Helyzetjelentés – a Brand többi csapata

juve_brand.jpgA hétvégi Empoli elleni elvesztett két egység fájdalmas pont volt a legtöbb szurkoló számára, mert egy rendkívül jó lehetőséget hagyott ki a csapat pontelőnyének növelésére, de vasárnap, valamint hétfőn a Brand többi csapata is pályára lépett, ráadásul egyikük számára adott volt a lehetőség, hogy az Empolin revansot vegyen. Lássuk miként teljesített a Primavera, a Next Gen, valamint a Juventus Women az aktuális fordulóban.

Az U19-es alakulat január 28.-án lépett pályára, idegenben az Empoli ellenében és Montero mester kicsit belenyúlt a csapatba a korábbiakhoz képest. Már a felállás is kicsit eltért, a mostani mérkőzésre egy 3-4-3-at eszelt ki az edző, mely így festett a pályán: Jakub Vinarčík – Javier Gil, Bruno Martínez Crous, Federico Savio – Filippo Pagnucco(C), Diego Ripani, Valdes Ngana, Stefano Turco – Gabriele Finocchiaro, Michele Scienza, Diego Pugno. A mérkőzést a Juventus kezdte aktívabban, az 5. percben Pagnucco beadása szállt el mindenki feje felett és a túloldalon érkező Turco sem tudott beleérni. A 7. percben Ripani végezhetett el szabadrúgást, de ez olyannyira nem lett veszélyes, hogy a kapusnak még mozdulnia sem kellett rá. A 23. percben Ripani végezhetett el szögletet, beadás helyett azonban a második hullámban érkező Scienzának adta a játékszert, kinek lapos lövése éppen csak elkerülte a kaput. Az első Empoli helyzetig a 34. percig kellett várni, ekkor egy szépen kijátszott akció végén lőhettek kapura, azonban Vinarčík könnyedén fogta a labdát, bár mivel a lövő játékos lesen helyezkedett, így még ha gól is születik is érvénytelen. A 41. percben már ilyesmi nem fordulhatott volna elő, azonban a hazaiak játékosa inkább a távoli lövést választotta és nem is tévesztett célt oly nagyon. A 44. percben Finocchiario adta be a labdát, melyre Pugno érkezett tisztán és lőtt a kapuba, azonban leshelyzet miatt érvénytelen a találat. A félidő még egy erőtlen Scienza beadást hozott, de a szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a felek.

A 49. percben újfent szögletet végezhetett el a Juventus, a hosszún szépen is érkeztek és tisztán fejelhetett kapura Martínez Crous, azonban a vonalon álló hazai védő kifejelte. Az 56. percben egy szép összejáték révén, mely során a játékszer Finocchiario és Pagnucco révén jutott el Pugnóhoz lövéshez jutott a csapat, azonban a lapos próbálkozásra leért a hazaiak kapusa. A 63. percben egy ügyesen a Juve védelme mögé bejátszott labdával megindult az Empoli, azonban mielőtt lövésig juthattak volna Scienza visszaért és szögletre tudott menteni. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, a 81. percben szabadrúgást végezhetett el az Empoli Noah El Biache révén, Vinarčík érkezett, hogy megszelídítse a játékszert, de nem hogy megfogni nem tudta, olyan szerencsétlenül ért hozzá, hogy róla a hálóba pattant a labda (1-0). A Bianconeri akarására eddig sem lehetett panasz, azonban hiába kapcsoltak még eggyel magasabb sebességi fokozatra, az egyenlítő gólt nem tudták begyötörni.

Nagyon kár a bekapott gólért, mert ezt az egy találatot leszámítva, szó szerint minden statisztikai elemben jobbak voltak a házigazdánál, de ugye ez így ebben a formában sajnos mit sem ér. A Primavera a 9. helyen áll a bajnokságban, de vereségének köszönhetően a középmezőny igen csak besűrűsödött. A következő mérkőzést február 4.-én játszák, hazai pályán fogadják a Lazio együttesét.

