Beharangozó – az Inter elleni meccs

fc_internazionale_milano_2021_svg.pngMa este a szezon eddigi legnagyobb kihívása vár Massimiliano Allegri csapatára, ugyanis a Juventus a Serie A 23. fordulójában a listavezető, valamint a Scudetto legnagyobb esélyesének számító Inter otthonába látogat, az eredmény pedig alapvetően befolyásolhatja majd a bajnoki címért folyó küzdelem kimenetelét is. A szakértők igazi háromesélyes találkozóként tekintenek az összecsapára, ugyanis a végkimenetel szinte megjósolhatatlan. Az, hogy a két ősi rivális mire megy egymással az idei szezon utolsó Derby d'Italiáján, ma este 20:45-ös kezdettel derül majd ki a legendás San Siro gyepén, valamint a SPORT1 képernyői előtt. A meccs játékvezetője Fabio Maresca lesz. 

Nem túlzás kijelenteni, hogy Simone Inzaghi alakulata kiváló formában  van, ugyanis a milánóiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is vezetik a bajnoki tabellát, 21 meccs alatt 54 pontot gyűjtve, melynek köszönhetően 1 ponttal előzik meg az Öreg Hölgyet. Nevük mellé 17 siker, 3 döntetlen, s mindössze 1 vereség  írható fel, legutóbbi öt Serie A-találkozójukból pedig négyet is megnyertek, csupán a Genoa volt képes pontot rabolni tőlük december 29-én. 50 lőtt és 10 kapott góljuk egyaránt a mezőny legjobb eredménye, ráadásul a csapat időközben továbbjutott a Bajnokok Ligájában (ahol az Atlético Madrid vár majd rájuk a nyolcaddöntőben), s magasba emelhette a Supercoppa Italianát is, túljutva a Lazión és a Napolin. A Coppa Italiában a legjobb tizenhat között búcsúztak a Bologna keze által. 

A Nerazzurri az olasz bajnokság legértékesebb keretét adja, ugyanis a Transfermarkt 589 millió euróra taksálja őket, szemben a Bianconeri 454 millió eurójával. Legtöbbet érő játékosuk a góllövőlistát a maga 19 találatával magabiztosan vezető Lautaro Martínez, akinek piaci ára 110 millió euróra rúg, ám szinte minden poszton vannak kiemelkedő futballistáik, elég csak Alessandro Bastonira, Benjamin Pavardra, Federico Dimarcóra, Hakan Çalhanoğlura, Nicolò Barellára, vagy éppen Marcus Thuramra gondolni. 

Ahogy a múltban, a felek a jelenben is számos nagy csatát vívtak meg egymással, melyekből az előző idényre is bőven jutott. A Coppa Italia elődöntőjében az Inter nagy csata árán győzte le a Juventust (a torinói 1:1-et egy milánói 1:0 követte), a bajnokságban azonban oda-vissza diadalmaskodtak a Zebrák. A legutóbbi, San Siróban megrendezett Serie A-összecsapáson Max Allegri fiai 0:1 arányban nyertek Filip Kostić 23. percben szerzett góljával, még 2023. március 19-én. 

A két alakulat többé-kevésbé teljes kerettel vághat neki a kihívásnak, ugyanis az Intertől csak a hosszú ideje sérült Juan Cuadrado fog hiányozni, míg a Juventusnál az állandó hiányzókon, azaz Nicolò Fagiolin és Paul Pogbán kívül csak Mattia De Sciglio és Moise Kean számít elérhetetlennek. A csapattal utazhatott viszont a korábban elérhetetlen Adrien Rabiot és Federico Chiesa, akik mellett a két januári szerzemény, Tiago Djaló és Carlos Alcaraz is a kispadon lehet majd. 

Romeo Agresti szerint a fekete-fehérek az alábbi kezdővel lépnek majd pályára: 

(3-5-2):  Szczęsny; Gatti, Bremer, Danilo; Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostić; Vlahović, Yıldız.