HIVATALOS: Danilo 2025-ig hosszabbított

calvo_danilo.pngA Juventus az elmúlt percekben hivatalosan is bejelentette, amire az olasz sportsajtó hírei alapján már hetekkel ezelőtt számítani lehetett, ugyanis a torinói klub közlése szerint az együttes brazil védője, Danilo meghosszabbította szerződését az Öreg Hölggyel, mely ekképp 2025-ig lesz érvényes, s tartalmaz egy további egy idényre, azaz 2026-ig szóló kiterjesztési opciót is. 

A Bianconeri az alábbi sorokat tette közzé a bejelentés alkalmából: 

"Szellemiség. Harcosság. Vezéregyéniség. 

Ez a három egyszerű szó jellemzi Danilót, a játékost, s legfőképpen Danilót, az embert. 

Danilo attól a pillanattól fogva kötődik a fekete-fehér szereléshez, hogy 2019 augusztusában először magára ölthette azt, ezt pedig a pályán kívül is megmutatja. Egy hivatkozási ponttá vált a csapatnál, a mai naptól kezdve pedig a mezünk, illetve a közte fennálló kötelék még erősebbé válik. 

Danilo ugyanis aláírta új, 2025-ig szóló szerződését a klubbal. 

A történet tehát folytatódik, mi pedig nem is lehetnénk boldogabbak. 

A játékos torinói kalandja három és fél évvel ezelőtt vette kezdetét, azóta pedig nagyon hosszú utat tettünk meg együtt, amit a statisztikák is alátámasztanak: 142 pályára lépés, ebből 128 alkalommal a kezdőcsapat tagjaként. Dani mindig is a csapatot helyezte előtérbe, amit ezek a mutatók is bizonyítanak. 

Az együttesnél betöltött jelentősége meccsről-meccsre nőtt, mígnem Danilo gyakorlatilag nélkülözhetetlenné vált a Juventus számára, miközben a klub is nélkülözhetetlenné vált az ő számára. Danilo ugyanis az Öreg Hölgy szerelésében futott ki legtöbbször a gyepre karrierje során, melynek köszönhetően a 2019/2020-as szezonban történő leigazolása óta Danilo lett a legtöbb gólhoz hozzájáruló védő csapatunkban: minden sorozatot figyelembe véve összesen 17 találatból vette ki a részét, melyek közül 8-szor ő maga vette be az ellenfelek kapuját, míg 9-szer az előkészítésnél jeleskedett. 

Legutóbbi találatát az Allianz Stadiumban szerezte a most kedden megrendezett Derby della Molén, ahol az első félidő hosszabbításában egyenlített a Torinóval szemben, megalapozva ezzel a csapat második játékrészben bemutatott nagyszerű feltámadását. A Bianconeri számára lőtt góljai közül rengeteg bírt kiemelt fontossággal és szimbolikus értékkel, egyebek mellett az aktuális történelmi pillanat miatt, melyben szerezte őket. 

A jelenlegi szezonban Danilo állandóan az együttes rendelkezésére áll.  Filip Kostić mellett ő a csapat másik olyan játékosa, aki az eddigi összes, 24 Serie A-meccsen pályára lépett. 

Dani maga a megtestesült megbízhatóság. 

A mai naptól fogva pedig ez még inkább igaz!"

A klub az alábbi videót publikálta a közlemény után, tisztelegve ezzel a brazil védő előtt: