Kean: "Nem tudom, hogy visszatérek-e Torinóba"

kean.jpgAz Öreg Hölgy egykori reménysége, a jelen pillanatban a Paris Saint-Germain alakulatánál szereplő Moise Kean a sorozat címvédőjének számító Bayern München tegnap esti búcsúztatását követően állt az olasz sportsajtó kamerái elé, hogy nyilatkozzon a francia fővárosiak erényeiről, a csapat világsztárjairól, illetve a Juventushoz való kötődéséről, s az őt, valamint a torinóiakat ismételten összeboronáló híresztelésekről is. 

Az olasz csatár elsőként a bajorok ellen aratott siker jelentőségéről ejtett szót, kijelentve, hogy a továbbjutás nagy mértékben a párizsiak egyik legnagyobb sztárján, Neymaron múlt, aki ugyan gólig nem jutott a találkozón, játékával számos helyzetet teremtett magának és társainak, mindemellett pedig a müncheni összecsapáson is nagyszerűen teljesített. 

"Úgy vélem, hogy pontosan az ehhez hasonló mérkőzéseken nyerhetjük meg a Bajnokok Ligáját. A sorozat egyenes kieséses szakaszában minden találkozó egy hatalmas küzdelem, ekképp rendkívül boldogok vagyunk, hogy sikerült kvalifikálnunk magunkat az elődöntőbe, ahol annak ellenére, hogy még nem ismerjük ellenfelünket, szintén 100%-ot kívánunk majd nyújtani" – szögezte le a Sky Sport kamerái előtt. 

"A párharc során minden egyes labdáért nagy összecsapásokat kellett vívnunk az ellenféllel, emiatt pedig rendkívül fáradtnak érezzük magunkat, ám e kimerültség meglehetősen jól esik nekünk, hiszen minden tekintetben elégedettnek érezzük magunkat. Neymar, Kylian Mbappéval egyetemben igen nagy jelentőséggel bír a futballpályán, mondhatni, ő a csapatunk motorja, aki tehetségének felhasználásával igyekszik helyzeteket teremteni számunkra. Ma este ismét elképesztő volt, s bár gólt nem sikerült szereznünk, a küzdelmeink értékét is meg kell becsülnünk, mivel elsősorban ennek köszönhetően jutottunk tovább Európa egyik legerősebb csapatával szemben" –  tette hozzá. 

A támadót ezt követően arról faggatták, hogy az Evertonnál töltött, minden szempontból kudarcot jelentő idénye után hogy érzi magát jelenlegi együttesénél, melynek színeiben mindeddig 37 fellépésen 18 találatot szerzett, elmondása szerint pedig bárhogy is alakul a jövő, a PSG-nél örök életre szóló tapasztalatokkal gazdagodott. 

"Párizsban rendkívül sok tapasztalatot szereztem, hiszen mind a klubvezetés, mind pedig a csapattársaim rengeteget segítettek nekem. Az Everton együttesében nem jutottam sok játéklehetőséghez, ám a nyár folyamán nagyon sokat dolgoztam annak érdekében, hogy ismét formába lendülhessek, ezt a célt pedig szerencsére sikerült is elérnem. 

A PSG-nél mindenekelőtt megtanultam, hogy sosem szabad feladnom a harcot, s egyetlen pillanatra sem lehet letérni az utamról, mivel nagy sikerek csak rendkívül sok munka árán születhetnek. Mauricio Pochettino mester szinte alapemberként számol velem, s igen nagy bizalommal fordul felém a kezdetektől fogva, én pedig mindent megteszek annak érdekében, hogy megháláljam a tőle kapott lehetőségeket, illetve, hogy segítsek az együttesemnek."

Az utóbbi hetek során számos forrás lehozta a hírt, miszerint az olasz rekordbajnok szívesen visszacsábítaná magához egykori labdarúgóját, ugyanakkor Kean elmondása szerint egyelőre kizárólag a jelenre koncentrál, ám ezzel együtt nem is zárta ki annak lehetőségét, hogy egy nap visszatérhet Torinóba. 

"Hogy a Juventus érdeklődik irántam? Természetesen örömmel tölt el a hír, hiszen az Öreg Hölgy utánpótlásában nevelkedtem, s a fekete-fehérek kötelékében mutatkozhattam be a felnőttek között, ebből kifolyólag pedig a Bianconeri mindig kedves lesz a szívemnek, ugyanakkor jelen pillanatban kizárólag a mostani, illetve az elkövetkezendőkben történő eseményekre igyekszem összpontosítani. 

A csapat, illetve ennek révén én is a Bajnokok Ligája elődöntőjére szeretne fókuszálni, ekképp jelenleg élvezem a bizalmat, s a számomra napi szinten boldogságot szolgáltató örömforrások meglétét, így nem gondolkodom a jövőmön sem. Úgy vélem, hogy a nyár folyamán ráérünk foglalkozni ezekkel a kérdésekkel, azonban a szezon még korántsem ért véget, így nehéz lenne megítélni, hogy mit tartogatnak számomra a továbbiak. Hogy visszatérhetek-e Toirnóba? Nem tudom, ám semmiképpen sem zárnám ki" – zárta mondanivalóját a huszonegy esztendős futballista.