Deschamps: "Pogba most sem hagyja majd magát"

deschamps_1.jpgA francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps a gall nemzeti együttes hétfői sajtótájékoztatóján osztotta meg gondolatait Paul Pogbával kapcsolatban, miután kiderült, hogy a harminc esztendős középpályás második doppingtesztje is pozitív lett, a játékosra pedig szélsőséges esetben többéves eltiltás is várhat emiatt. 

"Max Allegri mellett én is nagyon szomorú vagyok, mivel Paullal számos rossz dolog történt az utóbbi időben, a mostani helyzet pedig talán a legnehezebb mind közül, még akkor is, ha biztos vagyok benne, hogy ezúttal is ki fog állni az igaza mellett, s nem hagyja majd magát. Úgy vélem, hogy ez az egyetlen járható út Pogba számára, még annak fényében is, ha most egy rendkívül hosszú procedúra vár a játékosra. Nem tudom, hogy mit tartogat számára a holnap, azonban személyes tekintetben nagyon megvisel, hogy ez történik vele" – fogalmazott a tapasztalt szakvezető. 

"Nincs kategorikus, sem pedig radikálisnak mondható álláspontom az üggyel kapcsolatban, s magától értetődő módon azt sem tudom, hogy mi fog történni ezután. Egyelőre csak abban bízhatok, hogy Paul a helyzettől függetlenül is megtalálja majd azt a mosolyt, amiről mindannyian ismerjük őt, s idővel teljes mértékben visszaszerezheti az irányítást sorsa fölött, úgy a pályán, mint azon kívül. Tisztában vagyok vele, hogy ez sok időbe telik, azonban sosem szabad feladni a reményt" – zárta szavait Deschamps. 

barzagli_pogba.jpgPogba helyzetéről a minap a Juventus legendája, Andrea Barzagli is szót ejtett, aki arról beszélt, hogy a Pogbához közel álló embereknek most ki kell tartaniuk a francia mellett, ugyanis a labdarúgót hihetetlenül megviselték a történtek, mentális erő híján pedig lehetetlen lesz kikeveredni ebből a szituációból. 

"Nagyon csalódott vagyok a történtek miatt, hiszen jól ismerem Pault, s tudom, hogy milyen remek személyiség is ő valójában. Sajnálom, hogy a dolgok idáig fajultak, főleg úgy, hogy Pogbának az elmúlt években rengeteg nehézséggel kellett megbirkóznia. Úgy vélem, hogy a játékos továbbra is fiatalnak, vagy legalábbis jó korban lévőnek számít a maga harminc évével, ebből a szempontból pedig teljességgel érthető, hogy miért tekint ekkora csapásként a nemrég kibontakozó eseményekre. 

A továbbiakra nézve csak a legjobbakat tudnám kívánni neki, s szeretném kifejezni sajnálatomat amiatt, hogy a Juventus szurkolói visszatérése után nem láthatták azt a Pogbát, akit annak idején mindannyian megszerettünk. A futballista családjának most nagyon figyelnie kell Paulra, amit sokan néha magától értetődőnek tartanak, ugyanakkor a hozzá közel állóknak most valóban ott kell lenniük mellette. A labdarúgás már nem olyan, mint régen, a mentális egészség szerepe pedig igencsak felértékelődött, az ilyen fiatal srácok pedig gyermekkoruk óta a gyepen vannak, ami miatt ez a sportág mindennél többet jelent nekik" – szögezte le az egykori védő.