A Next Gen egy viszonyleg jobb sorozatot követően - 2 döntetlen egy győzelem - látogatott el a SPAL otthonába. Úgy tűnik, a 3-4-3 népszerű lett, ugyanis Brambilla mester is ezt próbálta ki, eltiltás miatt kényszerű változtatás mellett: Giovanni Daffara – Fabrizio Poli(C), Diego Stramaccioni, Nicoló Savona – Jonas Rouhi, Luis Hasa, Samuele Damiani, Livano Comenencia – Simone Guerra, Cosimo Marco Da Graca, Nikola Sekulov. A 8. percben már helyzetbe is kerültek a vendégek, Savona jobb oldali beadására érkezett Da Graca, fejese azonban bőven fölé ment. A 10. percben a hazaiak egy szöglethez jutottak, mely után kisebb kavarodás alakult ki a Juventus kapuja előtt, de a védelem stabilan állt a lábain és blokkolt, amit csak lehetett, hogy a végére egy távoli bomba leginkább a galambokra legyen veszélyes. Egy perccel később egy erősen fellőtt labdát Da Graca tartott meg ügyesen, majd szépen tette ki a jobbszélen érkező Comenenciának, aki szabadon roboghatott és beadására Simone Guerra érkezett pontosan (0-1). A 19. percben Rouhi végezhetett el egy szabadrúgást, azonban ezt bár kifejelték, de a játékszer Damiani elé került és a távoli lövése nem is ment oly sokkal mellé. A 21. percben Comenencia szerzett labdát az ellenfél térfelének felénél, amivel a jobb szélen egészen a büntetőterületen belülre robogott és egy szép bicikli csel végén lövésre lekészítette a második hullámban érkező Samuele Damianinak (0-2). Támadásban maradt a Juventus, a 23. percben Hasa indítását Sekulov gyűjtötte be a baloldalon és beadása ugyancsak a második hullámban érkező Damianit találta meg, de e távoli bomba most mellé ment. A 27. percben a SPAL egy jobb oldalon vezetett akció végén egészen a tizenegyes vonaláig jutott, ahonnan Simone Rabbi pár fordulást követően kilőtte a jobb alsó sarkot (1-2). Egy perccel később újfent a hazaiak lőhettek, de a távoli kísérlet fölé-mellé ment, bár ettől függetlenül Daffara nem kifejezetten dicsérően szólt a védelemhez. A hazaiak számára különösebb fegyver nem volt a tarsolyban, mint a távoli próbálkozások, egy ilyennek lehettek a szemtanúi a 31. percben azok, akik a helyszínen nézték a mérkőzést, bár a bántóan üres stadiont különösebben nem rázta meg, hogy ez is mellé ment. A 35. percben ugyancsak hasonló volt a forgatókönyv, SPAL távoli lövés, azonban ezt fognia kellett Daffara kapusnak, bár gondot nem okozott a középre érkező lövés. A félidő végén még egy szöglet, valamint egy szabadrúgás után fejelt mellé a hazaiak játékosa.

A második félidőben, a 48. percben a hazaiak újabb szögletet végezhettek el, melyet azonban csúnyán fölé lőttek. A szoros állás inkább a hazaiakra hatott ösztönzőleg, próbálkoztak becsülettel. A 67. percben egy szép cselsorozat végén olyan 15 méterről lőttek éppen csak mellé. A 75. percben volt először veszélyes a Juventus ebben a félidőben, a receptet a hazaiaktól vették, a csereként beállt Cerri egy távoli lövéssel vétette észre magát. A 82. percben a SPAL fejelt fölé egy szögletet követően. A 89. percben Turicchia beadásába értek fejjel még bele a védők, de így lett az jó Damiani számára, aki egy életerős lövéssel kínálta meg a hazaiak kapusát, azonban mivel középre ment ez is, különösebb nehézséget nem okozott a hárítása. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, de most épp a mi javunkra, a sok kihagyott hazai helyzet megbosszulta magát. A 93. percben Damiani játszotta ki a játékszert a jobb szélre Guerrának, aki kiválóan centerezett, így a végén Leonardo Cerrinek már nem volt nehéz dolga (1-3).

