Az elmúlt napok legfontosabb hírei

tek_roma.jpgBármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Lássuk az elmúlt pár nap érdekesebb híreit!

Wojciech Szczesny a hétvégi városi derbin szenvedett sérülést, melynek következtében szombat este az orrcsonttörés miatt át is esett az ilyenkor szokásos orvosi beavatkozásokon. Ennek következtében Perin kaphat lehetőséget a kezdőben, legalább a hétvégi Cagliari elleni meccsen, de lehet több alkalommal is vele kezdődhet a Juve összeállítása.

Ha már Derby della Mole, a mérkőzés során Chiesa a már szokásosnak mondható 65. percben lecserélésre került, melyet nem vett túl jó néven. Miközben a kispadhoz sétált, oda se figyelt az edzőjére, csupán arra panaszkodott: „Mindig én vagyok az első csere”.

Mindeközben Romeo Agresti arról szerzett tudomást, hogy Chiesa szerződésének meghosszabbítása továbbra is terítéken van, egy úgymond áthidaló megoldással.

Nicolo Schira értesülései szerint, ha és amennyiben Luis Alberto a szezon végén fel tudja bontani a szerződését a Lazio együttesével, akkor valós opcióvá válhat a Juventus számára.

Ha már Lazio, akkor Felipe Anderson: annak ellenére, hogy Fabrizio Romano már szinte kész tényként közölte, hogy nyártól Bianconeri játékosa lesz, végül családi okokra hivatkozva hazaigazolt a Palmeiras együtteséhez.

Fabrizio Romano információi szerint Kenan Yildiz szerződéshosszabbítása lényegében készen van, a Leaderbrocks ügynökséggel minden érdemi rész megbeszélésre és elfogadásra került, 2028-ig írhat alá a játékos.

Mirko Di Natale értesülései szerint révén Koni De Winter a huszonharmadik alkalommal lépett pályára, legalább 45 percet, a kölcsönszerződésébe foglalt kötelező opciók egyike aktiválódott (a másik az a Genoa bent maradása lenne), a Juventus 8+2 millió eurót zsebelhet be érte, valamint egy jövőbeli értékesítés esetén az összegből százalékos részesedés is illeti majd a torinói alakulatot.

A Juventus egyik nyári kiszemeltje, Lewis Ferguson keresztszalag-szakadást szenvedett, erősítette meg a Bologna együttese. A klub közleménye szerint a jobb térdében az elülső keresztszalag sérülését diagnosztizálták, így a játékosnak kés alá kell feküdnie, ami megközelítőleg fél éves kihagyást jelent. Így Ferguson a nyári Európabajnokságot biztosan kihagyja, de a sérülése következtében a nyári klubváltás is veszélybe került.

Giovanni Manna a szombati városi derbi alkalmával nem volt jelen a mérkőzésen a VIP páholyban, és ez a tény, valamint Giuntoli összecsapás előtti szavai elegendőek voltak ahhoz, hogy az újságok szerint a Juventus beletörődött abba, hogy Manna a nyártól a Napoli sportigazgatója legyen.

Hogy mit is jelent a Juventus számára a Fino alla fine jelmondat, azt Alessandro Del Piero foglalta össze a legszemléletesebben egy Chiellininek intézett mondatával: „Nem örülhetünk egy döntetlennek. A Juventus számára egy döntetlen vereséggel ér fel.”

Végezetül pedig álljanak itt Fabio Caressa szavai, melyek a Sky lapjain jelentek meg:

„A hét legfontosabb híre a 0-0-s eredménnyel zárult derbin túl az a levél volt, amelyet John Elkann a részvényesekhez címzett. Van benne egy igen fontos rész, melyben lényegében a csapatot teljes egészében Giuntoli kezeibe adja.

Kiemelik, hogy milyen jó a munkájában, hogy fontos díjakat zsebelt be, és hogy szemléletében mennyire fontos szerepet szán a fiatal tehetségeknek, akikre összpontosítva akarja a Juventus újjáépíteni önmagát.

Ez lényegében arra utal, hogy Giuntoli kizárólagos felelősséget kapott. A teljes dokumentumban (szerk. melyet itt olvashattok el újra) az ő neve volt az egyedüli, mely elhangzott.”

„Giuntoli hozhatja a bizalmas embereit, hogy a Napoli bajnok csapatához hasonlatosa módon építse fel a Juventust. Többek között Giovanni Manna volt a Massimiliano Allegrihez legközelebb álló vezető, és ugye ő nyártól már Nápolyban fog szerepet vállalni.”

„Ebben a levélben annak ellenére sem volt megemlítve Allegri, hogy Elkann nem pusztán elismeri az eddigi munkáját, de remek kapcsolatot is ápol az edzővel. Azonban mindeddig nem történt kapcsolatfelvétel a felek között a jövőt illetően.

Allegri kicsit magányosnak és elhagyatottnak tűnik, az az ember érzése, hogy lényegében már nem is ő a Juventus edzője.”