Pirlo: "Elképzelhető, hogy sorfalat állunk majd az Internek"

kopo.jpgA holnap este folyamán ismételten sorsdöntőnek mondható megmérettetés vár az Öreg Hölgyre, ugyanis a Bianconeri holnap este Olaszország legkiemeltebb örökrangadójának, a Derby d'Italiának keretein belül az immár biztosan aranyérmes Inter alakulatát fogadja az Allianz Stadiumban, ha pedig a fekete-fehérek nem lesznek képesek győzelmet aratni a Nerazzurrival szemben, mellyel párhuzamosan riválisaik, azaz az AC Milan, az Atalanta, illetve a Napoli begyűjtik a három pontot saját összecsapásaikon, a Zebrák matematikailag is elveszítik esélyeiket a Bajnokok Ligája-indulásra. 

A találkozót megelőzően természetesen a Juve vezetőedzője, Andrea Pirlo is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz médiának, melynek keretein belül egyebek mellett szót ejtett játékosainak állapotáról, az alakulatnál fennálló bizonytalansági tényezőkről, illetve az Inter bajnoki címéről is. 

"Az AC Milan elleni kudarcunkat követően mindenképpen vissza kellett találnunk utunkra, ezt pedig igen nagy hatékonysággal sikerült megtennünk szerdai találkozónkon, ahol minden tekintetben a megfelelő hozzáállást képviselve, rendkívül összeszedett és kompakt módon futballoztunk. A holnapi nap folyamán Alex Sandro minden bizonnyal a kezdő tizenegyben kap majd lehetőséget, ugyanis a brazil biztosan nem léphet majd pályára a Coppa Italia fináléjában, azonban az összeállítás többi tagjáról egyelőre nem tudok érdemben nyilatkozni, hiszen az ezt illető kérdések az egyes labdarúgók holnapi energiaszintjének mértékétől függenek majd" – jelentette ki az összecsapás előtti sajtótájékoztatón. 

"Egy szakembernek az a legfontosabb feladata, hogy sikerrel adja át játékosainak egyéni, futballról alkotott elképzeléseit, ezt illetően pedig egy trénernek mindenképpen alkalmazkodnia kell a keze alatt tevékenykedő labdarúgók egyéni kvalitásaihoz és jellemzőihez, melynek következtében nekem is fel kell fognom, hogy miként aknázhatom ki a lehető legnagyobb mértékben a Juventus keretében rejlő potenciált, ezt pedig a leggyorsabb módon úgy érhetem el, ha eredeti pozíciójukban szerepeltetem futballistáimat. 

A szerdán mutatott teljesítmény paradox módon egyszerre ébresztett bennem örömöt és csalódottságot, ugyanis egyfelől boldog voltam, hogy sikerült begyűjtenünk a három pontot egy igen erős ellenféllel szemben, másrészt viszont némileg elkeseredtem, hiszen az akkor látott produkcióval a szezon eddigi részében is jóval több pontot gyűjthettünk volna, mind a kisebb csapatok ellen, mind pedig rangadóinkon. Ha idényünk folyamán mindvégig olyan koncentrált felfogásban futottunk volna ki a gyepre, mint Reggio Emiliában, egészen biztosan jelentősebb sikereket érünk el, ugyanakkor hibáink miatt nem szabad visszamenőlegesen keseregnünk, sokkal inkább tanulnunk kell ezen tévesztésekből, hogy az elkövetkezendőkben ne követhessük el ismételten a szóban forgó mellényúlásokat."

A milánói kék-feketék már két fordulóval ezelőtt bebiztosították bajnoki címüket, mely által kilenc esztendőt követően nem az Öreg Hölgy foglalja el Olaszország trónját, ugyanakkor a Maestro akkori szavaihoz hasonlóan ezúttal is csak gratulálni tudott az egykori mestere, Antonio Conte által elért eredményekhez. 

"A jelenlegi évad során az Inter sokkal jobban teljesített nálunk, melyet nem kis részben az általuk képviselt következetességnek, valamint a gárda által mutatott, a mi szintünket sokszorosan meghaladó sikeréhségnek köszönhetnek. Természetesen van bennem némi keserűség az idény folyamán elkövetett hibáim, valamint a bennünket sújtó, több ízben is jelentkező sérüléshullám miatt, ugyanakkor álláspontom szerint a csalódottság csak még jobban feltüzel engem, valamint alakulatomat, ebből kifolyólag pedig nem is aggódom a holnapi találkozó miatt. 

Tudatosítanunk kell magunkban, hogy holnap a Serie A friss aranyérmese ellen fogunk pályára lépni, ha pedig ez nem jelent motivációt alakulatunk számára, könnyen lehet, hogy semmi sem fog a továbbiakban. Nem felejthetjük el, hogy még mindig van esélyünk a Bajnokok Ligája-kvalifikáció elérésére, melynek jelen pillanatban is egyértelmű célként kell lebegnie szemünk előtt. Meg kell mutatnunk, hogy hullámvölgyeink ellenére változatlanul megtalálhatóak bennünk a Juventus hagyományos értékeit, ennek pedig meglátásom szerint tanúbizonyságát is fogjuk adni a Nerazzurrival szemben. 

Természetesen ezúton is szeretnék gratulálni az Internek, akik kiemelkedő produkciót nyújtottak idén, mely a Scudetto elhódítását eredményezte számukra. Nem tudom, hogy sorfalat állunk-e majd nekik a csapatok kivonulásakor, ugyanis az eddigiekben már számos alkalommal kifejeztük elismerésünket. Meglátjuk, hogy vezetőségünk miként viszonyul ehhez a kérdéshez, ha pedig jó ötletnek gondolják a kérdéses gesztus prezentálását, mindenképpen meg fogjuk adni a kellő tiszteletet ellenfelünknek, így a sorfal felállítása elképzelhető, s semmiképpen sem zárnám ki ennek lehetőségét."

Az egykori középpályás végezetül a csapat várható összeállításával kapcsolatban osztott meg információkat, leszögezve,  hogy a már hetek óta padozó Merih Demiral ismételten a kezdőcsapatban szerepelhet majd, elmondása szerint pedig ugyanez vonatkozik a gárda lengyel hálóőrére, Wojciech Szczęsny-re is. 

"Federico Chiesa egyre jobban érzi magát, ennek folytán valószínűleg holnap az első perctől fogva a pályán lesz majd, Merih Demirallal egyetemben, aki immár teljes mértékben felépült a korábban őt érő egészségügyi gondok hatásaiból. Gianluigi Buffon remek teljesítményt nyújtott a Sassuolo ellen, ugyanakkor kapunkat ezúttal Wojciech Szczęsny fogja védeni, hiszen meggyőződésünk, hogy védelmünk Tek jelenléte mellett is ugyanolyan jól funkcionál, mintha Gigi állna a gólvonalon" – összegzett Pirlo.