Cobolli Gigli: "A Napoli a hétvégi rangadó esélyese"

cobolli.jpgA válogatott szünet befejeztét követően a Bianconeri a Serie A harmadik fordulójában máris egy igazi rangadó lejátszására készülődhet a Diego Armando Maradona Stadionban, ugyanis az Öreg Hölgy gárdája a Napoli alakulatával méri majd össze erejét szombat este. A Juventus helyzete a sérültek, valamint a dél-amerikai futballisták utazásával kapcsolatos nehézségek miatt korántsem mondható egyszerűnek, ebből kifolyólag pedig a klub egykori elnöke, Giovanni Cobolli Gigli is úgy véli, hogy a találkozó esélyesének sokkal inkább tekinthetjük a dél-olasz gárdát, mint a Zebrákat. A korábbi sportvezető helyzetfelmérő szavait az alábbiakban olvashatjátok. 

"Amennyiben reálisan mérlegeljük a felek esélyeit, teljesen egyértelműen kijelenthetjük, hogy a hétvégi rangadó esélyesének a Napoli számít, mivel a Juventus számos sérült, vagy egyéb okból hiányzó futballistát kényszerül majd nélkülözni, míg az Égszínkékek ismét magukénak tudhatják majd egyik legfontosabb játékosukat, az eltiltásból visszatérő Victor Osimhent" – szögezte le a NapoliNews24 kérdésére felelve. 

"Egészen biztos vagyok benne, hogy Max Allegri számára hatalmas problémát fog jelenteni a csapat összeállítása, ugyanis a fekete-fehérek dél-amerikai labdarúgói csak pénteken térhetnek majd vissza Torinóba, emiatt pedig alighanem csak a kispadon fognak kezdeni a szombati megmérettetésen. Tisztában vagyok vele, hogy sokan nem tartják kifejezetten fair lépésnek, hogy Osimhen eltiltásának fellebbezését ilyen könnyen fogadta el a szövetség, s természetesen én magam sem örülök annak, hogy a nigériai bevethető lesz a Juventus ellen, azonban el kell fogadnunk a Lega határozatát, nem pedig felháborodásunkat kell kifejezni ezzel szemben.  

Magánéletemben mindig is arra törekedtem, hogy elkerüljem a felesleges és értelmetlen vitákat, ezt pedig a mai napig igyekszem így tenni. Példának okáért, a DAZN néhány héttel ezelőtt letiltotta előfizetésemet arra hivatkozva, hogy helytelenül adtam meg felhasználói fiókom kódját, azonban én nem próbáltam meg bonyolult folyamatokba bocsátkozni, ebből kifolyólag pedig újabban streamen nézem a Serie A összecsapásait. 

Bár a fenti okból kifolyólag nem állt módomban teljes egészében megtekinteni a Juve Udinese, valamint Empoli elleni mérkőzéseit, az általam látottakból megállapítottam, hogy a csapat a Zebrette ellen meglehetősen visszafogottan futballozott, míg a frissen feljutó kék mezesekkel szemben teljes mértékben elveszítette az irányítást az események fölött. Max Allegri minden tekintetben rossz döntésekkel operált a szóban forgó alkalmakkor, az együttes által szerzett egy pont pedig kétségkívül önmagáért beszél. Ezen felül teljesen fölösleges lenne bármiféle magyarázatot megfogalmazni, mivel a kérdéses történések egyedül a szakember számlájára írhatóak. 

A labdarúgás történetében számtalanszor előfordult, hogy a nagy favoritok végül mégsem voltak képesek győzelmet aratni, így pedig nekem is rendelkezésemre áll egy utolsó szalmaszál, melybe kapaszkodhatom a Juve-Napoli meccset illetően. Az ősi történet szerint Dávidnak sikerült legyőznie Góliátot, a Ronaldo nélküli Bianconeri pedig egyelőre előbbi személynek felel meg, ugyanis a fekete-fehéreknek CR7 távozását követően újjá kell építeniük magukat, mely folyamat egyedül akkor vezethet eredményre, ha az alakulat a csapatjátékra fogja fektetni a hangsúlyt. 

Amennyiben a Juve képes lesz magára találni, s minden labdarúgót funkciójának és szerepkörének megfelelően alkalmazni, ismét elhódíthatja a Scudettót, hiszen az olasz rekordbajnok alapvetően nagyszerű játékosokkal rendelkezik, akik hatalmas értéket képviselnek. Tiszta sor, hogy a felelősség súlya leginkább Allegri vállait nyomja, hiszen elsősorban az ő feladata lesz egyensúlyba hozni az egyes csapatrészeket, s felkészítenie fiait a Napoli elleni rangadóra, azonban jelen pillanatban nem kérdés, hogy melyik félre fogadnék, ha valaki egy ehhez hasonló kéréssel fordulna hozzám" – szögezte le Cobolli Gigli.