Allegri: "A második félidőben látottakból erőt lehet meríteni a továbbiakra"

image_2024-03-17_165659808.pngIsmét csalódást keltő eredményt ért el a Juventus a Genoa elleni 0-0-s döntetlennel, az elmúlt 8 mérkőzésből mindössze 7 pontot sikerült gyűjteni, és mindössze 1 győzelmet sikerült aratni a Frosinone ellen. Januárban még Scudettóról álmodoztak a szurkolók, jelenleg viszont a harmadik helyen tanyázó együttes egyre inkább hátrafelé kénytelen tekintgetni, hogy beférjen a BL-helyek egyikére. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Massimiliano Allegri elismerte a Sky és a DAZN munkatársai számára, hogy nehéz periódusban van jelenleg a csapat, azonban látott pozitívumokat a mai mérkőzés során is. Hogy mennyire sok a feszültség a csapat körül, mi sem bizonyítja jobban, hogy maga az edző is indulatosan kioktatta az egyik újságírót, aki felvetette egy támadóbb, három csatárból álló formáció bevezetésének gondolatát.

Allegri a következőképp véleményezte a mérkőzést a Sky riportere számára: "Semmi sem történt, volt egy kis idegesség a mérkőzés fontossága és a győzelmi kényszer miatt. A második félidőben a csapat jól teljesített, néhány hiba volt a passzjátékoban, de nem kaptunk lövéseket. A pozitívumokat igyekszünk magunkkal vinni a folytatásra, nehéz pillanat ez, de ma jobb volt a védekező hozzáállás."

Csökkent az előny az ötödik helyezetthez képest. "Felelősségteljesen kell pályára lépnünk, a Bajnokok Ligája elérése még 11 pontra van. Van 9 meccsünk, dolgoznunk kell és hinnünk kell abban, amit csinálunk, mert ma jó teljesítményt nyújtottunk. Mint mindenkitől, Chiesától is azt kérem, hogy nyújtson jó teljesítményt, kellett valaki, aki vonalak között jól játszik, Kenan pedig jobb ebben. Chiesával és Kostićtyal is elégedett vagyok, sokat küzdöttek és a technikára is nagy szükség volt."

A Sky újságírójától felmerült a formációváltás gondolata egy új támadóhármas létrehozásával, Allegri azonban nem vette jó néven a kérdést. "Minden lehetséges, de a héten én néztem a csapat teljesítményét. Nehéz helyzetben vagyunk, megpróbálunk mindenre megoldást találni, de zavart is okozhatsz a kapkodással... Harmadikak vagyunk a tabellán, Ön tudja netán hogyan kell edzőnek lenni? Mert én tudom, hogyan kell újságírónak lenni. Próbálom a legjobbat kihozni a csapatból, és közben nem merem megmondani, hogyan kell újságírónak lenni. Csak 7 pontot szereztünk az elmúlt 8 meccsen? És mi van azzal, hogy 46 pontot szereztünk ezt a periódust megelőzően? Biztos, hogy hibáztam. A Juventusért dolgozom, van egy célom, amit el kell érnem, a csapat pedig mindent megtesz ezért. Én vagyok az első, aki hibázik, de nem hagyom, hogy az aktuális hangulat elragadjon. Nem kell szemrehányást tennem a fiúknak semmiért, lehet, hogy három csatárral játszva hibázok, vagy jól teljesítek. Elégedett vagyok a fiúkkal, ez egy kiindulópont az utolsó kilenc meccsre."

A mérkőzés végén Dušan Vlahović kiállította magát, mi a véleménye a Misternek erről? "Hibázott, a klub meg fogja büntetni. Hogy beszéltem-e vele az esetet követően? Nem, egyáltalán nem."

Ezt követően Allegri beszélt a DAZN munkatársaival, akinek az edző első körben a második félidőben látott pozitívumokat emelte ki. "Az első félidőben a csapat leblokkolt, jobban is kihasználhattuk volna a lehetőségeinket, de van pozitívum, mint például, hogy nem kaptunk gólt, illetve a második félidőben még kapura lövést sem kaptunk. Dušan kapcsán ezek az esetek büntetik a csapatot nem csak az utolsó percekre, hanem a következő mérkőzésekre is. Sajnos ez egy 24 éves fiúnál a fejlődési út része. Idén először játszik olyan meccseket, ahol nyomás nehezedik rá."

A csapat nehéz periódusban van. "Normális, amikor a Juventusnál vagy, a nehéz meccsek most jönnek, nem akkor, amikor az Intert üldöztük. El kell érnünk az első négy hely valamelyikét, a második félidőben jó teljesítményt nyújtottunk. Most nem az a kötelezettség, hogy megnyerjük a bajnokságot, hanem az, hogy a legjobb négyben végezzünk. Amikor negatív eredmények vannak, normális, hogy van némi feszültség. Egyáltalán nem aggódom, elégedett vagyok a mai teljesítménnyel, volt karakter, a csapat küzdött, a fiúk jól teljesítettek. A 0-0-tól függetlenül ez egy előrelépés volt a szezon végére. Hogy mi hiányzott, nehéz megmagyarázni, azt mondom, hogy ha négy lehetőséged van, akkor gólt kell lőni."

Chiesa ma is halovány teljesítményt nyújtott. "Abban a pillanatban kellett egy játékos a sorok közé, Yildiz ezt megadta nekünk. Federico hatvan jó percet játszott, egy különleges pillanatban vagyunk, ma fontos volt, hogy az első félidőben keressük a kedvező epizódot. Egy támadóhármas bevezetése? Megértem, hogy a laikusoknak könnyú dolog a tridentről beszélni, de én egész héten figyelem a csapatot, és próbálom megtalálni a lehető legjobb egyensúlyt. Vannak változások, Milik kiesett, most Kean visszatért. A támadósort tekintve Keannek 15 napja lesz újra formába lendülni, itt van Yildiz és Chiesa, aki talán középcsatárt fog játszani." - zárta mondandóját Allegri.