Beharangozó – a Salernitana elleni kupameccs

salernitana_cimer.pngMa este végre a Coppa Italia küzdelmei is megkezdődnek a Juventus számára, Max Allegri alakulata pedig azt a Salernitanát fogadja majd hazai környezetben, mellyel vasárnap a Serie A-ban is össze fog csapni a bajnokság első szakaszának utolsó meccsén. A délolasz alakulat jelenleg az olasz pontvadászat utolsó helyén áll, ami miatt a sorozat rekordbajnokának valószínűleg nem akad majd nehéz dolga velük, ám az, hogy az Öreg Hölgy képes lesz-e érvényesíteni a papírformát, csak 21 órától fog kiderülni az Allianz Stadium gyepén, valamint a SPORT1 képernyőjén keresztül, Davide Ghersini sípszava mellett.

Mint ismert, az 1922-ben alapított, ám rendszeresen csak 1958 óta megrendezett, sokak által lesajnált versenysorozatot a legtöbbször a Juventus nyerte meg, ugyanis Torino ékessége tizennégy alkalommal diadalmaskodott a kupában. Massimiliano Allegri irányítása alatt a Bianconeri 2015 és 2018 között zsinórban négy címet szerzett, legutóbb pedig Andrea Pirlo vezette sikerre a Zebrákat, 2021-ben. 

Az elmúlt két szezonban egyaránt az Inter csapata jelentette a végállomást a fekete-fehérek számára, ugyanis Simone Inzaghi fiai 2022-ben a döntő hosszabbításában, 2023-ban pedig az elődöntőben múlták fölül a Juvét. A klub számára jó hír lehet, hogy az ősi rivális Nerazzurri idén biztosan nem fog akadályt képezni a csapat előtt, mivel a Bologna a nyolcaddöntőben idegenben gyűrte le őket, míg a 2020-ban szintén a Bianconeri ellen diadalmaskodó Napoli a Frosinone ellen vérzett el. 

A piemonti óriási még sosem nézett szembe a gránátvörös mezes együttessel a nemzeti kupában, ugyanis a felek eddig csak a bajnokságban találkoztak, ott is mindössze nyolc alkalommal. E találkozókon 5 Juve-siker mellett 2 döntetlen és 1 Salernitana-diadal született. Érdekesség, hogy a Csikóhalak mestere az nagy mumusnak számító Inter vezetőedzőjének bátyja, az egykor labdarúgóként a Zebrákat is erősítő Filippo Inzaghi, aki ellen Max Allegri eddigi összes mérkőzését megnyerte, beleértve egy 2019-es Coppa Italia-meccset is, mikor Pippo még a Bologna kispadján ült. 

A Juventus a szokásos hiányzók, azaz Nicolò Fagioli és Paul Pogba mellett nem számíthat majd Alex Sandro, Mattia De Sciglio, továbbá Moise Kean játékára, míg a Salernitanától a csapat legértékesebb futballistája, Boulaye Dia fog hiányozni, míg Guillermo Ochoa, Flavius Daniliuc, Lorenzo Pirola, illetve Grigoris Kastanos játéka kérdéses. 

Gianluca Di Marzio szerint az Öreg Hölgy az alábbi kezdővel futhat ki a gyepre: 

(3-5-2): Perin; Rugani, Bremer, Danilo; Cambiaso, Miretti, Locatelli, Nicolussi Caviglia, Iling Junior; Milik, Chiesa.