Bár a hazaiak 15 alkalommal lőttek kapura és a Next Gen „csupán” 10 próbálkozást jegyezhetett fel, azonban a kaput mindkét együttes hatszor találta el; melyből a SPAL egy, a Juventus pedig három gólt is szerzett. A kulcs ezen a napon a pontosság volt és ebben jobb volt a Bianconeri. Győzelmével fellépett a 12. helyre 27 megszerzett ponttal, de a mezőny itt is igen sűrű. A 8. helyezett Entellát és a 16. helyen álló Recanatese együttesét mindössze 6 pont választja el, így a figyelem nem lankadhat február 3.-án sem, mikor is hazai pályán fogadják az Ancona csapatát.

A női csapat január 29.-én fogadta hazai pályán a tabella harmadik helyén álló Fiorentina együttesét, a cél pedig nem is lehetett más, mint leszakítani az üldözőt. Montemurro mester nem is sajnálta a tűzerőt, feltette a legerősebb csapatát, a felállás azonban maradt a szokásos 4-3-3: Pauline Peyraud Magnin – Martina Lenzini, Viola Calligaris, Estelle Cascarino, Lisa Boattin – Sara Björk Gunnarsdottír, Arianna Caruso, Julia Grosso – Sofia Cantore, Lineth Beerensteyn, Barbara Bonansea(C). A mérkőzés tétjének megfelelően a hazaiak kezdtek aktívabban, a 4. percben Bonansea lövését kellett szögletre védenie a vendégek hálóőrének. A 6. percben Grosso lövését kellet bravúrral védenie a Fior kapusának. A 18. percben megint csak Bonansea lőhetett távolról, a próbálkozás nem volt erős, de mivel egy vendég védő is beleért, a megpattanó lövés hárítása már komoly feladatnak bizonyult. A 19. percben hiába szorongatták a védők Hammarlundot, ő így is be tudta játszani mögéjük a labdát, így Madelen Janogy dolga már nem volt nehéz (0-1). A 26. percben volt némi kavarodás a Fiorentina kapuja előtt, Cantore cselezte be magát a tizenhatoson belülre és tette a tisztán érkező Beerensteyn elé, ő azonban nem tudott lőni, éppen csak bele ért, de az pont így lett jó Julia Grosso számára (1-1). Támadásban maradt a Juve, egy perccel később Bonansea labdájával Beerensteyn robogott a kapuig, de passz helyett lövéssel próbálkozott, ami csupán oldalhálót talált. A 32. percben a kitámadó Juventust kijátszotta a vendég csapat, egy távoli indítással a baloldalon Emma Skou Færge rohant el, és centerezett a tisztán érkező Madelen Janogy elé (1-2). A félidőre így vendég vezetés mellett mehettek a felek.

Az 52. percben egy beadás után Caruso elé került a játékszer, aki távolról megpróbált túljárni a vendégek kapusának eszén, de lövése éppen csak fölé ment. Egy perccel később egy szöglet utáni kavarodás végén csak sikerült meg szelídíteni a labdát a vendégek hálóőrének. A 61. percben Cascarino vállalkozott lövésre, erőtlen próbálkozását könnyedén hárították. A 70. percben cserére szánta el magát Montemurro mester, Sofia Cantore helyére érkezett Jennifer Echegini. A 73. percben egy röviden hazatett labdára csapott le Beerensteyn, de lövését bravúrral hárítani tudták. És az, hogy milyen jól döntött a mester a 75. percben vált biztossá. A gólja után Julia Grosso kiosztott egy gólpasszt is, méghozzá Jennifer Echegini számára (2-2). A hátralévő időben Girelli és Beerensteyn is megszerezhette volna a győztes találatot, de a Fiorentina kapusa egészen parádés napot fogott ki.

A Juventus 68%-ban birtokolta a játékszert, ebből 24 lövést dolgozott ki, melyből 10 kaput is talált és 7 alkalommal a védelem blokkolta a lövést. Egészen elképesztő dominancia, és mégis csupán egy döntetlenre futotta. Nagyon kár az elvesztett két pontért, mert bár közelebb nem került a Fiorentina, viszont az AS Roma így 5 ponttal meglógott előttünk, pedig mivel február 4.-én éppen e csapat vendége lesz a Juventus, akár előzhettünk is volna. Így viszont a cél a hátrány csökkentése!