HIVATALOS: Arrivabene a Juventus új vezérigazgatója, 400 milliós tőkeemelés jön

hqekj31wwxhlcougy1z7.jpgMár jó ideje hallani lehetett arról, hogy a korábbi F1-es Ferrari-csapatfőnök tölti be azt az űrt, amit Guiseppe Marotta hagyott maga után távozásával, ugyanis többek közt Romeo Agresti is beszámolt erről. Ez a megállapítás tovább erősödött, mikor Arrivabenét a klub alelnökével kapták lencsevégre egy vacsorát követően, ám a hivatalos bejelentésig egészen mostanáig kellett várni.

A Juve Arrivabene bejelentése előtt közzétette az igazgatóság 2019/2022-es időszakra vonatkozó jelentését is, melynek alapján leszögezhető, hogy a Bianconeri 320 millió eurós veszteséget fog elszenvedni a szóban forgó három év alatt, melyet a vezetőség egy 400 millió eurós tőkeemeléssel igyekszik majd kompenzálni. 

"A Juventus igazgatótanácsa ezennel bejelenti, hogy alaposan kielemezte a  koronavírus-járvány 2019-2022 közötti, három esztendőt kitevő pénzügyi időszakra gyakorolt gazdasági hatását, melynek alapján megállapítható, hogy a klub 320 millió euróra rúgó közvetlen és közvetett veszteséget szenvedett el a pandémia következményeként. 

Ezzel együtt az igazgatótanács megerősítette a 2019-2024-ig tartó időszakra szóló, előzetesen megszabott projektjébe vetett hitét is, mely fejlesztési terv elsősorban a sportterület versenyképességét, valamint a gazdasági-pénzügyi fenntarthatóság meglétét hivatott hosszabb távon garantálni, hogy a Juventus szabadon megvalósíthassa az ezen területeken kitűzött, több évre szóló céljait. 

Az igazgatótanács emellett elhatározta, hogy a fent említett terv megvalósulásának elősegítése érdekében egy 400 millió euróig terjedő tőkeemelést fog kieszközölni, melyet a 2021/2022-es pénzügyi év első hat hónapja során fog majd véghezvinni, mindezen döntések mellett pedig a vezetőség hivatalosan is bejelenti, hogy az elmúlt órákban Maurizio Arrivabene korábbi igazgatósági tagra ruházta át a labdarúgás üzletágának irányításával kapcsolatos hatásköröket."

Romeo Agresti és Giovanni Albanese mindemellett egyidejűleg számoltak be arról, hogy a Juve újdonsült vezetősége a holnapi nap folyamán 14 óra 30 perckor sajtótájékoztatót fog tartani a fentebb leírt határozatok kifejtésének, valamint az új vezetőség bemutatásának érdekében, melyen Andrea Agnelli elnök mellett a Bianconeri alelnökének számító Pavel Nedvěd, az újdonsült vezérigazgató Maurizio Arrivabene, valamint az új sportigazgató, Federico Cherubini is részt fognak venni. 

Arrivabene korábban a Marlboro Global Communicationnál és a Philip Morris Internationalnál is dolgozott, míg később a Ferrarinál volt csapatfőnök, a Juventus igazgatótanácsának már 2012 óta tagja. Életpályájáról itt olvashattok bővebben.