Allegri: "Egyre közelebb kerülünk a Bajnokok Ligájához"

allegri_vs_frosinone.jpgA Juventus ma délután fontos, 1:2-es győzelmet aratott az idén kiválóan teljesítő Frosinone szinte bevehetetlennek tartott stadionjában. Az olasz rekordbajnok az csúcstehetségnek tartott Kenan Yıldız remek találatával, valamint Dušan Vlahović nagyszerű fejesével csikarta ki a győzelmet a Kanárik fölött, melyet követően a csapat mestere, Massimiliano Allegri is értékelte a látottakat, kiemelve a betaláló labdarúgók produkcióját, továbbá megemlítve a BL-hely megszerzésének közelségét is. 

"Csapatunk jó meccset játszott, ami különösen nagy eredmény annak fényében, hogy a Frosinone otthonában eddig csak a Napoli tudott győzedelmeskedni. Nem volt könnyű meccs, mivel ellenfelünk nagyon jó, stadionjuk atmoszférája pedig varázslatos. Az első félidőben viszonylag sok lehetőséget dolgoztunk ki, míg a második játékrészre kissé visszaestünk, ám ez teljesen normálisnak számít ezen a szinten. A kapott gólt megelőző helyzetet jobban is kezelhettük volna, ám ezt követően jól reagáltunk, s szép lehetőségeket dolgoztunk ki, míg a hazaiak nem igazán voltak képesek eltalálni a kaput" – szögezte le a tréner a DAZN munkatársának. 

"Folytatnunk kell a megkezdett munkát, ám nagyon örülök Kenan Yıldıznek és Dušan Vlahovićnak, akik remek gólokat szereztek, valamint a teljes csapatnak is, hiszen ez egy rendkívüli alakulat, mely sosem fogja vissza magát, hanem szinte mindig a maximumon pörög. Ma tudatosan, a kellő szilárdságot képviselve vártunk a megfelelő alkalomra, végül pedig bezsebeltük a három pontot. Timothy Weah-nak azért kellett pályára lépnie, mert szükségünk volt egy friss emberre azon az oldalon, részben amiatt, hogy több beadással kínálhassuk meg támadóinkat. 

Yıldız még rendkívül fiatal, ám nagy lelkesedéssel edz és játszik, s él a neki adott lehetőségekkel. Több remek fiatal játékosunk is van, akik közül ma például Samuel Iling-Junior is pályára léphetett, majd kiválóan futballozott, ami igaz az immár 100%-is fizikai állapotban lévő Weah-ra is. Hans Nicolussi Caviglia nagyszerű produkciót nyújtott a középpályán, kiegészítve társai teljesítményét. Ma délután remek hozzáállást láthattunk a srácoktól, s nem is kérdés, hogy ezen az úton kell folytatnunk, határaink folytonos feszegetése mellett. 

Sosem lehetek elégedettek önmagukkal, ezért pedig mindig jobb teljesítményre kell sarkallnom a srácokat. Még két meccs van hátra a szezon féltávjáig, jelenleg pedig 40 pontunk van, ami egy újabb fontos mérföldkő számunkra. Most kapunk pár nap pihenőt, hogy annak rendje és módja szerint ünnepelhessük meg a karácsonyt, ezután pedig az AS Roma elleni összecsapásra fogunk koncentrálni, ami egy nehéz és kihívásokkal teli megmérettetés lesz. A ma megszerzett 40. pontunkkal elkerültük a kiesést, ám végső mérleget majd csak január 7-én, a Giallorossi és a Salernitana elleni találkozók után vonhatunk az idény eddigi részéről. Ha akkor is itt leszünk, minden bizonnyal nagyon közel kerülünk majd fő célunkhoz, ami továbbra sem a Scudetto, hanem a Bajnokok Ligája-indulást garantáló pozíciók bebiztosítása. 

A Frosinone egyenlítő találata után három játékost kaptam le, mivel Manuel Locatelli kapott egy ütést, ami miatt be kellett vetnem Nicolussi Cavigliát. Filip Kostić elfáradt, így kézenfekvő választás volt pályára küldeni Iling-Juniort, a sokat futó és dolgozó Yıldız pedig kezdett görcsölni. Andrea Cambiasót a 65. percig hagytam fenn, mivel azt kockáztattuk, hogy megsérül, vagy kiállítatja magát. Weah beküldése jó megoldásnak bizonyult, hiszen karakterét tekintve hasonlít az olaszhoz: célzott emberfogást alkalmaz, valamint pontos beadásokra képes, így tehát nem kérdés, hogy rá volt szükségünk. 

Kostić rendkívül félénk volt ma, ami miatt több helyzetet is elpuskázott. Bár soha nem volt egy tipikus gólvágó, olykor el kell hinnie, hogy azzá válhat, legalábbis a kapu előtt érdemes lenne ezzel biztatnia magát. A vezetés megszerzését követően egyből mentünk a második találatért, hogy elkerüljük azt, ami a Genoa ellen történt velünk, azonban az ellenfél így is egalizált a szünet után. 

Úgy gondolom, hogy a padoztatás kissé megnyugtatta Vlahovićot, aki sok kritikát kapott az elmúlt meccseken, annak ellenére is, hogy alapvetően jól futballozott. Biztos voltam benne, hogy az utolsó fél órában nagy lendületet adhat nekünk a jelenléte, ami így is történt. Még nagyon sokat kell fejlődnie, főleg a lelki egyensúly tekintetében, azonban azzal, hogy ma csak csereként számoltam vele, sikerült elérni, hogy lehiggadjon. Yıldız sokkal érettebb labdarúgó, mint azt életkora mutatja. Képességeit tekintve egyértelműen ő Federico Chiesa természetesen helyettese, hiszen kellően intelligens és kiegyensúlyozott. Az, hogy velünk lehet, az ifjúsági szektor tíz éves munkájának eredményeit támasztja alá" – összegzett General Max. 

A meccs összefoglalója: