De Laurentiis: "Pirlo maradjon csak edző"

aurelio-de-laurentiis.jpgA Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis egy friss kijelentésében arról beszélt, hogy a Juventus vezetőedzőjének, a Serie A utolsó 2020-as fordulóján bajnoki veretlenségét a Fiorentina együttese ellen elveszítő Andrea Pirlónak jobb lett volna hallgatnia a mérkőzést követő nyilatkozatában, s nem kellett volna szóba hoznia a déli alakulat eredményes fellebbezését.

Mint ismert, a Gennaro Gattuso által irányított együttes nem jelent meg a két fél október negyedikei, torinói összecsapásán, mivel két játékosuk, Elif Elmas, illetve Piotr Zieliński pozitív koronavírus-tesztet produkáltak, a nápolyi egészségügyi szervek pedig emiatt nem engedélyezték  a keret elutazását.

Habár a Juventus kijelentette, hogy mindenképpen ragaszkodik a találkozó lejátszásához, s Pirlo még a kezdő tizenegyet is kijelölte a mérkőzésre, a Napoli nem lépett pályára az Allianz Stadiumban, ennek fényében pedig az Olasz Labdarúgó Szövetség az egészségügyi protokoll megszegése miatt egy pont levonással sújtotta a Partenopeit, a meccset pedig automatikusan a Juventus 3-0-ás győzelmeként könyvelte el.

De Laurenttis klubja azonban nem kívánta elfogadni a FIGC határozatát, emiatt az Olasz Nemzeti Olimpiai Bizottság (CONI) Sport Garanciatanácsához, vagyis az ország legmagasabb sporthatóságához fordultak, a testület pedig kedden javukra ítélt a kérdésben, azaz úgy határozott, hogy a mérkőzést le kell játszani.

A sportvezető a döntést követően úgy nyilatkozott, hogy boldog az ítélet miatt, ezzel együtt kijelentve, hogy a Napoli mindig követte a szabályokat, így egyértelműen helyénvaló határozat született.

A Bianconeri trénere a keddi, Violákkal szemben megvívott találkozó után, habár nem kívánt beszélni a döntésről alkotott véleményéről, tovább annak közvetlen következményeiről, elmondta, hogy sajnálja azokat a csapatokat, akik amiatt veszítettek pontokat a bajnokság eddigi fordulóban, mert megfertőződött kulcsembereik nélkül kellett kiállniuk a gyepre, s nem kértek halasztást, vagy újrajátszást.

"Nincs gondunk azzal, hogy le kell játszanunk a mérkőzést. Inkább azon csapatok miatt érzek csalódottságot, akik sokkal több játékost kényszerültek nélkülözni, de mégis az előre meghatározott időben léptek pályára, holott számos koronavírusos esetük volt, így pedig tisztességet tanúsítottak a játékkal szemben is.

Nem foglalok állást azzal kapcsolatban, hogy az ítélet helyes volt-e, vagy sem, mindenesetre nem tűnik igazságosnak azon együttesekkel szemben, akik jóval nehezebb helyzetben álltak ki" – mondta az egykori középpályás.

A nápolyi gárda első embere nagyrészt ezekre a szavakra reagált friss interjújában, kijelentve, hogy Pirlo jobban tenné, ha a saját dolgával törődne, s nem folyna bele más klubok ügyeibe.

"Pirlo nem ügyvéd a szakmája szerint, ebből kifolyólag nem ismeri bizonyos eljárások menetét, és egyszerűen nem tudja, mi történt a protokoll szempontjából" – mondta a Radio Capital adásában.

"Pirlo maradjon csak meg edzőnek, semmi többnek nem kell lennie, a többi döntést pedig hagyja meg a csapatok képviselőinek" – szögezte le De Laurentiis.