Toni: "Vlahovićnak nincs szüksége tanácsra"

luca_toni_2022.pngA Juventus és az Azzurri egykori csatára, a karrierje során számos olasz klubban, valamint a Bayern Münchenben is megforduló Luca Toni a minap rövidebb interjút adott a La Gazzetta dello Sportnak, kijelentve, hogy az Inter ellen végre a régi Bianconerit vélte felfedezni, emellett pedig szót ejtett a torinóiak ifjú reménységeiről, s jó formában lévő labdarúgóiról is. 

"A Juventus nagyon fontos sikert aratott a Derby d'Italián, már csak azért is, mert papíron az Inter számított favoritnak, igazi fellendülés azonban csak akkor fog bekövetkezni az Öreg Hölgynél, ha a csapatnak végre sikerül meglelnie a még mindig hiányzó folytonosságot, melyhez első lépésként meg kellene nyerni a szünet előtti utolsó két meccset a Verona és a Lazio ellen" – fogalmazott a korábbi center. 

"Ha a Bianconeri képes lesz begyűjteni mind a hat pontot ezen a két találkozón, akkor úgy gondolom, hogy Federico Chiesa és Paul Pogba felépülésének köszönhetően nagyon jó formába kerülhetnek majd januártól fogva, mivel Paul, ha egészséges, még mindig a világ egyik legjobb középpályása, aki képes különbséget teremteni saját gárdája és az ellenfelek között.

A bajnoki versenyfutásba való visszatérésről szőtt álmok leginkább a Napolitól függnek, s attól, hogy a déliek hogyan kezelik majd az első nehézségeket, amik elengedhetetlenül fel fognak bukkanni egy ilyen hosszú és tagolt szezon során. Luciano Spalletti alakulata egyelőre mindazonáltal egy tökéletes gépezetnek tűnik, elvégre eredményesek, szépen futballoznak, s úgy fest, hogy minden az ő sikerük mellett szól. 

Adrien Rabiot-ban hatalmas potenciál lakozik, mivel megvan a szükséges fizikuma és technikája ahhoz, hogy kiemelkedő legyen, amit idén eddig alá is támasztott beadásai, passzai, illetve góljai által. A Juve helyében mindenképpen megtartanám a franciát, mellette pedig a Lazio zseniális szerb középpályását, Sergej Milinković-Savićot is megpróbálnám leigazolni. 

A Juventusnál sosem könnyű jól teljesíteni, ez pedig még nehezebb egy fiatal labdarúgó számára, azonban Fabio Miretti és Nicolò Fagioli eddig remekül használta ki a pillanatot, s a számukra kínálkozó lehetőségeket. A neheze ugyanakkor bizonyára még csak most jön, mivel az elvárások nőni fognak, ami miatt nekik is fel kell nőniük az új feladatokhoz. Ennek ellenére természetesen nagyon örülök a két ifjúnak, mivel jó látni, hogy a Zebrák ismét az olasz tehetségekre összpontosítanak, akik ráadásul ezúttal a saját akadémiájukról kerültek ki, mely engem kicsit a Bayern München stratégiájára emlékeztet. 

Dušan Vlahović képességei nem képezhetik vita tárgyát. A szerb egy szemtelenül fiatal és nagyon erős támadó, aki Erling Haaland mellett potenciálisan a jövő egyik legjobb centerévé válhat. Kisebb sérülések mindenkivel előfordulhatnak, ám ez nem ok arra, hogy a Bianconeri ne ragaszkodjon egyik legjobbjához, akit mindenképpen a klubhoz kellene láncolni. Nem gondolnám, hogy Vlahovićnak szüksége lenne különösebb tanácsokra tőlem, mivel korábban már számtalanszor bebizonyította, hogy mennyire jó valójában, mindeközben mentálisan is erősebbé vált, hiszen a tavalyi évhez képest ebben az idényben már akkor is megőrizni hidegvérét, ha nem sikerül gólt szereznie. 

Gleison Bremerről a fiatal Giorgio Chiellini jut eszembe, mivel a brazil testfelépítése, erőnléte, valamint állóképessége egészen lenyűgöző. Meggyőződésem, hogy Giorgióhoz hasonlóan az idő múlásával ő is fejlődni fog az egyes helyzetek megfelelő felmérésében, s miközben Vlahović termeli majd a találatokat a Juve számára, Bremer fogja megakadályozni azt, hogy az ellenfelek hasonlóképpen cselekedjenek" – összegzett Toni.