Del Piero: "Nincs miért felmenteni a Juventust"

del_piero.jpgA Juventus történetének minden bizonnyal legnagyobb legendája, Alessandro Del Piero a Bianconeri Chelsea ellen elszenvedett megsemmisítő, 4-0-ás vereségét követően szűkszavúan, ám annál súlyosabb mondanivaló mellett értékelte egykori alakulat teljesítményét, kijelentve, hogy az angol gárda minden tekintetben az Öreg Hölgy fölé nőtt kedd este, ami egyértelműen óriási csapást jelent az olaszokra nézve. 

Az egykori klasszis támadó, aki a fekete-fehérek szerelésében töltött évei alatt mindösszesen 705 találkozón lépett pályára, s 290 gólt szerzett, egyértelművé tette, hogy annak ellenére, hogy Massimiliano Allegri válaszokat várt csapatától a regnáló Bajnokok Ligája-győztes futballjára, a játékosok képtelenek voltak reprezentálni ezt, mely önmagában is elvezetett a megalázó kudarchoz. 

"A szóban forgó eredmény hatalmas visszalépést, s meglehetősen óriási, erőteljes csapást jelent a Juventus számára. Massimiliano Allegri azt várta fiaitól, hogy készek lesznek megfelelő válaszokkal szolgálni a Chelsea futballjára, s kellőképpen helytállni a BL aktuális címvédőjével szemben, ugyanakkor az együttes ezt semmilyen tekintetben nem tudta kivitelezni ma este" – fogalmazott a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Őszintén szólva, egy ilyen eredményt követően nincs miért felmenteni a Bianconerit, ugyanis az elmúlt kilencvenöt percből egyetlen olyan konkrét momentumot sem tudnék kiemelni, melyet indokként lehetne felhozni amellett, hogy az Öreg Hölgy minden tőle telhetőt megtett a tisztes helytállás érdekében. Négy gólt kapni, s minderre egyetlen találattal sem válaszolni hatalmas csapást jelent a teljes keretnek, elsősorban pszichológiai, mentális tekintetben. 

A Chelsea alapvetően is más mentalitásban lépett pályára, mint a Juventus, ami egyaránt megmutatkozott a két csapat labdavezetés során alkalmazott hozzáállásában, széljátékában, szereléseiben és belépőiben, valamint agresszivitásában is. A Kékek gyakorlatilag azt csináltak az Öreg Hölggyel, amit akartak, míg a Zebrák mindeközben egyetlen épkézláb lövést sem voltak képesek leadni ellenfelük kapujára. A felek, kiváltképp egymáshoz viszonyítva, két, egymástól teljesen eltérő szintet és szellemiséget képviselő alakulatnak tűntek, s sajnálatos módon az sem jelent kérdést, hogy ez melyik együttesre nézve számít hízelgőbb megállapításnak" – zárta éles kijelentéssel mondanivalóját Alessandro Del Piero.