Beharangozó – a Lazio elleni kupameccs

lazio_1.pngA Juventus a legutóbbi, hétvégi bajnoki fordulóban vereséget szenvedett az Igor Tudor által első ízben irányított Laziótól, a visszavágásra azonban ma komoly lehetőséget kap Massimiliano Allegri csapata, ugyanis a Sasok a Coppa Italia elődöntőjének első mérkőzésén Torinóba látogatnak, hogy ott próbálják meg maguk alá gyűrni a válságban lévő Bianconerit. A Davide Massa sípszava mellett megrendezésre kerülő találkozó 21 órakor veszi majd kezdetét az Allianz Stadium gyepén, míg a magyar drukkerek a SPORT2 képernyőjén keresztül követhetik az eseményeket. 

A Bianconeri és a római együttes egyaránt a sorozat nyolcaddöntőjében kapcsolódott be a küzdelmekbe, s onnan menetelt az elődöntő felé. Az Öreg Hölgy a Salernitana elleni, kiütéses, 6:1-es győzelemmel kezdte meg a sorozatot, amit a Frosinonéval szemben elért 4:0 követett, míg a fővárosi gárda előbb a Genoát verte meg 1:0 arányban, majd pedig a közvetlen rivális AS Roma ellen érte el ugyanezt az eredményt, akkor még Maurizio Sarri vezényletével. 

A felek eddig összesen 25 ízben csaptak össze a Coppa Italiában, a mérleg pedig 11 Juve-sikert, 8 Lazio-diadalt, továbbá 6 döntetlent mutat (az Olasz Kupa korábban nem tisztán egyenes kieséses sorozat volt, a csapatok előbb egy csoportkörben kezdték meg a küzdelmeket). A finálé előtti utolsó szakaszban mindeddig 4 párharcot vívhattak meg egymással: az 1994/1995-ös kiírásban a torinóiak jutottak tovább 3:1-es összesítéssel, az 1997/1998-as szakaszban 3:2 arányban a Biancocelesti örülhetett, a 2003/2004-es évadban 4:2-re nyertek a Sasok, míg a 2012/2013-as szezonban ugyancsak a rómaiak arattak sikert, ismételten 3:2-es mérleggel. 

A két rivális legutóbbi kupameccse 2023. február 2-án, a negyeddöntőben került megrendezésre, ekkor a Zebrák Gleison Bremer 44. percben szerzett fejesgóljával biztosították be a továbbjutást hazai környezetben. 

A két csapat sérültjeinek listája nem sokat változott szombat óta: a Juve továbbra sem számíthat az eltiltott Nicolò Fagiolira és Paul Pogbára, valamint a sérült Carlos Alcarazra, míg a Lazio Ivan Provedel mellett Luca Pellegrinit, Nicolò Rovellát, s Manuel Lazzarit kényszerül majd nélkülözni. 

Romeo Agresti szerint General Max az alábbi csapatot küldheti majd pályára: 

(3-5-2)Perin; Gatti, Bremer, Danilo; Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostić; Vlahović, Chiesa.