Briatore: "Pirlo nem vezéregyéniség"

flavio-briatore.jpgA Renault Forma-1-es csapatának korábbi menedzsere, a köztudottan nagy Juventus-szurkoló Flavio Briatore egy nemrég adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy véleménye szerint Cristiano Ronaldo egyáltalán nem tehet az Öreg Hölgy Bajnokok Ligájában való kieséséért, ugyanakkor éles kritikával illette a csapat mesterét, Andrea Pirlót, aki véleménye szerint nem vezéregyéniség, ekképp az edzői szakma közelébe sem kellett volna kerülnie.

Az olasz üzletember elsőként a portugál világsztárról ejtett szót, kijelentve, hogy ugyan az ötszörös aranylabdás támadó korántsem olyan kiemelkedő labdarúgó, mint korábban, hatalmas hiba lenne őt okolni a Bianconeri kudarcáért, mivel Ronaldo minden tőle telhetőt megtett a párharc során.

"Teljesen logikus, hogy ha egy olyan világsztár van a keretedben, mint Cristiano Ronaldo, némiképpen hozzá kell igazítanod a csapatod taktikáját, ugyanakkor CR7 nem cipelheti hátán a keresztet a Juve bukásáért, mivel nélküle az Öreg Hölgy sehol sem lenne az idei szezonban. Ha nem Torinóban futballozna, valahol a középmezőnyben tanyáznának, akár tíz egységgel is kevesebb pontot gyűjtve" – mondta Briatore a Radio 24 Tutti Convocati című műsorában.

Saját véleményét némiképp megcáfolva a Queens Park Rangers FC társtulajdonosa úgy véli, hogy a portugál támadó ideje kétségkívül lejárt a torinóiaknál, nagyrészt az általa jelentett hatalmas gazdasági teher miatt.

"Az élet minden területén fennáll egy bizonyos határ, melynél tovább semmiképpen sem szabad menni. Ez az életkorra is vonatkozik, így Ronaldo nem lehet örökké meghatározó futballista a fekete-fehéreknél, mely még egyértelműbbé válik annak fényében, hogy a bére mekkora gondot okoz a klubnak, kiváltképp egy ehhez hasonló gazdasági helyzetben.

Cristiano nagyszerű igazolás volt, nem csak a Bianconeri, hanem az egész olasz futball számára is, azonban észre kell venni, hogy egy ilyen kaliberű, s ehhez hasonló igényekkel rendelkező játékost nem lehet hosszú éveken keresztül egy klubnál tartani. CR7 ennek ellenére rengeteget tett a csapatért, mind a Bajnokok Ligájában, mind pedig a Serie A-ban. Nagy kár, hogy az együttes középpályája ezzel együtt mind rosszabbá vált az ittléte alatt."

Briatore elmondása szerint jelen pillanatban az olasz rekordbajnok mesterét, Andrea Pirlót tartja a fő problémaforrásnak, akiről határozatlan, valamint a csapathoz egyáltalán nem illő emberként beszélt.

"A Juventus mindenképpen változtatni szeretett volna a dolgok menetén. A helyes döntés ellenben az lett volna, ha további két-három évig a kispadon tartják Massimiliano Allegrit, mivel az ő irányítása alatt egy rendkívül kiegyensúlyozott együttes jött létre. A mai napig nem vagyok tisztában vele, hogy miért kellett felrúgni egy eredményesen működő koncepciót, s egy tönkretenni kiváló Öreg Hölgyet, mely annak ellenére, hogy a BL-ben nem volt képes magasba emelni a trófeát, Olaszországban egyeduralkodónak számított.

Andrea Pirlo véleményem szerint képtelen ellátni a feladatát, mivel jelen pillanatban egészen egyszerűen nem edző. Nem képes irányítani a csapatot, mivel nem túl kommunikatív, ebből kifolyólag a szükséges bátorítást sem tudja megadni a futballistáknak. Ennek a Juventusnak egy vezérre van szüksége, nem egy ösztönös zsenire.

Korábban mindenki Allegrit kritizálta, amiért unalmas futballt játszatott a csapattal, 1-0-ra nyerve a meccseket, azonban két ízben is Európa egyik legjobb együttesévé tette a Zebrákat, s nem utolsósorban szinte sosem bukott pontokat a kisebb olasz csapatok ellen. A rangadókon ki lehet kapni, a kötelező győzelemnek számító bajnokikon csak a siker elfogadható" – összegzett az üzletember.