Koopmeiners lehet a fő kiszemelt nyárra

koopmeiners_1.jpgA januári mercato utolsó hetében több megbízható hírforrás, egyebek mellett Gianluca Di Marzio, Romeo Agresti, valamint Fabrizio Romano is beszámolt a Juventus Teun Koopmeiners iránt mutatott érdeklődéséről, az értesülések szerint pedig az Atalanta labdarúgója a Zebrák fő kiszemeltjévé léphet elő a nyárra nézve, a klub pedig már most megtette a leigazolására irányuló első lépéseket. 

Di Marzio korábban arról írt, hogy a Bianconeri még a télen, azaz február során szeretné tisztázni a lényegi kérdéseket, ennek nyomán pedig 45 millió eurót kínáltak a középpályásért, míg a bergamói alakulat legalább 50 millió eurót szeretne látni a játékos eladásából. Régóta ismert, hogy a fekete-fehérek futballigazgatója, Cristiano Giuntoli nagy kedvelője a hollandnak, akit már a Napolinál is meg akart szerezni, az idei nyarat pedig remek alkalomnak tartja a művelet kivitelezésére. 

Nicolò Schira most ismét megerősítette az Öreg Hölgy élénk érdeklődését, ám hozzátette, hogy a torinóiaknak egy nagy riválisuk is akadhat majd a Manchester United személyében, akik ugyancsak szívesen látnák soraikban Koopmeinerst, s valószínűleg anyagi szempontból is jobb ajánlatot tudnának tenni az Atalantának, illetve a futballistának. 

A La Gazzetta dello Sport arról írt, hogy a Juventus már 2023 decemberének végén is megpróbálkozott az üzlet korai lezárásával, ám az Atalanta ekkor világossá tette, hogy a télen nem fogja elengedni egyik legjobbját, aki a mostani évadban 26 meccsen 7 gólt szerzett és 4 asszisztot osztott ki, piaci értéke pedig teljesítményének köszönhetően 40 millió euróra kúszott fel. 

A milánói lapnál úgy tudják, hogy Max Allegri szintén nagy csodálója Koopmeinersnek, mivel a huszonöt esztendős kiválóság magas minőséget képvisel, fizikailag erős, valamint rendkívül sokoldalú, hiszen védekező-, középső-, illetve támadó középpályásként is bevethető szükség esetén. Mint ismert, Di Marzio korábban leszögezte, hogy a Juve a következő szezonban a Rabio-Locatelli-Koopmeiners hármast akarja látni a csapat tengelyében, ám a holland szerződtetését a Gazzetta szerint a francia sorsa is befolyásolhatja, akinek meg kellene újítania az idény végén lejáró kontraktusát, esetleges követelései a gazdasági hozadékok miatt pedig megkavarhatják a nyári terveket. 

A sajtóorgánum ettől függetlenül kifejtette, hogy az olasz rekordbajnok vezetősége magabiztos a helyzettel kapcsolatban, mivel a klub jövőre jó eséllyel ismét ott lesz a Bajnokok Ligája mezőnyében, míg a Manchester Unitednek óriási formajavulást kellene mutatnia ahhoz, hogy visszatérjen a legrangosabb európai kupasorozatba, mindez pedig a holland számára is vonzóbb célállomássá teheti az Öreg Hölgyet. 

A Gazzetta egyébként egy érdekes hírről is beszámolt, ugyanis információik szerint a Juventus nemrég lehetőséget kapott arra, hogy közvetítőkön keresztül felvegye a kapcsolatot Toni Kroosszal, aki szintén kifutó kontraktussal bír, s akit ezáltal szabadügynökként lehetne leigazolni júliusban. A lap szerint mindazonáltal a felek között nincsenek folyamatban lévő tárgyalások, elsősorban azért, mert a német egyelőre szerződésének egy éves kiterjesztésében gondolkodik, elképzelései szerint pedig idővel a Real Madridtól szeretne majd visszavonulni.