Beharangozó – a Sassuolo elleni meccs

loghi_400x400_0022_sassuolo.pngA Coppa Italia negyeddöntőjében elért továbbjutást követően a Juventus ma este megkezdi a bajnokság második, tavaszi szakaszát, melynek első fordulójában a Sassuolo együttesét fogadja majd hazai pályán. Az Inter győzelme miatt ezúttal is kiemelt fontosságú lenne a győzelem, ugyanakkor Massimiliano Allegri csapatát óvatosságra inti, hogy az idény eddigi részében egyedül a zöld-feketék tudták megverni őket. Az, hogy az Öreg Hölgy képes lesz-e revansot venni Alessio Dionisi gárdáján az Allianz Stadiumban, ma este 20 óra 45 perctől derül majd ki. A meccs játékvezetője Marco Piccinini lesz, a magyar tévéadók közül pedig a SPORT2 csatornáján lehet nyomon követni az eseményeket. 

Emilia-Romagna tartomány büszkesége jelen pillanatban a Serie A tabellájának 14. helyén tanyázik a maga 5 győzelmével, 4 döntetlenjével, valamint 10 kudarcával, ami az eddigiekben 19 pontot ért számukra. Érdekesség, hogy sikereik közül egyet a Juve, egyet pedig az Inter ellen arattak, vagyis a bajnoki cím két fő favoritja ellen is diadalt értek el, azonban 26 lőtt és 33 kapott góljuk mellett még ez az eredmény sem számít igazán kiemelkedőnek. Legutóbbi öt mérkőzésükön kikaptak a Cagliaritól, a Genoától, továbbá a Milantól, míg az Udinese ellen ikszeltek, a Fiorentinát pedig legyőzték hazai pályán. A Coppa Italiában a nyolcaddöntő jelentett számukra a végállomást, ott az Atalanta kerekedett föléjük 3:1 arányban. 

A Sassuolo keretének értéke 157 millió eurót tesz ki a Transfermarkt szerint, átlagéletkoruk 26,6 év, soraikat pedig 8 válogatott labdarúgó erősíti. Legtöbbre taksált futballistájuk nem meglepő módon az ebben az idényben is remekül teljesítő Domenico Berardi, aki 20 millió eurót ér, rajta kívül azonban Armand Laurienté (16 millió euró), illetve Andrea Pinamonti (15 millió euró) is a magasabban jegyzett játékosok közé tartozik. 

A két fél legutóbbi öt összecsapásán 3 Juventus-siker és két Sassuolo-diadal született. A Bianconeri idegenben nem sok sót ehetett meg Dionisi fiaival szemben, mivel keretük az idei 4:2 mellett tavaly is kikapott a Mapei Stadiumban (1:0). Hazai pályán viszont egyértelmű a fekete-fehérek dominanciája, akik a 2022. augusztus 15-én megrendezett torinói mérkőzésükön 3:0 arányban múlták felül ellenfelüket, köszönhetően Ángel Di María találatának, továbbá Dušan Vlahović duplájának. 

A két csapat valósággal bővelkedik hiányzókban, ugyanis Max Allegri ma sem számolhat Nicolò Fagioli, Paul Pogba, Mattia De Sciglio, Moise Kean, továbbá Alex Sandro játékával, rajtuk kívül pedig eltiltás miatt ezúttal Federico Gatti és Weston McKennie sem léphet majd pályára. Alessio Dionisi ennél valamivel jobb helyzetben van, ugyanis ő csupán Grégorie Defrelt, Pedro Obiangot, Uroš Račićot, és Matías Viñát kényszerül majd nélkülözni. 

A Sky Sport Italia szerint az alábbi kezdőt láthatjuk majd ma este: 

(3-5-2): Szczęsny; Rugani, Bremer, Danilo; Cambiaso, Miretti, Locatelli, Rabiot, Kostić; Yıldız, Vlahović.