De Ligt: " Az első négy mérkőzésen az nem a Juventus volt"

de_ligt2.JPGA Juventus a Serie A ötödik, hétközi fordulójában La Speziába látogatott, hogy a liguriai város csapatával mérkőzzön meg, és szerezze meg szezonbeli első győzelmét. A mérkőzés koránt sem volt sétagalopp az Öreg Hölgy számára, a közönség több fordítást is láthatott a Stadio Alberto Piccóban, melyből végül a torinóiak jöttek ki győztesen, és 3-2-es végeredménnyel diadalmaskodtak az Aquilotti felett. A győztes gól a csapat holland védőjétől, Matthijs de Ligttől érkezett, aki a lefújást követően készséggel állt a DAZN riporterének rendelkezésére.

"Hogy éltem meg a mérkőzést? Rendkívül nehéz volt, úgy gondolom. Az első félidőben jól játszottunk, ráadásul szép gólt is szereztünk. Szép gólt szerzett az ellenfél is, de ez volt az egyetlen lehetőségük. A második játékrészt rendkívül rosszul kezdtük, mellyel 2-1-es vezetést ajándékoztunk az ellenfélnek. Ami viszont fontos, hogy a mi karakterünk a nyerni tudás. Ma a három pont az egyetlen dolog, ami számít." - kezdte nyilatkozatát az Ajax korábbi védője.

A Juventus igen nehezen kezdte a szezont. Mit gondol erről de Ligt? "Ha a Juventusnál vagy, az összes meccset meg kell nyerned. Ha csak két pontot szerzel, az nem Juventus, egy új sorozatot kell elindítanunk, ma megszereztük a három pontot hozzá, és ez a legfontosabb. Mérkőzésről mérkőzésre kell látni hogy vagy, ma boldogok vagyunk a három ponttal."

A Milannal szembeni döntetlent követően, közvetlenül a mérkőzés után heves konfliktusokról lehetett olvasni az öltözőben, melyet lényegében Allegri sem cáfolt meg a Spezia előtti találkozó sajtótájékoztatóján. Milyen a légkör a csapat körül? "A légkör? Szerintem a csapat rendkívül fontos, folyamatosan együtt játszunk. Ma egy olyan csapatot láthattak, melynek játékosai jól teljesítettek. Ez rendkívül fontos volt." - folytatta nyilatkozatát a holland védő.

A Zebrák a szezon során szinte mindig kiadták kezükből az előnyt. Mi lehet a baj? "Egy olyan periódusban vagyunk jelenleg, amikor minden rosszul alakul. Az első félidőben egy helyzetből kaptunk egy gólt. Ha dolgok rosszul mennek, akkor minden nagyon rossz. Remélem, hogy legközelebb egy kicsivel több szerencsénk lesz, azonban az is tisztán látható, hogy jobban kell játszanunk. Az első négy mérkőzésen az nem a Juventus volt."

Végezetül pedig az őt illető kritikákról kérdezték a fiatal játékost. "Kritikák? Igen, napról napra fejlődnöm kell, ez teljesen normális, hogy kritikákat kapsz, ha nem játszol jól. Ezt karrierem során már sokszor megkaptam, ami azonban nem fontos számomra. Csak a munkára koncentrálok, és arra, hogy fejlődjek. - zárta mondandóját de Ligt.