Morata: "Büszkévé akarjuk tenni a szurkolókat"

https_icdn_juvefc_com_wp-content_uploads_2020_11_morata-1.jpgA Juventus idén ősszel visszatérő támadója, Álvaro Morata ma délután hosszabb, s sok szempontból igen érdekes nyilatkozatot adott az olasz médiának, melyben többek között elmondta, hogy az Inter elleni vasárnapi mérkőzésen mezt szeretne cserélni a Nerazzurri belga centerével, Romelu Lukakuval, valamint beszélt a Scudettóról, illetve arról is, hogy mennyire szeret együtt futballozni Cristiano Ronaldóval.

A spanyol csatár első ízben 2014 és 2016 között futballozott Torinóban, visszatérése óta kiváló formának örvend, hiszen pedig minden sorozatot figyelembe véve 10 gólt szerzett, valamint 6 asszisztot osztott ki. Morata nyilatkozatának első felében mindenekelőtt Zebráknál töltött éveinek egyik legszebb momentumát idézte föl, mikor a 2015-ös Derby d'Italián találata után felvett egy napszemüveget, melyet egy csalódott Inter-drukker ejtett ki a kezéből, s ezzel ünnepelte meg gólját.

"Tisztán emlékszem erre a pillanatra, hiszen mindez egy gyönyörű évben történt meg, azt azonban már nem tudom, hogy miért így ünnepeltem" – jelentette ki a Sky Sport Italia kérdésére.

"Talán azért tettem így, mert nem számítottam rá, hogy bemegy a labda. Őszintén szólva, a lövésem utáni történésekből sem is sokat láttam. A találatot követően számos pohár és apróbb tárgy hullott le a nézőtérről, Fernando Llorente pedig odaadta nekem a napszemüveget, melyet fel is vettem.

Vasárnap sajnos nem eshetnek majd meg ehhez hasonló jelenetek, hiszen még mindig szurkolók nélkül kell játszanunk. Mindannyian őszintén reméljük, hogy hamarosan visszatérhetnek.

Azonban ennek ellenére is különleges összecsapás lesz, hiszen az Inter elleni meccsek mindig nagyobb hatással vannak rád, mint más találkozók. Olaszország két legjobb együttese fog megmérkőzni egymással.

Most már sokkal érettebb vagyok, mint akkor. Az elmúlt években sok minden megváltozott körülöttem a karrierem szempontjából, emiatt pedig némileg másképp látom a futballt is. Alkalmazkodtam az eddigiekben felmerülő nehézségekhez, mostanra pedig sokkal teljesebb labdarúgó vált belőlem."

A futballista, aki egyelőre kölcsönben szerepel az olasz rekordbajnoknál az Atlético Madrid alakulatától, szót ejtett Cristiano Ronaldóval való kapcsolatáról is, elárulva, hogy rendkívül szeret együtt játszani a Bianconeri portugál klasszisával.

"Könnyen futballozok a társaként, hiszen már régóta ismerjük egymást. Hihetetlen gólokat képes szerezni, még akkor is, ha egyáltalán nincsen egyszerű helyzetben. Ilyen volt például a Parma elleni találata is, mikor szándékosan olyan labdát osztottam ki, melyet csak ő volt képes elérni.

Ismerem a mozgását, nekem pedig a mozdulatait látva az a dolgom, hogy lekössem a védőket, így hagyva, hogy Cristiano kibontakozzon. Igazán nagy öröm mellette játszani, hiszen a futballtörténelem egyik legjobbja, s így nem is tehetek mást, mint hogy élvezzem ezeket a pillanatokat.

Nyáron a vele, valamint a Paulo Dybalával való játék lehetősége keltette föl bennem az érdeklődést a Juve ajánlata iránt. Nagyon boldog vagyok, hogy velük futballozhatok, mivel mindkettejükkel remek kapcsolatban állok a pályán, továbbá azon kívül is, ők egyértelműen a többiek fölött állnak. Mindenképpen el fogom mondani a gyermekeimnek, hogy a csapattársaim voltak."

Morata beszélt a vasárnapi ellenfél támadósoráról is, kijelentve, hogy szerinte a milánóiak csatárpárosa közül Lautaro Martínez sokoldalúbb játékos, ellenben Romelu Lukaku megállíthatatlan.

"Két fantasztikus labdarúgóról beszélünk. Lautaro nem egy átlagos kilences, míg Lukaku egyszerűen a világ egyik legjobb csatára. Nem tölt el jó érzéssel, mikor gólt szerez, hiszen az Inter színeiben játszik, azonban valahol mégis örülök a sikerének, mivel nagyszerű embernek tartom őt.

A lefújást követően mindenképpen el fogom kérni tőle a mezét, hogy emlékként megtarthassam. Remélem, hogy nem lesz rossz napja. Megpróbáljuk majd megállítani őket, még akkor is, ha ez rendkívül nehéz feladat lesz. Lautaro sokoldalúbb játékos, Lukaku pedig pontosan tudja, hogy mit szeretne csinálni, s a célkitűzésének végrehajtásában senki sem tudja őt megállítani."

A játékost Andrea Pirlóval való viszonyáról is kérdezték, hiszen az egykori középpályás Morata Juventusban töltött korábbi évei alatt csapattársa volt a támadónak, most pedig ő irányítja az oldalvonal mellől.

"Igen jó viszonyt ápolok Pirlóval. Természetesen most teljesen más jellegűt, mint mikor csapattársak voltunk, hiszen immár ő az edzőm, nekem pedig be kell tartanom az utasításait. Mindig nagyon közvetlen velünk, s világosan elmondja, hogy mit szeretne látni tőlünk a pályán.

Már akkor látható volt, hogy Pirlo rendkívüli módon érti a futballt, mikor még ő maga is játékos volt. Csak jó dolgokat tehet, semmi egyebet. Az első, trénerként eltöltött szezonja természetesen változásokkal teli, azonban ezekkel együtt is egyre jobban teljesítünk."

Az Öreg Hölgy kilencese végezetül arról beszélt, hogy a Juventus készen áll harcba szállni a bajnoki címért a szezon második felében, ám tisztában van vele, hogy a trófea elhódítása igen nehéz feladatnak ígérkezik.

"Mindig ott vagyunk az élmezőnyben, azonban a győzelem és a vereség között húzódó határvonal igen vékony. Az idény eddigi részében sokszor dobtunk el könnyen megszerezhetőnek tűnő pontokat, ám a célunk mindig egyértelmű volt.

Az a szándékunk, hogy az Inter elleni mérkőzésen büszkévé tegyük a szurkolóinkat. Még rendkívül hosszú út áll előttünk" – zárta szavait Morata.