Allegri: "Nem hiányzik egy Koopmeiners-szerű játékos"

maxi_ata.jpgA Juvetus hazai pályán 2:2-es döntetlent játszott az Atalanta gárdájával, mellyel a Bianconeri egy helyet visszacsúszott a tabellán, hiszen győzelmének köszönhetően immár az AC Milan foglalja el a táblázat második helyét. A találkozót követően a csapat mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz média színe előtt, kijelentve, hogy nincs miért hibáztatni a csapatot, mivel az alapvető cél mindig is a Bajnokok Ligájába való visszatérés volt, ami még bőven elérhető a Zebrák számára. 

"Jó meccset játszottunk egy kiváló Atalanta ellen, mondom ezt attól függetlenül, hogy sajnos két gólt is beengedtünk. Az ellenfél jó megoldást választott az első találat előtt elvégzett szabadrúgásnál, ezt a helyzetet viszont jobban is levédekezhettük volna, csakúgy, mint a második gólhoz vezető szituációt" – fogalmazott a DAZN kérdésére. 

"A második játékrészre sokkal agresszívebbé váltunk, tele voltunk haraggal és energiával. A szünet előtt is mutattunk jó dolgokat, ám kevés helyzetet alakítottunk ki, ami miatt némileg elégedettebb vagyok a fordulás után mutatott produkcióval. Védekezésünkön továbbra is javítanunk kell, ahogy azt a múlt heti, Napoli elleni összecsapást követően is elmondtam. Jó meccseket játszunk, azonban nagyon könnyen kapunk elkerülhető gólokat, amin mindenképpen változtatnunk kell. 

Sokat dolgozunk az olyan helyzetek kezelésén, ami például az Atalanta második találata előtt állt elő. Az ehhez hasonló pillanatokban nagyon higgadtnak kell maradnunk. A legfontosabb eredmény most az, hogy begyűjtöttünk egy pontot, amivel távol tartottuk magunktól a Bolognát, s továbbra is 11 egységet számolunk a bergamóiakra. Ne felejtsük: az a legfőbb célunk, hogy bejussunk a legjobb négy közé, ennek eléréséhez pedig még legalább 10 pont hiányzik. Csapatunk továbbra is remekül teljesít, ekképp pedig nem lenne miért hibáztatnom a srácokat. Éppen ellenkezőleg: fiaim ma erőt mutattak azzal, hogy egy kudarcos első félidő után, a vendégek drukkereinek hangorkánja mellett is sikerült összekapniuk magukat, s jó reakciót tudtak adni az előállt helyzetre. 

Erre büszkének kell lennünk. Követhetünk el hibákat, máskor pedig nyújthatunk jobb produkciót, ám egy dolog sosem hiányzott ebből az alakulatból: az alapvető elkötelezettség ugyanis mindig jelen volt nálunk. Nem aggódok amiatt, hogy az elmúlt hét meccsen mindössze hat pontot sikerült bezsebelnünk. Minden azon múlik, hogy milyen szemüvegen át nézzük a történteket. A mérleg azt mutatja, hogy az eddigiekben 58 pontot szereztünk, ami kiváló eredménynek számít, még ha ezt átmenetileg el is homályosítja az utóbbi időszak. Ha legyőztük volna az Atalantát, s ikszeltünk volna Nápolyban, vagy Milánóban, mindenki optimistábban tekintene a jövőre, a dolgok viszont így alakultak, nekünk pedig ebből az állapotból kell kihoznunk a legtöbbet. 

Ezek a pillanatok segítik a csapat fejlődését, miközben játékosaink tapasztalatokat gyűjtenek, és  folyamatosan növekednek, ami rendkívül előnyös, mivel egy fiatal keretről beszélünk. Alapvető célunkat, azaz a BL-helyek valamelyikének elérését természetesen nem téveszthetjük, s nem is tévesztettük szem elől, mivel mégis csak a legrangosabb európai kupasorozatról beszélünk, ami fontossága mellett egyúttal egy csodálatos élményt is ad a labdarúgóknak. Ma este egy négy fős védelemmel próbáltunk építkezni, elöl pedig sok teret igyekeztünk kialakítani, mivel tudtuk, hogy az Atalanta sok emberrel fog támadni. Az első félidőben adódott is néhány lehetőségünk az általunk alkalmazott taktikának köszönhetően, bár ezen esélyekkel sajnálatos módon ekkor még nem tudtunk élni. 

Néha a rövid oldalon kerestük Arkadiusz Miliket, holott időnként kifizetődőbb lett volna a másik szélen megtennünk ugyanezt. Andrea Cambiaso szeret feljebb lépni, s betörni a támadósor fennhatósága alá eső területekre, amit szerencsére ma is megtett, remek gólt szerezve ezáltal. Weston McKennie ma is remek beadásokat és passzokat adott, ezzel pedig a bergamóiak elevenébe hatolt, mivel ellenfelünk igencsak sebezhető a védelem mögé juttatott labdák által. Nem gondolám, hogy a Juventusból hiányozna egy Teun Koopmeiners-szerű játékos. A holland ma azért talált be ellenünk, mert kissé fegyelmezetlenek voltunk az első félidei szabadrúgásnál, a második találatnál pedig könnyelműen olvastuk a helyzetet. Ebben feltétlenül javulnunk kell, ugyanakkor számos olyan futballista van gárdánkban, mint a fekete-kékek kiválósága, aki ettől függetlenül persze egy remek játékos. Ma este nem volt könnyű meccsünk, hiszen egy nehéz időszak van mögöttünk, mindazonáltal a megszerzett egy pont nagyon sokat ér számunkra, még ha az elért eredmény nem is tűnik kiemelkedőnek. 

Az ultrák által kifeszített molinó boldogsággal töltött el, mivel ez azt mutatja, hogy a szurkolók elismerik az általunk végzett munkát, s elégedettek azzal, ám rajtuk is nagyon sok múlik, hiszen ma este is ki kellett segíteniük a csapatot néhány nehezebb pillanatban. Úgy vélem, hogy végső soron mindannyian egy célért küzdünk, ebbe a halmazba pedig beletartoznak a drukkerek is, akik jövőre szintén a Bajnokok Ligájában akarják látni kedvenceiket, hogy csodás és izgalmas nemzetközi meccseknek lehessenek szemtanúi a stadionban. Együttesünket természetesen lehet és olykor kell is kritizálni, ami rám is vonatkozik, ugyanakkor elkötelezettségünket nem lehet kétségbe vonni, a srácokat személy szerint pedig alaptalan lenne hibáztatni egy-egy rosszabb mérkőzésért. 

Teljesen normális, hogy állandóan fejlődnünk és javulnunk kell, hiszen ez a kötelességünk a győzelem érdekében. Meggyőződésem, hogy ezt a feladatot el is végezzük, még akkor is, ha az utóbbi időszak vereségei miatt lemaradtunk a tabella élén álló Intertől. Nagyon örülök Arek Miliknek, aki remek teljesítménnyel rukkolt elő, a második félidőben pedig nagyon hasznos módon játszott, ami mindenki másra is igaz. Most az a dolgunk, hogy folytassuk a megkezdett munkát, mivel már a szezon vége előtt el akarjuk érni a szükséges célokat,. A bajnokságon kívül a Coppa Italia elődöntőjében is helyt kell állnunk, ami egy remek kihívás lesz a rutintalanabb fiatalok számára is. A Juventusban játszani nem könnyű feladat, ezeknek a reménységeknek pedig most kell szert tenniük arra a képzeletbeli páncélra, mellyel később kivédhetik a támadásokat" – összegzett General Max. 

A mérkőzés összefoglalója: