Agnelli: "Dybala kapott ajánlatot"

agnelli_golden_boy.jpgA Juventus elnöke, Andrea Agnelli a torinói Golden Boy díjátadón adott hosszabb nyilatkozatot a város legnagyobb sportnapilapjának, a Tuttosportnak, melyben beszélt az Öreg Hölggyel kapcsolatos aktuális témákról, ekképp a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének tegnapi sorsolásáról, vagy a klub tízesének, Paulo Dybalának szerződéshosszabbítási ügyéről is.

A sportvezető a gálán felidézte a Porto elleni, legutóbbi párharcot is, mely a 2016/2017-es kiírás ugyanezen szakaszában került megrendezésre, s a torinóiak mostani ideiglenes csapatkapitánya, Leonardo Bonucci csak a lelátóról, egy bárszéken ülve követhette az első találkozót, miután a meccset megelőzően nézeteltérésbe keveredett Massimiliano Allegrivel.

"Némi babonával azzal viccelődtünk a sorsolást követően, hogy azonnal kerítenünk kell egy bárszéket Bonuccinak" – kezdte nyilatkozatát Agnelli.

"Az elmúlt években rendre kiestünk a sorozatból, annak ellenére, hogy nem egy esetben mi voltunk a párharcok esélyesei. Sosem szabad meghátrálnunk, a kellő komolysággal kell szembenéznünk a Portóval, mivel a portugálok is hatalmas európai tapasztalattal rendelkeznek."

A Bianconeri első embere a díjátadón átvehette a legjobb európai elnöknek járó elismerést, ezt pedig szinte azonnal felajánlotta a klub dolgozóinak.

"Szeretném megosztani ezt a díjat a Juventusnál dolgozó minden nővel és férfival, hiszen anélkül, hogy mindenki hozzájárulna, nem érhettük volna el ezeket az eredményeket."

Az elnököt arról is kérdezték, hogy hol látja az Öreg Hölgyet az elkövetkezendő kilenc-tíz esztendőben, ő pedig mindenekelőtt kiemelte a koronavírus-járvány által előidézett nehéz gazdasági helyzetet, azonban mindent összevetve felemelkedést jósolt a Zebráknak.

"Ahhoz, hogy megválaszolhassuk a kérdést, figyelembe kell vennünk a világjárvány iparágunkra gyakorolt hatását. Az egész iparágat előreláthatólag mintegy 8-9 milliárd eurós veszteség fogja sújtani a pandémia következtében, ez pedig tisztán megmutatja, hogy milyen nehéz pillanatokon megyünk keresztül.

Azonban ennek ellenére úgy látom, hogy a pénzügyi intézmények továbbra is élénken érdeklődnek a szektorunk iránt. Ha előretekintek, kilenc-tíz év múlva egy Olaszországban és Európában is kimagaslót nyújtó Juventust látok magam előtt.

A fekete-fehérek argentin tízese, Paulo Dybala a hétvégén megszerezte első gólját a bajnokságban, melyet követően arról beszélt a hazai sportsajtónak, hogy hamis információkat terjesztenek a szerződéshosszabbítása kapcsán, s valójában sosem kapott ajánlatot, holott ügynöke hetekig Torinóban tartózkodott.

"Természetesen hallottam a Dybala által elmondottakat, ez is hozzátartozik a munkakörömhöz. Tudom, hogy nehéz időket él meg a tavalyi szezon végétől fogva. Nagy örömmel olvastam a szavait, és kijelenthetem, hogy a Juventus iránt érzett szeretete kölcsönös, s egyértelműen a jövő csapatkapitányaként tekintünk rá.

Úgy tudom, korábban már megkerestük őt egy ajánlattal, mellyel Európa húsz legjobban kereső labdarúgója közé emelkedhetne. Továbbra is várjuk a válaszát, de a legfontosabb, hogy a pályán is megmutassa az elkötelezettségét. Mindannyian azt szeretnénk, hogy rövid időn belül a kontinens öt legjobb futballistája között legyen, de még nem éri el ezt a szintet, ezzel pedig ő maga is tisztában van."

La Joya ügye után a sportvezető Andrea Pirlóra és Cristiano Ronaldóra összpontosította figyelmét, egyúttal mindkettejüket méltatta az általa elmondottakban.

"Nagy érdeklődéssel követjük Andrea Pirlo munkásságát. Az ötletei lenyűgöznek bennünket, s jó volt látni, ahogy kialakította a szakmai stábját, melyről nekem a figyelem, a modernség, illetve az emberségesség ötlik eszembe. A futballt nyilvánvalóan az eredmények alapján ítélik meg, a mostani beszámolókat tekintve pedig úgy tűnik, hogy elég gyorsan le tudnak minket zavarni a csillagoktól az istállóba.

Habár Ronaldóra mindenki úgy tekint, mint egy világsztárra, én elsősorban a humorérzékét emelném ki, amire talán elsőre senki sem számítana, mi azonban rendkívül értékeljük" – összegzett a Juventus első embere.