De Sciglio: "Szeretnék Lyonban maradni"

siro.JPGA Juventus huszonkilencedik életévében levő hátvédje, Mattia De Sciglio tavaly ősszel egy szezonra szóló kölcsönszerződés keretében került a francia bajnokság jelenleg negyedik helyén álló Olympique Lyonnais együtteséhez. A bajnokság végéhez közeledve nemsokára lejár ez a szerződés, ennek kapcsán pedig a Tuttosport újságírója, Filippo Cornacchia kérdezte a válogatott védőt. A rövid interjú során szó esett a De Sciglio következő szezonbeli céljairól, valamint a Bianconerivel összeboronált jelenlegi csapattársairól. Az interjú fordítását az alábbiakban olvashatjátok. 

Tuttosport: Jó reggel Mattia, nemsokára vége a kölcsönszerződésednek. Hogyan vélekedsz a Franciaországban szerzett tapasztalatodról?

De Sciglio: Nagyon elégedett vagyok, de még inkább az lennék, ha meg tudnánk előzni a Monacót és bejutnánk a Bajnokok Ligája selejtezőszakaszába. Amikor októberben megkerestek az ajánlattal, először kissé kétkedtem, azonban gyorsan meggondoltam magam. Egy tízes skálán nyolcast adok az itt töltött időszakra. A Lyon egy nagy klub. Nem véletlen, hogy az előző szezonban kiejtettek minket, majd a Manchester City-t a Bajnokok Ligájából.

TS: Egy év van hátra a szerződésedből a Juventusnál (2022-ben jár le). Milyen érzésekkel vágsz neki a következő szezonnak?

DS: Szeretnék Lyonban maradni. Jól érzem itt magam a pályán és azon kívül egyaránt. Ha nem sikerül itt maradnom, akkor egy új külföldi kalandra vágyom, talán Angliában a Premiere League-ben. A Chelsea mindig is közel állt a szívemhez, azonban most csakis a Lyonra, illetve a szezon jó befejezésére koncentrálok.

TS: Hogy éled meg azt, hogy a Juventust a Serie A tabella ötödik helyén látni, és fél lábbal az Európa-ligában vannak?

DS: Elég fura érzés. Először is sajnálom a volt csapattársaim. A csapat minősége igen magas, egyértelmű, hogy nem az ötödik helyen kellene lenniük ez alapján. Külső szemmel figyelve elég nehéz megmondani, hogy mi lehet a probléma, az az ember érzése, mintha a csapat kevésbé küzdene a győzelemért, mint az előző szezonokban. Zsinórban megnyert kilenc bajnoki cím után a jelenlegi egy rendkívül nehéz idénynek számít. Minden sorozat véget ér egyszer, azonban amit a Juventus véghezvitt, az egészen különleges.

TS: Memphis Depay szerződése lejár a Lyonnál. Mit gondolsz róla?

DS: Memphis nagyon jó képességekkel van megáldva, nemzetközi szintű csatár: nem csoda, hogy a Juventus és a Barcelona is le akarja igazolni. Örömmel látnám fekete-fehérben.

TS: Houssem Aouar és Rayan Cherki is felkeltette a Juventus érdeklődését, Európa nagy részéhez hasonlóan. Őket hogy látod?

DS: Aouar a minőség és a mennyiség tökéletes egyvelege. Cherkit látva pedig tátva marad szád, már edzésen is. A labdát ugyanolyan jól rúgja el jobb lábbal, mint a ballal, szerintem ő maga sem tudja, hogy melyik lába az ügyesebb. Személyiségében ötvözi az érettséget egy tizenhét éves fiú hanyagságával.

 Forrás: Tuttosport.com