John Elkann: "a 2023/24-es szezon lényegében véve ’nulladik évnek’ minősül"

elkann.jpgJohn Elkann, az Agnelli család feje, a Juventust birtokló Exor elnöke a részvényesekhez intézett egy nyílt levelet, melyben a klub elmúlt évéről, a frissen kinevezett igazgatóról, a tavalyi botrányokról, a tervekről és a jövőről is szót ejtett.

„2023 egy átmeneti év volt a Juventus számára. A Gianluca Ferrero elnök úr által irányított igazgatótanács Olaszországon belül és Európában is számos sportbíráskodással kapcsolatos probléma megoldásán fáradoztak.” – kezdte mondandóját Elkann.

„Éppen ezért a 2023/24-es szezon lényegében véve ’nulladik évnek’ minősül, melyben a klub illetékesei lefektették a visszatéréshez szükséges alapokat. Mind a pályán, mind azon kívül is.

Cristiano Giuntoli, aki 2023 nyarán érkezett éppen csak az után, hogy az előző szezonban a bajnok Napolinál végzett munkájáért megkapta az év sportigazgatója címet, fog segíteni a Juventusnak eme jövőjét alakítani, formálni.

A csapat eltökélt célja, hogy visszatérjen a Bajnokok Ligája sorozatába, azt követően, hogy a 2025 nyarán megrendezésre kerülő kibővített Klubvilágbajnokságra sikeresen kvalifikálta magát.”

„A Next Gen fiatal tehetségeire, akik idén már bizonyítottak, nagyobb hangsúlyt fektetve a Juventus célja, hogy az új UEFA-szabályoknak megfelelően fenntartható költségstruktúrát építsen ki.”

„Ha ismeri a szurkolóinkat, a játékosainkat és a szellemiségünket, akkor a ’fino alle fine’ kifejezés nem hangzik újdonságként. Megtestesíti a klub elszántságát a további küzdelemre és a megpróbáltatások leküzdésére. Ezt a hitet vallotta és közvetítette Edoardo Agnelli is, amikor 1923 július 24.-én kinevezték elnöknek.

Ettől a pillanattól egy évszázados szerelmi történet vette kezdetét a Juventus és az én családom között, amelyet 2023-ban szurkolók több generációjával ünnepeltük Olaszországban és szerte a világon, akiket a Juventus iránti szeretet egyesít.” – zárta gondolatait Elkann.