Kean: "Visszatérhettem volna a Juventusba"

kean_psg_juve.pngA húsz esztendős olasz válogatott támadó, Moise Kean a RAI Sportnak adott nyilatkozatában megerősíttette az átigazolási időszak egyik legtöbbet emlegetett Bianconerivel kapcsolatos pletykájának valóságalapját, mivel kijelentette, hogy az ősszel terítéken volt Torinóba való visszatérése. 

A Juventus saját nevelésének számító, tavaly nyáron pedig az Evertonnak értékesített fiatal csatár azonban végül nem tért vissza a fekete-fehérekhez, hanem a Paris Saint-Germain csapatához került egy éves kölcsönben, vételi opció nélkül. 

Kean azonban a jelek szerint nem bánja túlzottan a lépést, annak ellenére, hogy a liverpooli alakulat szurkolói nyilvánosan álltak ki mellette, ellenezve a futballban jelen lévő rasszizmust. 

"Nem vagyok különösebben ideges az angol futball elhagyása miatt, még akkor sem, ha az Everton rajongóinak transzparense valóban megindított, hiszen nem számítottam rá"– jelentette ki. 

Bár a Juventusban a 2018/19-es idényben 14 bajnoki és kupameccsen 7 gólt szerzett, az Öreg Hölgy a szezon végeztével 27,5 millió euórért és további bónuszokért adta el a szigetországi csapatnak, ahol azonban 37 találkozón mindössze 4 alkalommal vette be az ellenfél kapuját. 

"Igaz, hogy visszatérhettem volna a Juventusba, de a családommal együtt azt a döntést hoztuk, hogy a Ligue 1-ben folytatom. Korábban már jártam Párizsban, és vannak itt rokonaim is. 

Remélem, hogy sokat tanulhatok ebből a fantasztikus élményből. Fiatal vagyok, és szeretnék szorosan együttműködni a topcsatárokkal, hiszen rengeteg dolgot tudhatok meg a tapasztalatuk és a játékstílusuk által."