A Juventus új igazgatótanácsának névsora

maurizio_scanavino.jpgA Juventus az elmúlt percekben hivatalos közleményben jelentette be a klub január 18-án felállítandó új igazgatótanácsának névsorát, melynek létrehozása azt követően vált szükségessé, hogy a testület korábbi képviselői november 28-án azonnali hatállyal lemondtak tisztségükről a számlahamisítási ügyként ismert, súlyos pénzügyi visszaélésekkel járó botrány miatt megkezdett nyomozás következményeként. 

Ugyan a bejelentés értelmében a névsor egyelőre csak jelölteket tartalmaz, a január 18-án megtartandó részvényesi ülésen az illetékesek minden bizonnyal hivatalba is iktatják majd a listán szereplő szakembereket, akik között (az előzetes pletykák és híresztelések dacára) egyelőre nem szerepel egyetlen korábbi Juventus-legenda, így tehát Zinédine Zidane, David Trezeguet, Giorgio Chiellini, vagy Alessandro Del Piero neve sem. 

Az Öreg Hölgy közleménye így szól: 

"Torino, 2022. december 26. – A Juventus Football Club S.p.A. a január 18-i, rendes ülés keretein belül összehívásra kerülő részvényesi közgyűlésére hivatkozva kijelenti, hogy a klub alaptőkéjének 63,8%-át birtokló EXOR N.V. részvényes a minap benyújtotta az új igazgatótanácsba delegálandó jelöltjeinek listáját. 

1. Fioranna Vittoria Negri (*);

2. Maurizio Scanavino;

3. Gianluca Ferrero;

4. Diego Pistone;

5. Laura Cappiello (*).

A (*) szimbólummal jelölt szakemberek világossá tették, hogy megfelelnek az olasz Sportjogi Törvénykönyv 148. bejegyzésének 3. paragrafusában előírt függetlenségi követelményeknek, a 58/1998. törvényerejű rendelet 147. cikkelyének 4. paragrafusában szereplő, ugyanerről szóló előírásának, illetve a Társaságirányítási Bizottság által jóváhagyott Társaságirányítási Kódex feltételeinek."