Romano: "Nem vagyok biztos Allegri maradásában"

allegri_vs_inter_3.jpgAz általánosságban véve a leghitelesebb átigazolási szakembernek tartott Fabrizio Romano a minap az SOS Fanta felkérésére beszélt mercatóval kapcsolatos hírekről, melynek keretében természetesen a Juventus, valamint a klub helyzete is szóba került. A szakíró Max Allegri és a kispaddal hírbe hozott Thiago Motta jövője előtt azonban a Bianconeri várható nyári kiszemeltjeiről ejtett szót, megemlítve kettő, már a korábbiakban is sokszor emlegetett futballista nevét. 

"A Bolognában játszó fiatal védő, Riccardo Calafiori nevére érdemes lesz figyelni a Juventusszal kapcsolatban, ugyanis a torinói klub élénk érdeklődést mutat a játékos iránt. Felipe Anderson szintén konkrét célpontot képez az Öreg Hölgy számára, a brazil helyzetéről pedig minden bizonnyal több információ is kiderül majd a következő napokban" – fogalmazott a transzferguru. 

"Az AC Milant tudtommal egyáltalán nem érdekli Thiago Motta szerződtetésének lehetősége, ahogy a Barcelonát sem. A magam részéről úgy vélem, hogy a szakember Olaszországban fogja folytatni pályafutását. Ezzel ellentétben továbbra sem vagyok biztos abban, hogy Massimiliano Allegri a következő szezonban is maradni fog a Juventus kispadján, ám majd meglátjuk, hogy mit hoz az előttünk álló néhány hónap."

Nicolò Schira ezzel párhuzamban arról írt, hogy az Atalanta és a Juventus is érdeklődik a Frosinone középső középpályása, Marco Brescianini iránt, melyet részben a klub sportigazgatója, Guido Angelozzi is megerősített, miközben az újságíró szerint a Zebrák labdarúgói közül Kaio Jorge játékjogáért jelentkeztek be új kérők az AS Monaco és a Lille személyében, mely klubok előrehaladott felméréseket végeznek a brazilt illetően. 

A La Gazzetta dello Sport szerint számos európai topklub fejezte ki nagyrabecsülését Kenan Yıldız irányába, akiért egyes gárdák 40 millió eurós ajánlatokat is tettek, azonban a Bianconeri a jövő alapembereként, s a klub következő nagy tízeseként tekint a török reménységre, akit érinthetetlennek tartanak, hamarosan pedig új, 2029-ig szóló szerződést fognak felajánlani számára. 

Ettől kissé eltérő a helyzet Dean Huijsen kapcsán, akit főként a Manchester United, a Borussia Dortmund, valamint az RB Leipzig figyel. A lap szerint a holland maradása korántsem biztos, ám Cristiano Giuntoli legalább 25-30 millió eurót fog követelni érte a kérőktől. Hasonló szituáció állt elő a remek szezont futó Matías Soulé kapcsán is, hiszen az argentin támadót a Newcastle United, a Crystal Palace, továbbá a Southampton is potenciális kiszemeltnek véli, a Juventus azonban minimum 35 millió eurót kérne a dél-amerikaiért, akivel máskülönben szintén a jövő meghatározó egyéniségeként számolnának. 

A Gazzetta végezetül kifejtette, hogy a klub többi reménysége sincs híján kérőknek, mivel Enzo Barrenecheát a Sporting CP és a Genoa figyeli, míg Kaio Jorgét francia klubok mellett a Braga szemelte ki. A Sampdoriánál időközben alapemberré váló Facundo González a Bologna érdeklődésére számíthat, s mivel a fent említett tehetségek piaci értéke az évad végéig várhatóan tovább fog nőni, a Juventus valószínűleg jó alkupozícióból várhatja majd az értük zajló tárgyalásokat.