdetésében még nem vagyok biztos, a srác viszont jó úton fejlődik. Cuadrado több poszton is bevethető, őt is ki kell értékelnem, mivel De Sciglio is két mérkőzést játszott zsinórban. Ramsey sérülés miatt nem lesz elérhető, nem sikerült felépülnie időben."

Január közeledtével természetesen szóba került a mercato is. "Nincs értelme jelenleg a mercatóról beszélni, hiszen még két mérkőzés hátra van. A klub foglalkozik az átigazolásokkal, napi kapcsolatban vagyunk e téren, de nem az átigazolási piac fogja megoldani jelenlegi problémáinkat. A keret megfelelő, csak fejlődnünk kell bizonyos dolgokban. Több cinizmusra van szükségünk, túl sokáig nyitottak a mérkőzéseink, Velencében is hasonló volt a helyzet, ezért is szükséges, a befejezések terén fejlődnünk, azonban ez nem csak a támadókra vonatkoztik."

Visszatérve a csapat pozíciójára, látja-e Allegri a fényt az alagút végén? "Látom, Önöknek is látni kell. Hátul vagyunk, nem jönnek az eredmények egyelőre, fejlődnünk kell, de örülök a döntésemnek, hogy elvállaltam munkát, mivel egy olyan csapat áll rendelkezésemre, mely se nem fiatal, se nem elég tapasztalt. Nem lehet mindent egy nap alatt felépíteni, de igyekszünk az építkezési folyamatot felgyorsítani. Sajnálom az elhullajtott pontokat, mindössze kettőt szereztünk a megszerezhető 15-ből a Verona, Sassuolo, Udinese, Empoli, Venezia ötös ellen. Ez nagyon kevés. Emellett a karakterisztika terén is fejlődnünk kell, jobban kell olvasnunk a játékot. Sokszor estünk vissza az első félidők után, nézzék csak meg az Udinese és Venezia elleni mérkőzésünket. A Sassuolo elleni mérkőzésünk is elég különös volt. Javulnunk kell e téren, csak idő kérdése. Nincs értelme jelenleg a BL-helyekkel foglalkozni. Csakis arra kell koncentrálnunk, hogy az előttünk álló mérkőzéseinket megnyerjük, és elkezdjünk felkapaszkodni év végén. Az új évben lesz egy Szuperkupa-döntőnk, előtte Napoli, Roma, utána Udinese és Milan. Januárban három mérkőzésünk lesz közvetlen riválisokkal, addigra késznek kell lennünk. 6 pontot már hoztunk a Napolin, ez már egy pozitív jel. Január és február döntő lesz a bajnokság, az Olasz Kupa és a BL-szereplésünk kimenetelét illetően, azonban jelenleg csakis a holnapi, majd a Cagliari elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk. Meglátjuk mi lesz, talán minden változni fog." - zárta mondandóját a toszkán szakember.