Lotito: „Ami sok, az sok, bepereljük a FIGC-t!”

lotito.jpgClaudio Lotito, a Lazio elnöke az állítja, hogy ő és más Serie A klubok elnökei jogi lépéseket fontolgatnak az Olasz Labdarúgó Szövetség ellen, a szavazatok aránytalan elosztása miatt, mivel úgy érzik, hogy a Serie A-nak top ligává, egy új Premier League-gé kell válnia.

A La Repubblica beszámolója szerint a Biancocelesti elnöke roppant elégedetlen azzal, ahogyan a FIGC elnökének megszavazása működik, úgy érzi, hogy az alsóbb ligák túl nagy hatalommal rendelkeznek az olasz élvonal felett.

A számok pedig alapvetően Lotito álláspontját igazolják; a FIGC új elnökének megválasztásakor a Serie A szavazatai 12%-ot érnek, a többi a Serie B (5%), a Lega Pro (17%), az Amatőr Nemzeti Liga (34%), a játékosok (20%), az edzők (10%) és a játékvezetők (2%) szavazataiból tevődik össze.

Lotito több fórumon is kifejezte elégedetlenségét, a La Repubblica mellett a Calciomercato is lehozta ezen értesüléseket, hogy a Serie A elnökei perrel fenyegetőznek.

„A számok azt mutatják, hogy nem számítunk semmit, ha a Lega Serie D szavazatait egyesíti a Lega Pro voksaival, a régi Serie C-ről beszélünk most, akkor ez a kis megállapodás elég ahhoz, hogy a többi klub bármilyen elképzelését térde kényszerítse.” – kezdte mondandóját Lotito.

„Tömören és röviden, egy Serie C klub többet számít, mint egy Serie A-s. Egy amatőr klub többet nyom a latba, mint egy olyan, amelyik a Bajnokok Ligájában szerepel. Ami sok, az sok, be fogjuk perelni a FIGC-t.

Ezek a szabályok már elfogadhatatlanok a számunkra a továbbiakban, az ügyvédek pedig innentől átveszik a stafétát, azonban a mi tervünk egyértelmű. Gravina és a Szövetség védve érzik magukat a saját szabályaik által.”

„Azt szeretnénk, hogy a Serie A, mint bajnokság, melynek alakulatai rendelkeznek arculattal, népes szurkolótáborral és a bevételek 90%-át ők generálják, valami mássá, jobbá alakulhasson át. A Serie A legyen az új Premier League.” – zárta gondolatait a Lazio elnöke.