Fonseca: "Djalò más játékos, mint amikor a Milanban szerepelt"

fonseca.jpgA LOSC Lille csapatának mestere, Paulo Fonseca a La Gazzetta dello Sportnak adott rövid interjút, melynek keretein belül az együttesétől – a Fabrizio Romano által tegnapelőtt közzétett információk alapján – a Juventushoz szerződő játékosát, Tiago Djalòt méltatta. Az Öreg Hölgy legújabb szerzeményéről igencsak dicsérően beszélt, kiemelve a mindössze huszonhárom éves középhátvéd legjobb tulajdonságait. 

A 2023. március 5-én keresztszalag-szakadást szenvedő játékos látszólag közel került ahhoz, hogy visszatérjen, ezzel kapcsolatban Fonseca a következőkről számolt be:

"Már két hete a csapattal edz, és jó munkát végez, kellő intenzitással, megfelelő tempóban. Szerintem még egy, legfeljebb két alkalomra lehet szükség, hogy játékra kész legyen, és hogy a pályán lássuk őt. 

A sérülését megelőzően kiválóan teljesített nálunk, nagyon sokat segített a csapatnak, emiatt nagy hiányt jelentett a kiesése. Iszonyú nehéz egy olyan gyors középső védőt találni a piacon, mint amilyen Tiago."

Djalò a 2018/19-es szezonban csatlakozott az AC Milan U19-es csapatához, de mindössze fél évet töltött el Milánóban, onnan került a Lille egyesületéhez. Fonseca véleménye szerint azonban már nem az a játékos tér vissza Olaszországba, aki egykoron eljött onnan. 

"Úgy gondolom, készen áll arra, hogy segítse a Bianconeri védelmét. Az első olaszországi kalandjához képest, amit még nagyon fiatalon, az AC Milanban élt át, sokat fejlődött játékosként és emberként is, és most sokkal több tapasztalattal rendelkezik, mint korábban. Ráadásul már ismeri a nyelvet, jól beszél olaszul, és szerintem ez segít neki abban, hogy a vártnál hamarabb beilleszkedjen egy olyan új és fontos csapatba, mint amilyen a Juventus.

A legfőbb erénye a gyorsasága, de nem jön zavarba attól sem, ha nála van a labda, tud bánni vele. Képes egyszerűen, és lényegre törően játszani, ezen kívül rendkívül jól helyezkedik a védelemben. Ismétlem azonban, az a képesség, amiben leginkább kiemelkedőnek tartom, az mindenekelőtt a gyorsasága.

Ő olyan valaki, aki tudja, hogyan szerezzen magának tiszteletet, amit viszont a legjobban szeretek benne, az az egyszerűsége. Sosem próbál pusztán a látszat kedvéért jól játszani, mindig tiszta futballra törekszik. Mostanra ebből a szempontból is megszerezte a megfelelő tapasztalatot" – zárta gondolatait a szakember.