Beharangozó – a Frosinone elleni kupameccs

frosinone_calcio_logo_svg.pngA Juventus ma este tovább folytatja menetelését a Coppa Italiában, ahol a negyeddöntőben a számos Bianconeri-játékost foglalkoztató Frosinone gárdája lesz a csapat ellenfele. A 400. torinói mérkőzését ünneplő Massimiliano Allegri fiai az előző fordulóban tőlük erősen szokatlan gólzáport produkálva múlták fölül a Salernitana alakulatát 6:1 arányban, a drukkerek pedig ennek alapján joggal reménykedhetnek a hasonló folytatásban, valamint az elődöntőbe való bejutásban, ahol a Lazio együttese vár majd a kvalifikációt kivívó csapatra. A találkozóra 21 órától fog sor kerülni az Allianz Stadium gyepén, Juan Luca Sacchi felügyelete mellett, míg Magyarországról a SPORT2 adásán keresztül követhetjük az összecsapást. 

A Kanárik legfontosabb statisztikai adatait már a felek decemberi Serie A-mérkőzése előtt szemügyre vettük, így ezúttal a fiatal reménységekkel teletűzdelt újoncok kupaprodukcióján lesz a hangsúly. Eusebio Di Francesco irányításával a gárda először a Pisát múlta fölül a sorozatban (1:0), majd pedig a Juventus városi riválisának számító Torino következett, akit idegenben 1:2-re győztek le. Az igazi szenzáció viszont még váratott magára, mivel a Coppa nyolcaddöntőjében a Napoli együttese sem jelentett akadályt Matías Soulénak és társainak, akik 0:4-re ütötték ki a Scudetto címvédőjét a Stadio Diego Armando Maradona gyepén, alapos figyelmeztetést adva a soron következő ellenfélnek. 

Az Öreg Hölgy még sosem találkozott a Frosinonéval a Coppa Italiában, ugyanis a két csapat eddigi összes (számszerűleg hét) mérkőzését bajnoki meccseken vívta meg egymással, ebből kétszer a Serie B-ben. A fekete-fehérek egyetlen egyszer sem kaptak ki a sárga-kék mezes csapattól, hiszen a mérleg hat Juve-győzelmet és egy döntetlent mutat. A Bianconerinek legutóbb 2023. december 23-án sikerült vereséget mérnie a Kanárikra, mikor is a debütáló Kenan Yıldız és Dušan Vlahović góljaival vált biztossá az 1:2-es diadal. 

A Juventus továbbra sem számíthat Nicolò Fagioli, Paul Pogba, Mattia De Sciglio, valamint Moise Kean játékára, ezúttal viszont Federico Chiesa és Adrein Rabiot sem lesz bevethető kisebb sérüléseik miatt. Jó hír ugyanakkor, hogy Alex Sandro és Andrea Cambiaso felépültek, mellettük pedig a napokban influenzával bajlódó Vlahović is helyet kaphat majd a keretben. A Frosinone részéről Sergio Kalaj, Riccardo Marchizza, továbbá Jaime Báez játékát kell majd nélkülöznünk, rajtuk kívül azonban mindenki pályára léphet majd a sorozat rekordbajnoka ellen. 

A Sky Sport Italia az alábbi kezdőcsapatra számít a találkozó kapcsán: 

(3-5-2): Perin; Gatti, Bremer, Danilo; Weah, McKennie, Locatelli, Miretti, Kostić; Milik, Vlahović.