Alcaraz megsérült, McKennie lassan visszatérhet

alcaraz_trainig.jpgA minap újabb hírek érkeztek a Juventus sérült játékosaival kapcsolatban, melyek között pozitív, és negatív fejlemények is vannak, mivel Weston McKennie a jelek szerint bevethető lesz az Atalanta elleni, hétvégi derbin, azonban a csapat friss igazolása, Carlos Alcaraz akár hosszabb időre is kidőlhetett. 

Elsőként az Öreg Hölgy hivatalos közleménye számolt be arról, hogy Alcaraz a szerdai edzés során izomproblémát tapasztalt a jobb comjában. A klub által kiadott információk értelmében az orvosi stáb azonnal diagnosztikai vizsgálatokat hajtott végre a játékoson, amik kimutatták a combizomsérülést. 

A La Stampa arról értekezett, hogy az argentin középpályás 2022 júniusa óta nem volt sérült, azonban a Bianconerinél tapasztalt, az eddigiekhez képest eltérő atlétikai tréningek katasztrofális hatással voltak állapotára, melynek következtében az egészségügyi gondok jelentkezése csak idő kérdése volt. 

A La Gazzetta dello Sport szerint a dél-amerikai akár egy hónapra is kidőlhetett, tovább rontva ezzel a csapatrészben fennálló helyzeten, ám a Juve hivatalos közleményének alapján a játékos ideális esetben akár már 10-15 nap múlva is visszatérhet a pályára, felépülésének ütemétől és gyorsaságától függően. 

Mint ismert, a Frosinone elleni hazai összecsapáson a középpálya két kulcsembere, Adrien Rabiot és Weston McKennie is megsérült, azonban a Sky Sport Italia szerint az amerikai futballista közel állhat a pályára lépéshez, mivel gyógyulása a vártnál gyorsabban haladt. A lapnál úgy tudják, hogy McKennie akár már az Atalanta elleni, vasárnap esti találkozón is Max Allegri rendelkezésére állhat, ami némileg javítana az együttesnél fennálló állapotokon. 

Mint ismert, a fekete-fehérek a szezon első felének remek produkcióját követően az elmúlt hat bajnoki fordulóban csak 5 pontot voltak képesek begyűjteni, miközben három vereséget is el kellett viselniük, ami miatt a bergamóiak elleni siker mindenképpen fontos lenne, hiszen lassan már a tabella második helye is veszélybe kerül a Zebrák számára.