Több sérült is visszatérhet az Inter elleni meccsig

mckennie_inter.jpgAz olasz drukkerek többsége már most a vasárnapi Derby d'Italia lázában ég, Massimiliano Allegrinek azonban nem csak az eredmény, hanem a kezdő miatt is izgulnia kell, lévén, hogy a Juventus labdarúgói közül az utóbbi hetekben többen is kisebb-nagyobb sérüléssel küszködtek. Közülük minden bizonnyal az Észak-Macedónia ellen duplázó, majd az Ukrajnával szemben megvívott, Eb-részételt garantáló selejtezőn is jól játszó Federico Chiesa állapota számít a leginkább kielégítőnek, aki sikeresen maga mögött hagyta október végi izomproblémáit. 

Sajnálatos módon ez nem mondható el mindenkiről, ugyanis Romeo Agresti információi szerint Timothy Weah biztosan ki fogja hagyni az Inter elleni összecsapást, miután az amerikai újabb izomsérülést szenvedett, míg a Sky Sport Italia arról írt, hogy a csapat még legalább 20 napon át nélkülözheti majd a nyáron igazolt játékost. 

A Sky úgy tudja, hogy Danilo és Manuel Locatelli ugyancsak nem edzettek a kerettel szerdán, mivel egészségügyi gondjaik miatt egyelőre egy személyre szabott program mentén munkálkodnak. A lap szerint amennyiben az olasz középpályás nem tudna visszatérni vasárnapra, helyét Adrien Rabiot vehetné át a védelem előtt, míg az alakulat brazil csapatkapitánya továbbra sincs bevethető formában. 

Romeo Agresti később megerősítette, hogy a válogatott szünetet szintén kihagyó Fabio Miretti részben már társaival együtt dolgozhatott a hét közepén, akárcsak Weston McKennie, ugyanakkor a két futballista a tréning egyik részét még a csapattól távol töltötte, s egyéni edzésmunkát végzett a minél hatékonyabb rehabilitáció érdekében. 

McKennie szerda délután egyébként a Sky Sport Italiának adott rövid nyilatkozatot állapotáról, melyben leszögezte, hogy összességében véve jól van, s reméli, hogy pályára léphet majd a hétvégi rangadón: "Jelenleg jól vagyok, jól érzem magam, bár az elmúlt négy hétben felmerültek nálam bizonyos problémák, melyek a Torino elleni összecsapás környékén jelentkeztek először. Másrészt persze tudom, hogy együttesünk minden játékosának voltak már kisebb-nagyobb gondjai a szezonban, amiket félre kellett tenniük annak érdekében, hogy meccseket nyerjünk. Én is erre törekszem, mivel úgy vélem, hogy minden szükséges áldozatot meg kell hoznunk a győzelem érdekében, s én is minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy jó eredményt érjünk el a soron következő megmérettetéseken" – fogalmazott az amerikai.  

Hosszú távon jó hír, hogy az ugyancsak hónapok óta nélkülözni kényszerült Alex Sandro a minap ismét a csapattal edzhetett, ám mindez nem jelenti azt, hogy a Derby d'Italián változások lennének a védelemben, ugyanis Gianluca Di Marzio szerint Allegri nem fogja megbontani az eddig jól bevált, Federico Gatti, Daniele Rugani, s Gleison Bremer hármasával felálló sort. 

Érdekesség, hogy a sérülteken kívül a minap egy eltiltott játékosról, Paul Pogbáról is új információk érkeztek, ugyanis a doppingvétsége miatt partvonalon kívülre zárt francia ügynöke, Rafaela Pimenta néhány szóban értékelte a középpályás helyzetét: "Paul, szokásához híven nagyon optimista és pozitív. Ügyfelem egy keményen dolgozó, jó munkamorállal bíró játékos, aki arra törekszik, hogy minél eredményesebben felkészüljön az előtte álló kihívásokra, s hogy bevethető legyen, mikor ennek eljön az ideje" – hangsúlyozta a menedzser.