Kovačević: "Vlahović elérheti a 25 gólos álomhatárt"

gettyimages-1030962360.pngA Juventus egykori szerb válogatott labdarúgója, a csapat sorait 1999 és 2001 között erősítő Darko Kovačević a minap rövidebb nyilatkozatot adott a La Gazzetta dello Sport felkérésére, melynek keretein belül szót ejtett a hétvégi, Lazio elleni meccs esélyeiről, a Bianconeri támadóduójáról, Max Allegri játékosokhoz való hozzáállásáról, továbbá az általa tehetségesnek tartott fiatalokról is. 

"Nem helyezném egy szintre a Laziót és az Öreg Hölgyet, legalábbis a keretminőség tekintetében semmiképpen sem. Nem érdemes tagadni, hogy a Juventusnak – amennyiben a játékosok többsége egészséges – a Scudettóért kell küzdenie, míg a Sasoknak másfajta céljai vannak" – fogalmazott a korábbi támadó. 

"Dušan Vlahović és Federico Chiesa a Firenzében töltött éveik óta jól ismerik egymást, s látszik, hogy nagy megértés van közöttük: én magam kedvelem a duójukat, nem is beszélve arról, hogy a Juve akár három támadóval is kiállhat egy-egy találkozón. A legfontosabb az, hogy a stáb hagyja őket kibontakozni, hogy ezáltal megcsillogtathassák azon képességeiket is, melyek az eddigiekben csak ritkán bukkantak fel. 

Meggyőződésem, hogy Dušan elérheti a 25 gólos álomhatárt a szezon folyamán, mivel fizikai szempontból sokkal jobb állapotban van, mint tavaly, amit az is megmutat, hogy végig remekül dolgozott a felkészülési időszak során. Egy évvel ezelőtt ilyenkor már bőven szenvedett a formájára sokáig kiható ágyékfájdalmaktól, míg idén ez a probléma szerencsére már nem áll fenn. 

Ezen felül nagyon fontos, hogy Chiesa személyében ezentúl egy mindig jelen lévő, hozzá közel tartózkodó centertárs segíti majd Vlahovićot, aki hirtelen ritmusváltásaival pillanatok alatt el tudja pusztítani az ellenfelek védvonalait, miközben váratlan húzásai által Dušan is sokkal veszélyesebbé válhat a kapu előterében, lévén, hogy Fede mindig az ő kiszolgálására törekszik majd. Egyáltalán nem lennék meglepve, ha honfitársam 25 találat körül zárná az idényt, már csak azért sem, mert sokkal jobban kezeli a labdát, mint én annak idején. 

A Juventus kerete meglehetősen bő, tele minőségi labdarúgókkal, ezért pedig teljesen rendben van, ha Max Allegri néha már focistákat favorizál az egyes posztokon. Tudomásom szerint Filip Kostić nagyon keményen dolgozik, s alapvetően sem az a típus, aki beletörődik a mellőzésbe, még ha az csak átmeneti is. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal is nagyon sokat fog adni a csapatnak, akárcsak tavaly, a mester pedig bizonyára számít rá, elvégre ki más tudna olyan pontossággal beadni az európai játékosok közül, mint Filip? 

A Bianconeri fiataljai közül nagyon kedvelem Fabio Mirettit, ugyanakkor Samuel Iling-Junior teljesen más szintet képvisel a többi reménységhez képest. Ezt gyakorlatilag azonnal észre lehet venni, mivel az angol egy jó állóképességgel, fizikai erővel, s remek labdatartásai adottságokkal megáldott srác, aki szívesen vesz részt a támadások felépítésében is. Véleményem szerint az, hogy 2003-ban született, nem akadályozhatja meg abban, hogy még inkább berobbanjon a felnőttek között. A Barcelona üdvöskéje, Lamine Yamal például 2007-es, és máris a gárda oszlopos tagjának számít..." – összegzett Kovačević.