Beharangozó – a Frosinone elleni meccs

frosinone_calcio_logo_svg.pngEgy héttel a csalódást okozó genovai döntetlen után, újra idegenbe látogatnak Massimiliano Allegri fiai, ahhoz a Frosinonéhoz, akik a héten valósággal kisöpörték a kupából a Napoli csapatát. Mivel ezzel párhuzamosan az Inter is búcsút intett a sorozatnak, így számukra is egyel kevesebb tehertétel maradt, így ez még hatással lehet a bajnoki pontvadászat további alakulására. Így a további váratlan pontvesztések akár katasztrofális következményekkel járhatnak a Juventusra nézve, akiknek a mai 3 pont begyűjtése kötelezővé vált. A helyszín a Stadio Benito Stirpe, az időpont 12:30, a televízióban a SPORT2 adóján lesz látható, míg a játékvezető ezúttal Maurizio Mariani lesz. 

A hazaiak aktuális értéke 93 millió euró, ami épphogy ötöde a fekete-fehérekének, összesen 3 válogatott játékost tudhatnak a keretükben, átlagéletkoruk pedig 25,4 év. Legértékesebb játékosuk igazából nem is a sajátjuk, hanem az éppen a mai ellenfelüktől kölcsönkapott, 20 esztendős argentin Matías Soulé, akinek árfolyama nagyjából 25 millió euró körül lehet. Edzőjük Eusebio Di Francesco, aki a Bianconeri ellen 12 alkalommal mérettetett meg, 1 győzelem és 2 döntetlen a mérlege, míg kollégája ellen egyel kevesebbszer próbálkozott, de ott is csak 2 győzelem és 2 döntetlen jött neki össze. A különbség onnan ered, hogy Allegrit még akkor viccelte meg először 4:3-ra, amikor az még a Milan padján ült, de a 2015-ös 1:0, amit szintén a Sassuolo trénereként ért el, ugyancsak meglehetősen régen volt. Legutóbb pontot még 2018-ban, a Roma hadvezéreként szerzett. 

A Kanárik idén eddig 19 pontot gyűjtöttek, ami a tabella 13. helyére elég, a gólkülönbségük 21:26, és a legutóbbi 5 bajnokin csupán a Genoa ellen tudtak nyerni 2:1 arányban, de ahogy már korábban volt róla szó, a héten Nápolyban értek el 4:0-ás győzelmet a kupában. 5 győzelmüket mind a gyengébb együttesek ellen szedték össze, viszont ebben a stadionban eddig csak az Inter tudta begyűjteni a 3 pontot.

A két gárda összesen 6 alkalommal találkozott eddig, ebből kétszer a Serie B-ben, a sárga-kékek pontot csak egyszer, 2015-ben tudtak szerezni, a legutóbbi ezen városban lejátszott találkozón az Öreg Hölgy 2:0 arányban bizonyult jobbnak. Ez 2018-ban történt, amikor Cristiano Ronaldo és Federico Bernardeschi  késői góljaival sikerült megszerezni a 3 pontot.

A hiányzók névsora a két oldalon: Caleb Okoli, Sergio Kalaj, Riccardo Marchizza, Anthoni Oyono valamint a brazil Reinier, a túlfélen pedig Nicolò Fagioli, Paul Pogba, Mattia De Sciglio, Federico Chiesa és Moise Kean.  

Gianluca Di Marzio szerint a Juve az alábbi kezdővel futhat majd ki a gyepre: 

(3-5-2): Szczęsny; Gatti, Bremer, Danilo; Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostić; Vlahović, Milik.