Quagliarella: "A csapat nem teremt helyzeteket Vlahović számára"

dusan_vlahovic_4.jpgA Juventus és számos más klub egykori olasz támadója, a visszavonulását idén bejelentő Fabio Quagliarella a minap a Zebrák jelenlegi centerének, Dušan Vlahovićnak helyzetéről értekezett, kijelentve, hogy a szerb nem hibás azért, hogy kevés gólt szerez, ugyanis a csapat által biztosított körülmények miatt eleve nem is tudna többször betalálni, ami frusztrálttá teszi őt, meggátolva a jó forma kibontakozását. 

"Ha egy csatár nem tud gólt szerezni, magától értetődő módon idegessé válik, válságba kerül, s rendkívül nehéz helyzetbe sodorja önmagát. Mondhatni, bekerül egy ördögi körbe, ugyanis ha nem képes betalálni, csak még idegesebb lesz, ami viszont eleve meggátolja a jó forma kibontakozását is" – jelentette ki a Sky Sport Italia munkatársának. 

"Egy olyan játékost látok, akinek elhivatottságát nem lehetne kifogásolni, ugyanakkor akinek rendkívül kevés gólszerzési lehetőség áll rendelkezésére. Ha az ember egy találkozón csak két helyzettel élhet, rendkívül nehéz dolga van, hiszen a legtöbb futballista általában ennél több gólszerzési esélyből szokta meglőni a maga találatait. 

Úgy vélem, hogy elsősorban a csapatnak kellene megfelelő helyzetbe hoznia Vlahovićot, akinek ettől függetlenül egyértelműen többet kellene letennie az asztalra, ám az is igaz, hogy lehetsz bármilyen ügyes, jó passzok híján semmit nem fogsz tudni kezdeni a pályán" – zárta szavait Quagliarella. 

A nyilatkozat előzményét az adja, hogy a Bianconeri ikonikus centere, Fabrizio Ravanelli a napokban kemény bírálattal illette a balkáni labdarúgót, őt nevezve meg a problémák elsődleges forrásaként, aki állítása szerint a teljes Juve produkcióját visszafogja, mivel csak szenved a kapu előtt. 

"A legutóbbi találkozón az Öreg Hölgy igen szerény produkciót tett le az asztalra. Egy olyan alakulatra lett volna szükség, mely könyörtelenséget mutat az ellenfél kapuja előtt, ehelyett azonban egy szenvedő, nehézségekkel küzdő gárdát láthattuk. A gondok forrása a csatársorban keresendő, ezt alapvetően kár is lenne tagadni: a Juventus csak nagyon nehezen tudja bevenni az ellenfelek kapuját, ennek oka pedig elsősorban Dušan Vlahović. A szerb csak szenved a büntetőterülete belül, s képtelen lezárni a meccseket a Bianconeri számára, ahogy azt például Lautaro Martínez teszi az Internél. A torinóiak gyakorlatilag minden összecsapásukat úgy nyerték meg, hogy előtte 95 percen keresztül szenvedtek, ez pedig nincs rendjét" – fogalmazott a Tuttomercatoweb megkeresésére.