Pogba második, ellenvizsgálata is pozitív eredményt hozott

image_2023-09-13_104104522.pngAhogy arról korábban már beszámoltunk, Pogba még a szezonnyitó Udinese elleni győztes meccs után egy rutinszerű doppingvizsgálat során emelkedett tesztoszteron-szintet produkált, mely ellen a törvény adta lehetőségei szerint ellenvizsgálattal élt.

A második teszt eredetileg szeptember 20.-án lett volna esedékes, azonban a játékos képviseletének elérhetetlensége miatt azt október 5.-ére halasztották. A tegnapi napon meg is történt a vizsgálat, azonban ahogy arra a Sky Sport is utalt, az eredményt csupán a mai napon tudhatta meg a nagyérdemű, bár mivel Pogba maga is elismerte, hogy gyógyszert szedett anélkül, hogy erről tájékoztatta volna a klub orvosi stábját, így az ellenvizsgálat kimenetele igazából sosem volt kétséges.

Ma pedig több hírforrás is azt hozta le, hogy a B minta vizsgálata megerősítette az első teszt pozitív eredményét. Nicolò Schira szerint Paul Pogbának és az ügyvédeinek most hét napja van arra, hogy előkészítsék a védekezési stratégiájukat, a kihallgatására pedig mintegy 2-4 héten belül kerülhet sor, kivéve akkor, ha a játékos vádalkut köt mindezek előtt. Mindenesetre a vizsgálat ereményének következtében a francia válogatott kettő és négy év közötti eltiltást kaphat.

Paul Pogbát a klub az első pozitív teszt után azonnal felfüggesztette, a részére a játékosok kollektív szerződésének értelmében minimálbért folyósít, ami havonta nagyjából 2000 eurónak megfelelő összeget jelent, azonban a mostani fejlemények következtében miután a játékost hivatalosan is eltiltják, a klub dönt a sorsáról. A Sky Sport szerint a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a játékos eredeti megállapodás szerint 2026 nyaráig tartó szerződését azonnali hatállyal felbontják.

A klub hivatalos közleménye még várat magára az ügyben.