Beharangozó – a Lecce elleni meccs

lecce_cimer.pngMivel az Inter éppen Szaúd-Arábiában tartózkodik a Supercoppa Italiana négyes döntője miatt, a Juventusnak ma este lehetősége lesz ideiglenesen a tabella élére ugrani, lélektani nyomást helyezve ezzel legfőbb riválisára. Bár Max Allegri számos játékost kényszerül majd nélkülözni, a táblázat alsóbb felében elhelyezkedő Lecce alakulatának ezzel együtt sem szabad majd gondot jelentenie. Hogy a fekete-fehérek meg tudnak-e felelni a kihívásnak, s győzelmi szériájukat folytatva képesek lesznek-e megverni a Lupit, az ma este 20 óra 45 perctől fog kiderülni Daniele Doveri sípszava mellett, a Stadio Ettore Giardiniero - Via del mare gyepén, valamint a SPORT2 képernyőjén. 

A sárga-piros mezes gárda e pillanatban a pontvadászat 13. helyén áll a maga 4 diadalával, 9 döntetlenjével, valamint 7 vereségével. Roberto D'Aversa tanítványai egészen remekül kezdték a szezont, s alapvetően ennek köszönhetik 21 pontjukat, továbbá az esetükben kiegyensúlyozottnak számító -6-os gólkülönbséget, elvégre az mostanában megrendezett fordulókban már felbukkantak a hanyatlás jelei. A legutóbbi öt játéknapon a Lecce egyedül a Frosinonét tudta legyőzni, még december 16-án, ezt követően viszont az Intertől, az Atalantától, majd a Laziótól is kikapott, míg a Cagliarival szemben csak egy ikszre futotta. A Coppa Italiából a sorozat második fordulójában estek ki, ahol a Parma gyűrte le őket 2:4 arányban, még november elsején. 

A Juventus ma ellenfelének keretértéke 89 millió euróra rúg a Transfermarkt szerint, átlagéletkoruk 24,4 év, soraikat pedig 7 válogatott futballista erősíti. Legtöbbre taksált labdarúgójuk csapatkapitányuk, az olasz-brazil kettős állampolgár Gabriel Strefezza, akit 8 millió euróra áraznak, őt pedig két középhátvéd, Federico Baschirotto és Patrick Dorgu követi, 7-7 millió euróval. 

A felek elmúlt öt találkozóján 4 Bianconeri-siker született egyetlen pontosztozkodás mellett, ám ezen mérkőzés megtalálásához egészen 2019-ig kell visszamenni az időben. A legutóbbi leccei megmérettetésen a Juventus 0:1 arányban nyert Nicolò Fagioli 73. percben szerzett találatával, még 2022. október 29-én. 

Az Öreg Hölgy szerelmesei ezúttal a megszokott hiányzók (azaz Nicolò Fagioli, Paul Pogba, Mattia De Sciglio és Moise Kean) mellett Federico Chiesát és Adrien Rabiot-t sem láthatják majd a pályán, ahogy azt Allegri már tegnap délután bejelentette, míg D'Aversának a sérült Kastriot Dermakun túl három afrikai játékost, a nemzeti együtteseiknél lévő Ahmed Toubát, Hamza Rafiát, illetve Lameck Bandát kell nélkülöznie. 

A Sky Sport Italia szerint a Bianconeri az alábbi kezdővel fog szerepelni ma este: 

(3-5-2): Szczęsny; Gatti, Bremer, Danilo; Cambiaso, McKennie, Locatelli, Miretti, Kostić; Yıldız, Vlahović.