A Juventus hosszabbítana Dybalával, Ronaldótól függetlenül is

pd_cr.JPGA Juventus vezetősége számára komoly fejtörést okoz Paulo Dybala helyzete, hiszen mint ismert, a csapat tízesének szerződése jövő nyáron lejár, a hosszabbítással kapcsolatos tárgyalások kis túlzással egy éve parkolópályán vannak, ezzel pedig azt veszélyezteti az Öreg Hölgy hogy 2022 nyarán ingyen engedje el egyik legpiacképesebb játékosát, hatalmas veszteséget okozva a könyvelésben. Az események eddigi folyása mindenképp erre a végkimenetelre engedtek következtetni, hiszen a játékos ügynöke, Jorge Antun több ízben is nyilatkozta a sajtónak, hogy tavaly nyár óta semmilyen megkeresés nem érkezett felé a klub vezetősége részéről, azonban Federico Cherubini előléptetése, és Massimiliano Allegri visszahozatala óta egyre hangosabbak azok a hangok, miszerint a felek újra tárgyalóasztalhoz ülhetnek. Ezen hangokat erősíti Giovanni Albanese írása is, mely a La Gazzetta dello Sport online felületének hasábjain jelentek meg.

Albanese tudni véli, hogy már felvették a kapcsolatot a felek, azonban senki sem rohan, mivel az ügynök is és a klub képviselői is az egyezség felé hajlanak. A tervek szerint Dybala az első játékosok között kíván visszatérni Torinóba, hogy megkezdje a felkészülést az előszezonban, ezzel egy időben pedig július közepén sor kerülhet az első tárgyalásra is szerződését illetően. A sportújságíró információi szerint az argentin támadó kontraktusának esetleges meghosszabbítása teljesen független Cristiano Ronaldo sorsától. Mint ismert, Cristiano hatalmas fizetése komoly mértékben leszűkíti a torinói egyesület mozgásterét a piacon, azonban a portugál klasszis fizetésétől függetlenül szeretné a vezetőség Dybalát a Juventus kötelékében tudni hosszú időre. Albanese szerint a Bianconeri ajánlata évi 10 millió euró körüli összeget tartalmaz, mely 2,7 millóval több a játékos jelenlegi kereseténél. 

"Már megtettük az ajánlatunkat Paulo számára, most nyugodtan várjuk a választ" – nyilatkozta Andrea Agnelli néhány hónapja. Habár a Fabio Paratici által fémjelzett vezetőség nem tett lépéseket az elmúlt időszakban, ez változhat Cherubini közbenjárásával, azonban Albanese szerint a játékosnak is lépéseket kell tennie a megegyezés felé. Ezt segíthetik az elmúlt időszakban olvasható hírek, miszerint az újjáépülő csapatban Massimiliano Allegri központi szerepet szán Paulónak, elsősorban hamis kilencesként, vagy visszavont csatárként.