Capello: "Az Inter halálos sebeket ejthet a Juventuson"

fabio-capello_1.jpgA Juventus és több más olasz csapat egykori legendás mestere, Fabio Capello a minap hosszabb interjút adott a La Gazzetta dello Sportnak, melyben szót ejtett a Serie A eddigi legfontosabb összecsapásáról, azaz a két hét múlva megrendezendő Derby d'Italiáról, melynek jelentőségét az adja, hogy a tabella első két helyén jelenleg éppen az Inter és a Juve foglalja el. 

"Ha egy videójátékot játszanánk, az eredmény előre borítékolható lenne: 2-0 az Internek, mely sokkal jobb és minőségibb kerettel bír, mint a Juventus. Simone Inzaghi minden poszton magáénak tudhat két remek labdarúgót, akik szinte szabadon felcserélhetők szükség esetén, míg ezt Max Allegri nem mondhatja el magáról, már csak azért sem,  mert a Bianconeri alakulata eleve egy olyan szezonra épült, ahol nem kell számolni a nemzetközi kupasorozatok által jelentett terheléssel. November 16-án mindazonáltal egy igazi találkozót fognak rendezni, nem pedig egy virtuális meccset, ami miatt mi sem hagyhatjuk figyelmen kívül a lélektani és a technikai szempontokat" – szögezte le a korábbi tréner. 

"A végeredmény a részleteken fog múlni, tekintve, hogy a felek erősségei nagyon hasonlóak: mindketten jók a szögleteknél és az oldalsó szabadrúgásoknál, Simone és Max pedig egyaránt támadóik fizikai erejét és ritmusérzékét veszik figyelembe az ellenfél térfelén alkalmazandó taktika kiötlésekor. A Derby d'Italiát a legapróbb finomságot döntik majd el, ám a Nerazzurri minden bizonnyal nagyon motivált lesz, hiszen az Allianz Stadiumban nyerni mindig hatalmas dicsőségnek számít. 

Annyi szent, hogy Allegri nem fogja hagyni, hogy a milánóiak szabadon mozoghassanak a pályán, s használhassák a rájuk oly jellemző kontratámadásokat, mivel a mester a Sassuolótól elszenvedett vereség után a szilárdságra építette gárdáját. Ennek nyomán a Juve arra fog törekedni, hogy semlegesítse az Inter kulcsjátékosait, ám dolgukat minden bizonnyal megnehezíti majd a Nerazzurri hagyományosan mélyen tartott védelme. Inzaghinak hatékonyabb fegyverek állnak rendelkezésére, ugyanis a széleken nagy fölényben van a Bianconerihez képest: Federico Dimarco és Denzel Dumfries halálos sebeket ejthetnek a Zebrák hátsó alakzatán, beadásaik pedig mind potenciális gólszerzési lehetőségek lesznek. Maxnak mindenképpen korlátoznia kell a keresztpasszok indítására vonatkozó lehetőségeket, ennek nyomán pedig logikus lenne, ha az idén újjászületű Weston McKennie-t állítaná rá Dimarcóra, egyszerre semlegesítve és támadva őt. 

A másik oldalon Filip Kostićra hárul majd ez a feladat, azonban neki sem lesz könnyű dolga, ha ismét egy olyan fallal kell majd szembenéznie, amit Firenzében láthattunk. Az Inter nagyobb erővel és jobb keretminőséggel bír a Violákhoz képest. A Juventusnak mindenképpen ki kellene aknáznia az Adrien Rabiot-ban rejlő potenciált, akárcsak a tavalyi derbin, a francia mellett pedig Moise Keant is a kezdőben kell tartani, hiszen az olasz kiváló produkciót nyújtott az elmúlt időszakban, s minden szükséges áldozatot meghozott a csapatért. Úgy vélem, hogy Dušan Vlahovićnak és Federico Chiesának ezúttal is egymással kell majd megküzdenie a rajthelyért, s ekkor még szóba se hoztuk Arkadiusz Miliket, aki felbecsülhetetlen értékekkel bír, lévén, hogy képes labdát szerezni, és tartást adni a csapatnak, akár még csereként beállva is. 

Inzaghi valószínűleg azt fogja kérni fiaitól, hogy helyezzenek nyomást a Juventus középpályásaira és védőire, lehetőleg hibára késztetve őket, emellett pedig ki fogja használni hatékonyan lövő futballistáinak képességeit is. Hakan Çalhanoğlu sokat árthat az Öreg Hölgynek hirtelen megmozdulásaival, bombáival, esetleg a Lautaro Martínez, vagy a Marcus Thuram felé irányuló passzaival. Ha a Zebrák ki is kapcsolják a törököt, a vendégeknél még mindig ott lesz Nicolò Barella, Henrikh Mkhitaryan, vagy akár az előbb említett Dimarco, akik bárkikor képesek váratlant húzni, ami természetesen igaz Lautaróra, valamint a remek vételnek bizonyuló Thuramra is" – összegzett Capello.