Vieri: "Szeretnék látni egy jobban játszó Juvét"

vieri.pngAz Inter egykori támadója, valamint a Bobo TV házigazdája és megmondóembere, Christian Vieri tegnap a La Gazzetta dello Sport felkérésére nyilatkozott a vasárnapi Derby d'Italia kapcsán, kijelentve, hogy mindkét csapatnak vannak erősségei, s attól, hogy más felfogással játszanak, még nem lesznek jobbak, vagy rosszabbak ellenfelüknél. 

"Ha az Inter nyer, 5 pontos előnyt alakít majd ki a Juventusszal szemben, míg ha a Juve győzedelmeskedik, átveszi a vezetést a tabellán. Éppen ezért áll elő a kérdés: ha egy ilyen meccset nem akarsz megnyerni, akkor melyiket akarod igazán? Ha pedig mindkét alakulat a győzelemre törekszik, valószínűtlen, hogy rossz mérkőzést látunk majd" – fogalmazott az olasz. 

"Az aktuális rangsor nem befolyásol semmit: az Inter remekül futballozik, s gyönyörűen játszik, a Sassuolo és a Bologna elleni pontvesztések pedig csupán anomáliák voltak egy jól működő rendszerben. Ha a Nerazzurri két ponttal többet gyűjtött volna, senki sem csodálkozna, s úgy vélem, hogy ez egy reálisabb különbség is lenne a mostaninál, még akkor is, ha a Juve nem adja fel, bár ezzel az Interrel egyáltalán nem könnyű lépést tartani. A torinóiak ereje a stabilitásban és a kompakt futballban rejlik, amit mesterfokra fejlesztettek ebben a szezonban. 

Az, hogy az Öreg Hölgy 10 góllal kevesebbet szerzett vetélytársához képest, önmagában csak egy statisztikai adat, a köztük lévő két pont viszont tartalommal ruházza fel a statisztikát. Az európai futballban uralkodó trendek mindeközben inkább az Inter stílusához állnak közel: a milánóiak mindig nyerni akarnak, támadnak, gólhelyzeteket teremtenek, ezeket pedig nagy arányban értékesítik is. Olaszországban és a kontinens többi részén egyaránt ez a megközelítés érvényesült az utóbbi években. 

Nem tudom, hogy a Juve szurkolói elégedettek-e, erről inkább őket kellene megkérdezni, ugyanakkor az a tény, hogy a második helyen állnak, s harcban vannak a Scudettóért, minden bizonnyal nem tölti el szomorúsággal őket. Tetszik, vagy sem, de ez a stílus közelebb áll Massimiliano Allegrihez, s őszintén szólva jól is áll neki: bár a csapat aránylag kevés találatot lő, eredményesen szerepel, és szép lassan maga mögött hagyja fő riválisait. 

Az, hogy a Bianconerinek nem kell számolnia a nemzetközi találkozókkal, több felkészülési lehetőséget biztosít nekik, ráadásul kevesebb sérüléssel és felmerülő gonddal kell foglalkozniuk. A hétvégén így könnyebb lehet jó eredményt elérni, mindazonáltal nem hiszem, hogy a Zebrák játékosai szükség esetén ne bírnák a kettős terhelést, s ne tudnának megfelelni az elvárásoknak heti két összecsapással. 

Az Inter ellen minden bizonnyal Moise Keanen is nagyon sok fog múlni, aki egyébként remek formában van. A Hellas Verona ellen két gólját is véleményes körülmények között vették el, ám biztos vagyok benne, hogy hamarosan szabályos találatokat is láthatunk majd tőle. A Juventus minőségi támadókkal rendelkezik, s minden adott ahhoz, hogy ezek a labdarúgók jól szerepeljenek, ebből kifolyólag pedig Dušan Vlahovićnak és Federico Chiesának is többször kellene bevennie az ellenfelek kapuját. 

A magam részéről úgy gondolom, hogy Olaszország három legnagyobb együttese, vagyis az Inter, a Juve, és a Milan mindig köteles szállítani a szükséges eredményeket, emellett viszont jól is kell játszaniuk, ami egy plusz elvárást képez velük szemben. Szeretnék látni egy jobb futballt bemutató Juventust, egy olyan alakulatot, melynek még a 95. percben is hét játékosa próbál kapura törni, vagy akár csak passzolni az ellenfél térfelén. Meggyőződésem, hogy a keret minősége lehetővé teszi ezt a Bianconeri számára, ahogy arra már több példát is láthattunk az idényben" – összegzett Vieri.