HIVATALOS: Chiellini 2023-ig hosszabbított

chiello_officiale.jpgImmár biztossá vált, melyet a megbízható források, mindenekelőtt Fabrizio Romano és Romeo Agresti hírei alapján tudni lehetett, ugyanis a Juventus hivatalosan is bejelentette, hogy további két esztendővel meghosszabbította egyik legjelentősebb legendájának, az Öreg Hölgy csapatkapitányi karszalagját viselő, az olasz válogatottal pedig idén július 11-én Európa-bajnokságot nyerő Giorgio Chiellininek szerződését, melynek nyomán a veterán középhátvéd 2023. június 30-ig biztosan a Bianconeri kötelékében marad, ezzel pedig jó eséllyel ott lehet majd a 2022 novemberében kezdődő katari világbajnokságon is, amennyiben az Azzurrinak sikerül kiharcolnia a tornán való részétel jogát. 

A klub közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"#CHIELLINI2023 – A történet folytatódik! 

Giorgio Chiellini önmagában is megtestesíti mindazt, melyet a Juventus jelent és képvisel, a klubnál töltött elmúlt tizenhat esztendeje során pedig minderről egyértelműen tanúbizonyságot adott végsőkig kitartó elhivatottsága, valamint a fekete-fehér szerelésben tett megannyi pályára lépése révén. Sokak szerint az első együtt töltött perctől kezdve úgy tűnt, hogy ez a történet soha nem érhet véget. Immáron hivatalos, hogy Giorgio közös útja az Öreg Hölggyel tovább folytatódik, ugyanis a futballista szerződésének meghosszabbítása tényként kezelendő. 

Giorgio és a Juve DNS-e gyakorlatilag egy és ugyanaz, mivel Chiellini a Bianconeri történetének rendkívül fontos, s minden tekintetben szerves része, ugyanakkor ezzel együtt ő a jelen, valamint a jövő is. Szellemes és szenvedélyes, emellett pedig ő maga az szív és az a koncentráció, ami mindig is jellemezte a klubot. Giorgio egy személyben jelent ezerféle megjelenést, ezerféle számadatot, továbbá rengeteg rekordot és trófeát, azonban elsősorban mégis az alábbi kilenc betűvel írhatjuk le őt: 

C, mint Capitano – Mivel Chiellini minden szükséges jellemvonást magáénak tudhat, mellyel a Juve kapitányának rendelkeznie kell: jelenléte alapvető fontosságú és meghatározó a védelemben, az öltözőben, valamint az edzések során is. 

H, mint Hős – Tegye fel a kezét, aki nem emlékszik a megannyi fényképre, melyen Chiellini bekötött fejjel áll a pálya középen, s ennek ellenére tovább harcol alakulatáért! Giorgio sosem adja fel, egyetlen másodperc erejéig sem. 

I, mint Időtlen időkig – 2005-2022. Ez a két dátum elegendő ahhoz, hogy megadja ezen fantasztikus, s valóban örökkévalónak tetsző történet kereteit. 

E, mint Példa [Example] – Mivel azoknak, akik ennyi idényen át képzik oszlopos tagját a védelemnek, mindenekelőtt követendő példának kell lenniük. 

L, mint Vezér [Leader] – Ez is pontosan olyan kifejezés, mely Giorgio neve mellet egyszerűen nem szorul magyarázatra. 

L, mint Halálos [Lethal] – Kemény a küzdelmek során, bátor a közbeavatkozások ideje alatt, azonban minden egyes alkalommal példa arra, hogy miként kell viselkedni a pályán, valamint azon kívül. Chiellini egy halálos fegyver, mikor az ellenfél támadásainak hatástalanítását kell magára vállalnia. 

I, mint Intelligens – Giorgio nem csupán lelkesedésből és szenvedélyből áll, mivel mikor kifut a gyepre, taktikai és technikai képzettségének minden egyes pontját felhasználja a biztos siker érdekében. 

N, mint Kilenc [Nine] – Chiello kilenc egymást követő évben nyert Scudettót a Juventusszal, s ő az egyetlen futballista, aki ezt elmondhatja magáról. A Bianconerinél szerzett trófeagyűjteménye összességében tíz bajnoki címet, öt Coppa Italiát, öt Supercoppa Italianát, valamint egy Serie B bajnoki címet számlál. 

I, mint Hatásos [Impactful] – Történjen mindez a pályán, vagy az öltözőben, minden, amit Chellini mond és cselekszik, órási hatást gyakorol csapattársaira, valamint a klubra is.

Most pedig itt állunk, együtt. Még egy alkalommal. #CHIELLINI2023"

A karszalagot 2018 óta magáénak tudó Chiellini 2005-ben igazolt a Zebrákhoz a Fiorentina alakulatától, az ez óta eltelt, tizenhat esztendőt kitevő időszakban pedig minden sorozatot figyelembe véve 535 alkalommal ölthette magára a fekete-fehér mezt, mely találkozókon 36 találatot szerzett és 24 gólpasszt osztott ki, miközben nyert kilenc Scudettót, 5 Coppa Italiát, 5 Supercoppa Italianát, egy Serie B-bajnoki címet, s nyakába akaszthatott két Bajnokok Ligája-ezüstérmet is.

A klub az alábbi videót tette közzé a bejelentést követően: