Vlahović és Danilo szavai a Salernita-Juve után

image_2024-01-07_212844563.pngA csütörtök este utáni erődemonstrációját követően vért izzadva tudott csak nyerni a Juventus Salernóban, a sereghajtó vendégeként. A nagycsapatok közül a Milant idén már hazai pályán megtréfáló Csikóhalak a Juventus ellen is vezetést szereztek az első játékrészben, majd a második félidőben a gólt szerző Maggiore kiállíttatta magát, lehetőséget adva Allegri fiainak a fordításra. Iling-Junior révén sikerült az egyenlítés, majd a hosszabbítás első percében fejelt gyönyörűen a kapuba, megszerezve ezzel a győzelmet. A találkozót követően a szerb csatár, illetve Danilo beszéltek a DAZN munkatársaival. Vlahović nyilatkozatában megköszönte a szurkolóknak a támogatást, illetve kiemelte a csapat küzdeni tudását is.

DAZN: Dušan, ugyanúgy mint Frosinonéban, ezúttal is egy három pontot érő döntő gól. Mekkora ennek a gólnak az értéke?

Dušan Vlahović: Véleményem szerint sokat jelent, kicsit fáradt vagyok a beszédhez, de tényleg sokat jelent nekem. Mindent beleadtunk ma este, tényleg mindent, szerintem megérdemelten nyertünk, de mindenképpen gratulálok a Salernitanának, akik nagyszerű meccset játszottak. Amikor pirosat kaptak, bajba kerültek, de ők egy nagyszerű csapat, és a legjobbakat kívánom nekik.

D: A spirito, a végsőkig tartó hit az, ami ezt a csapatot jellemzi. Soha nem adjátok fel.

DV: Nem, soha nem adjuk fel, a végéig mindent beleadunk, aztán majd meglátjuk meccsről-meccsre, hogy hogyan alakul, de biztosan nem adjuk fel soha.

D: Ez annak a jele, hogy a Juve a Scudettóért küzd?

DV: Még 18 meccs van hátra, ha nem tévedek, ez még nagyon sok mérkőzést jelent. Ahogy mondtuk, a célunk bejutni a Bajnokok Ligájába, meccsről meccsre haladunk, aztán később majd meglátjuk.

D: Úgy érzed, hogy kezdesz az átgondolt gólok emberévé válni? Amit a Bianconeri emberei kérnek...

DV: Mindig is keményen dolgoztam, mindig mindent beleadtam, és biztosan a munka meghozza majd a gyümölcsét. Jelenleg elégedett vagyok ezekkel a gólokkal, de a csapat segítsége nélkül nem tudtam volna semmit sem elérni, mert ők nagyon sokat segítenek nekem, minden nap érzem az edző, a klub és a szurkolók segítségét, igazán köszönöm mindenkinek, még keményebben fogok dolgozni és remélem, hogy még sok gólt fogok szerezni, amivel a csapatot segítem.

D: Milyen lesz a 2024-es év Vlahović számára? Olyan, amelyben bajnok lesz? Elkezd trófeákat emelgetni?

DV: Nem tudom, napról napra dolgozom, nem szeretek túl messzire menni a jövőbe, a jelenben élek, és csak azokkal a dolgokkal foglalkozom, amiken változtatni tudok, nem gondolok azokra, amiket nem tudok befolyásolni. De minden nap keményen dolgozom, hogy megvalósítsam minden álmomat, de az út még hosszú, majd meglátjuk a végén. A lényeg, hogy dolgozzak, maradjak talpon, és mindent beleadjak a csapatért.

D: Milyen érzés gólt szerezni és elmenni együtt ünnepelni a szurkolókkal?

DV: Nehezen tudom leírni... Köszönöm a szurkolóknak, akik ilyen időben is kijöttek szurkolni, mindig ott vannak velünk minden meccsen, csak köszönetet mondhatunk nekik, de egyébként is gratulálnék a csapatnak és az edzőnek, mert meccsről meccsre megmutatjuk, hogy egy nagyszerű csapat vagyunk, nagy dolgokra vagyunk képesek, de lépésről lépésre kell haladjunk, majd a végén meglátjuk. Gratulálok mindenkinek, nélkülük semmi sem lenne lehetséges, haladjunk előre.

danilo_sal.pngA Juventus csapatkapitánya, Danilo adta a győztes találat előtti gólpasszt egy mesteri beadásnak köszönhetően. A brazil védő szintén a csapatot méltatta Vlahovićhoz hasonlóan, illetve türelemre intett a Scudettóval kapcsolatos hangok kapcsán. Elismerte, hogy az Inter rendeklezik a legerősebb kerettel, de a Juventus is építkezik, ő maga pedig elnézést kért saját közelmúltbeli teljesítményét illetően.

DAZN: Danilo, nagyszerű beadást hajtottál végre. Te szélső hátvédnek születtél, így beadni...

Danilo: Igen, sok évet töltöttem el szélső hátvédként, főleg a Portóban, egy kicsit a Real Madridban, szóval még mindig van bennem egy kicsi.

D: Mit ér ez a győzelem, amely az utolsó percekben jött? Ezek azok a meccsek, amelyek extra érzelmi löketet is adnak.

D: Először is gratulálni akartam a Juventus női csapatának is, akik megnyerték a Roma elleni Szuperkupát. Igen, ez a győzelem nagyon fontos, mert tudtuk, hogy ez a meccs nagyon más lesz, mint a kupában lejátszott, azonban a fejünkben volt, hogy a hozzáállásnak mindig proaktívnak kell lennie, a koncentrációnak, annak, hogy 90 percen keresztül bent maradjunk a játékban, és így jól teljesítettünk.

D. Allegri azt mondta, hogy a labdabirtoklás nélküli fázisban lankad a koncentrációd, amikor az ellenfélnek van egy fél esélye, akkor gólt szereznek. Kicsit nagyobb koncentrációt kell hozni a kevés kiharcolt lehetőségnél?

D: Az első dolog, amit el kell mondanom, hogy nekem is elnézést kell kérnem, mert amióta visszatértem a sérülésemből, a Napoli elleni meccset leszámítva a többi meccsen kicsit jobban küzdök, hogy megtaláljam a legjobb formámat, szerencsére van egy csapat, amely támogat, segít, és ezt előrébb visszük. Igen, félnünk kell a góloktól, eddig ez volt az erősségünk, de ahogy mondtam, meg kell néznünk, mit csináltunk jól, türelmesek voltunk a labdakihozatalban, a terek megtalálásában, ami nem volt egyértelmű. Három fontos pontot viszünk haza.

D: Mennyivel nehezebb az utóbbi hónapokban Vlahovićot fogni az edzéseken? Mennyire fejlődik?

D: Nagyon örülök Dušannak, de ez annak a munkának az eredménye, amit néhány hónapja végez, amikor nem szerzett gólt, az emberek rögtön kérdezték: hol van Dušan? Ő pedig csendben dolgozott, próbált fejlődni, és most jönnek az eredmények. Több gólt szerez, nyugodtabb, higgadtabb, elvégzi azt a munkát, amit az edző és a csapat kér, és mi örülünk neki, tudva, hogy ez még nem elég nekünk, hiszen még hosszú út áll előttünk.

D: Mi kattant be a fejekben a tavalyi szezon, illetve az idei Sassuolo elleni meccs után? Mennyire nagyszerű ilyen srácokkal együtt lenni, akik pályára lépnek, és mind készen állnak és részt vesznek? Ez az erősségetek.

D: Az edző néhány napja nagyon fontos dolgot mondott, hogy ez egy olyan újjáépítés, amit nem lehet ilyen gyorsan megcsinálni, hónapok, sőt évek kellenek ahhoz, hogy egy győztes mentalitás, egy fontos mentalitás kialakuljon. Most egy kicsit jobban mennek a dolgok, a srácoknak kicsit több az önbizalmuk, ez nagyon fontos. Aztán, hogy vannak olyan emberek, mint Rugani, Nicolussi-Caviglia, akik keveset játszanak, de mindig ott vannak az edzésen, az öltözőben, pozitívak, proaktívak, amikor játszanak, ugyanazt a munkát végzik, mint mi, akik talán egy kicsit többet játszanak. Ez tetszik nekünk, ez mindig is a Juventus erőssége volt, én nem voltam benne a Juventus utolsó éveinek győztes időszakában, mint például Barza, Giorgio, Buffon. Mindazokéban, akiket annyira csodálok, de megpróbáljuk újra felépíteni ezt a dolgot, és véleményem szerint ambícióval, alázattal, földön járó lábakkal, játékról játékra gondolkodva nagy dolgokat érhetünk el.

D: Mindenki azt mondja, hogy az Inter a Scudetto favoritja, te nem érzed magatokat gyengébbnek az Interrel szemben?

D: Magunkat nézzük, ezt mondtam az elejétől fogva. Az Internek erős csapata van, egy kicsit talán tapasztaltabb csapat, de mi a saját utunkat járjuk. Biztosan vannak ambícióink, az álmunk, hogy valami fontosat érjünk el. Az illúzió, hogy felnézünk és látunk dolgokat, talán ez vezet minket a győzelemhez. Szóval most az Olasz Kupa mérkőzésre gondolunk, megvan bennünk az ambíció, hogy előremenjünk, és arról álmodozunk, hogy valami fontosat elérjünk.