Del Piero: "A Juve a Scudetto egyik fő esélyesévé lépett elő"

adp_1.jpgA Juventus talán legnagyobb legendája, Alessandro Del Piero a minap a Sky Sport Italia műsorában értékelte a Zebrák eddigi szezonját, kiemelve, hogy a csapat rendkívüli tartást mutatott az elmúlt hónapok viszontagságai ellenére, ami egyebek mellett a védelem stabilitásán is megmutatkozik, valamint szót ejtett Max Allegriről is, akit a világ egyik legerősebb edzőjének tart. 

"Véleményem szerint a Juventusnak a támadósor kiszolgálására kellene fektetnie a hangsúlyt, tekintve, hogy Federico Chiesa és Dušan Vlahović is remekül teljesítenek. Az ő párosuk bárkivel fel tudja venni a versenyt a Serie A mezőnyéből, azonban a csapat nem tudja kihegyezni rájuk a támadásokat, ami visszafogja az Öreg Hölgyben lévő potenciált" – vélekedett az egykori kiváló labdarúgó. 

"Ugyan kiváló eredmény, hogy a védelem immár öt mérkőzés óta nem kapott gólt, ne feledjük el, hogy ehhez Wojciech Szczęsny csodálatos bravúrjai is kellettek, aki nem egyszer mentette meg együttesét a találattól. A Sassuolótól elszenvedett kudarc után egyértelmű lett, hogy változás kell a hátsó alakzaton belül, a szakmai stáb pedig ezért felforgatta a kezdőt, a jelek szerint pedig megtalálták a legjobban működő szisztémát. 

Az előző évad mindenki elé nagy lélektani kihívásokat gördített, a helyzet pedig idén majdnem megismétlődött Paul Pogba és Nicolò Fagioli egymás után kirobbanó botrányai miatt. Az, hogy két ilyen nagyszerű középpályás is kiesett, nem csekély érvágás a Bianconeri számára, azonban a klub túllendült az akadályokon, ami mindenképpen hatalmas pozitívum. Az ilyen problémák leküzdése csak még erősebbé teszi az embert, valamint a teljes alakulatot is. 

Massimiliano Allegri a világ egyik legerősebb edzője. Az, hogy a Juventus idén nem szerepel nemzetközi kupasorozatokban, nagy előnyt jelent a Zebráknak, s megítélésem szerint ez az elsődleges oka annak, hogy a Scudetto legfőbb esélyeseivé léptek elő az Inter mellett. Az Öreg Hölgy persze még nem győzött meg 100%-ig arról, hogy valóban érdemes-e favoritként kezelni őket, ám a keret nagy erősségekkel bír, különösen a védekezés tekintetében. Max egy keményen dolgozó csapatot épített fel, akik jól teljesítenek, ezt az érdemet pedig senki nem veheti el tőle" – összegzett Del Piero. 

ravanelli-tvplay-10072023.pngAz olasz rekordbajnok másik ikonikus támadója, Fabrizio Ravanelli hasonló gondolatokat fogalmazott meg a Juventusszal kapcsolatban, leszögezve, hogy a torinóiak nem állnak az Inter és a Napoli szintjén, viszont szilárdságuk és egységük miatt a szezon végéig harcban lehetnek majd a bajnoki címért. 

"A bajnokság legutóbbi fordulójában látottak arról árulkodtak, hogy az Inter és a Juve előrébb jár a többiekhez képest: a Nerazzurri egy nagy intenzitású meccsen nyert a Roma ellen, melyen addig nyomta a gázpedált, amíg nem szerezte meg a győztes gólt, a Bianconeri pedig az utolsó pillanatig harcolt a diadalért, az akarás pedig kifizetődött, hiszen a torinóiak újabb fontos három pontot zsebelhettek be a Hellas Verona vendéglátójaként. 

Az Öreg Hölgy nehéz időket tudhat maga mögött, a keretet pedig ebből kifolyólag nagy sikeréhség jellemzi. Bár a csapat technikai szempontból nem veheti fel a versenyt az Interrel és a Napolival, lenyűgöző tartással rendelkezik, s jó produkciót nyújt a kevésbé tiszta, azaz nyögvenyelősebb, piszkosabb összecsapásokon is. Az öltöző egyértelműen Max Allegri kezében van, aki egy jól körülhatárolható stílust és identitást adott fiainak. Mint mondtam, a Juve nincs az Inter és  Napoli szintjén, azonban jó esélyei vannak arra, hogy a szezon végéig harcban legyen a Scudettóért, feltéve, ha játékosai képesek lesznek megőrizni mostani alázatukat" – zárta szavait a Fehér Toll.