Capello: "A Barca nyolc gólt szerezhetett volna"

capello_on_juve_barca.jpgFabio Capellót, aki korábban többek között a Juventus és a Real Madrid csapatát is irányította, elmondása szerint rendkívül meglepte, hogy mekkora különbség mutatkozott tegnap este minőség terén a Barcelona és a torinói alakulat között, ahol a katalán csapat akár nyolc gólt is szerezhetett volna a lassan és körülményesen futballozó Öreg Hölgy ellen. 

A G-csoport rangadóját a sorsolás óta hatalmas érdeklődés övezte, azonban a világfutball két legnagyobb sztárjának, Lionel Messinek és Cristiano Ronaldónak összecsapására végül mégsem került sor, hiszen a Zebrák a portugál támadó koronavírus-fertőzése miatt nélküle kényszerültek kiállni az összecsapáson. 

Az olasz edző szerint a fekete-fehér mezesekből hiányzott a kreativitás a támadóharmadban, a Blaugrana pedig idei legjobb teljesítményét nyújtotta, ami összhangban áll a Ronald Koeman által hangoztatottakkal. 

Bár a túloldalon Griezmann és Messi sem tudtak élni akcióból adódó lehetőségeikkel, a gránátvörös-kékek két gólt szereztek, míg a Juventus egyszer sem találta el a kaput. Álvaro Morata ugyan háromszor is bejuttatta a játékszert a hálóba, azonban mindhárom találatát elvették les következtében, így a Bianconeri a 2003/2004-es szezon után ismét rendkívül gyenge lövési mutatókkal fejezte be a találkozót. 

"A Juventus nagyon megszenvedett egy válságban lévő Barcelona ellen" –jelentette ki a híres-hírhedt szakember, aki jelenleg a Sky Sport Italia szakértőjeként tevékenykedik. 

"Megdöbbentett a különbség a két együttes között, hiszen az egyik éppen hétvégén bukta el a Clásicót, a másik pedig hosszú ideje Olaszország tetején helyezkedik el.

Megdöbbentett az csapatok intenzitásának és játékának differenciája. A Barcelona rendkívül lenyűgözött, kettő helyett akár nyolc gólt is szerezhettek volna.

Egy agresszív csapatot láttam, sok dinamizmussal. Messi szintén rengeteget tett hozzá ehhez."

Az olasz tréner azt is megemlítette, hogy a Juve nem volt képes akciókat vezetni, míg a torinóiak ellenfele teljes fölényben játszott az energiaszint szempontjából. 

"Federico Chiesa gyakran szabadon állt a középpályán, de az összes labda Paulo Dybala és a jobb oldal felé ment.

Ezért nem lehetett előremozdítani a játékot, a Barcelonának pedig állandó esélye nyílt a labda visszaszerzésére. Egy másik sebességi szinten álltak, ez pedig elbizonytalanított engem az olaszországi történésekkel kapcsolatban.

A Juventus teljes csapata lassan játszott, ebből kifolyólag állandóan szorongatták és letámadták őket" –összegzett.