Vlahović: "Jövőre meg kell szereznünk a bajnoki címet"

vlahovic_napoli.jpgA Juventus tegnapi, Napoli elleni verségét követően Max Allegri mellett a csapat házi gólkirálya, Dušan Vlahović is az olasz média kamerái elé állt, hogy kifejtse gondolatait a Bianconeri helyzetéről, reflektáljon az általa kihagyott helyzetek jelentőségére, valamint kitérjen a következő szezon céljaira is. 

"Őszintén szólva az összes, általam kihagyott helyzet miatt megbánást érzek, mivel ha meg akarom tenni a következő lépést a pályafutásomban, s azzá a labdarúgóvá szeretnék válni, aki lenni kívánok, akkor ezeket a lehetőségeket értékesítenem kell a továbbiakban. Mást nem tudnék mondani. Megvolt az esélyem arra, hogy eldöntsem a találkozót, ám nincs miért hibáztatnom magam, mivel pontosan tudom, hogy a hét közben, az edzések ideje alatt minden tőlem telhetőt beleadok. A ma este rendkívül kudarcos volt számomra, az elpuskázott lövéseimre pedig nincs mentség, tekintve, hogy a csapat technikai és taktikai szinten is remekül futballozott" – szögezte le a DAZN kérdésére. 

"Mindent úgy csináltunk, ahogy azt a mester kérte tőlünk, ám ha képesek lettünk volna gólt lőni, minden bizonnyal más lett volna az összecsapás kimenetele. Szeretnék gratulálni a társaimnak, és köszönetet mondani nekik, hiszen mikor beléptem az öltözőbe, nem csalódottságot láttam, hanem dühöt, amit a későbbiekben pozitív irányba fordíthatunk. Igazán elcsodálkoztam ezen a reakción, ugyanakkor egyáltalán nem meglepő, hogy ezek az érzések kavarogtak bennünk, elvégre tényleg mindent beleadtunk, s remek meccset játszottunk ma este. Ha kihasználtam volna az előttem álló lehetőségeket, most nem ilyen hangulatban beszélgetnénk. 

Mikor nem követem a megérzéseimet, mindig ez történik, általában ekkor csúsznak be a maiakhoz hasonló, komolyabb hibák. Először át akartam venni a labdát, ám végül úgy döntöttem, hogy inkább egyből a kapura küldöm azt, pedig ha átveszek egy ilyen passzt, azt tízből kilenc esetben belövöm. A későbbiekben higgadtabbnak kell lennem az efféle szituációknál, ennek érdekében pedig folytatni fogom a megkezdett munkát. Meggyőződésem, hogy idővel a rangadókon is képes leszek fontos találatokat szerezni. 

Karrierem során elsősorban egy kimagasló centerré szeretnék válni, mindig is ez volt a fő célom. Mindig a legjobbat akarom kihozni magamból, ma este pedig volt három, vagy négy remek helyzetem, elképzelésem szerint pedig emiatt legalább négy gólt kellett volna szereznem. Természetesen az a fő probléma, hogy nem nyertünk, ám az is bánt, hogy nem tudtam kihasználni az előttem álló esélyeket. Mindenki a világ legjobbjai közé akar kerülni, ezért dolgozunk a tréningek során. A magam részéről már most azonnal folytatni akarom a munkát, a következő találkozón pedig újra gólt akarok szerezni. Az Atalanta ellen sajnos nem lehetek majd a pályán, ám az előttem álló legközelebbi mérkőzésen éppen ezért kettőzött erővel fogok robotolni és hajtani. 

Úgy gondolom, hogy a mester remek munkát végzett a fiatalok beépítése során. Olyan tizennyolc-tizenkilenc éves srácokról beszélünk, akik ifjú koruk ellenére már most olyan jó munkát végeznek, mint tapasztaltabb társaik. A továbbiakban is ezen az úton kell majd haladnunk, mivel a jövő évre nem lehet más célunk, mint az, hogy megszerezzük a Scudettót. A Juventusnál a győzelem az egyetlen dolog, ami számít, nekünk pedig e szellemiség mentén kell tevékenykednünk. Az elmúlt időszak kudarcainak ellenére kitartunk edzőnk mellett, s mindenben követjük őt, még akkor is, ha az Empoli elleni döntetlen óta bekövetkező események miatt többé már nem lehetünk harcban a bajnoki címért. 

Az az iksz komoly hatással volt ránk pszichológiai szempontból, az Inter ellen pedig nem tudtunk a megfelelő hozzáállással futballozni, a Nerazzurri után pedig az Udinese is vereséget mért ránk. A mester ettől függetlenül nagyon sokat segített nekünk a fejlődésben, s nem véletlenül mondja azt, hogy ezek az eredmények a fejlődés részét képezik. A most szerzett tapasztalatok segíteni fognak nekünk a következő szezonban, ekkor pedig nagyobb eséllyel törekedhetünk majd a hibák kijavítására is. 

Akkor leszek elégedett, ha a szezon végén bejutunk a Bajnokok Ligájába, s ha megnyerjük a Coppa Italiát. Minden egyéb dolog, ekképp a személyes szempontok is másodrendűnek számítanak, mivel egyedül arra gondolok, hogy az alakulat segítségére legyek. Nagyszerű csapatunk van, ez pedig arra késztet bennünket, hogy tovább fejlődjük. Nekem az Öreg Hölgy érdekeire kell gondolnom, elvégre ha egy támadó lő 20 gólt, ám csapata nem nyer trófeákat, akkor az egyéni erőfeszítések is értelmüket vesztik. Egyáltalán nem mindegy, hogy hányadik helyen zárjuk az évadot. Jelen helyzetben már csak az ezüstérem lehet reális cél számunkra, ezért viszont mindent meg kell tennünk" – összegzett a szerb támadó.