Allegri és a Juventus kapcsolata a szakítás felé tart

allegri_vs_motta.jpgBármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Lássuk az elmúlt pár nap érdekesebb híreit!

Nem meglepő módon a pénteki gyalázatos teljesítmény miatt a hírek újfent – vagy mondhatjuk, hogy még mindig – az edzőkérdés körül forognak!

Leginkább az eddig kevésbé jelentkező Gianluca Di Marzio osztotta meg a gondolatait a követőivel, miszerint nem meglepő módon Massimiliano Allegri és a Juventus kapcsolata rohamléptékkel halad egy nyári szakítás irányába. Miközben a lehetséges utódok kapcsán is rendelkezik információkkal: Antonio Conte újfent elutasította a Napoli megkeresését, és bár a helyzet finoman fogalmazva is komplikált, a klub egykori legendás játékosa továbbra is valós alternatívát jelent a fő kiszemelt Thiago Motta mellett.

Ezt követően Di Marzio a Sky Sportnak beszélt a Juventus edzőkérdéséről hosszabban: „Megértem, hogy nyilvánosan Giuntoli továbbra is védi Allegri munkáját, hogy az Allegrivel közös jövőről beszél, mert a Juventusnak még el kell érnie a célját, a Bajnokok Ligáját. Akkor megismétlem, úgy gondolom, hogy elválnak az útjaik. Nem ismerem a módszereket és a formaságokat, de úgy gondolom, hogy a Juventus és Allegri is belátta, hogy nincs értelme folytatni. Aztán hogy hogyan teszik, majd eldöntik, amikor a szezon végén találkoznak. Az első számú választás továbbra is Thiago Motta, aki még nem mondta ki a Bolognának: ’Nem maradok’. Még akkor sem, ha lejár a szerződése, így azt csinál, amit akar. Szerintem a Milan is szeretné Thiagót kinevezni, de lehet, hogy már késő, mert a Juventus előbb lépett.”

És Allegri esetleges maradásáról: „Ha mégis maradna, az csak gazdasági kérdés lenne, mert amúgy gazdasági szempontból igen súlyos szerződése van. De szerintem Allegri maga is megértette, hogy már nem célszerű folytatni. Minden döntetlenért, minden negatív helyzetért, a környezeti hatás teljes mértékben őt terheli. Ha jövőre is így kezdené, az valószínűleg mindenkinek a hátrányára válna.”

Nicoló Schira értesülései szerint közvetítők útján felajánlották Sofyan Amrabat játékjogát a Juventus csapatának.

Ben Jacobs információi szerint a Juventus és az Internazionale mellé csatlakozott a Tottenham csapata is Albert Gudmundsson megszerzéséért folyó versenyben, azonban figyelmeztet, hogy januárban a Genoa kapásból visszautasította a Fiorentina 30 millió eurós ajánlatát, így a nyáron valószínűleg ennél komolyabb ajánlatra lesz szükség a leigazolásához.