Allegri: "Még rengeteg mindenben kell fejlődnünk"

allegri_vs_napoli_1.jpgA Juventus tegnap este 2-1-es vereséget szenvedett a Napoli otthonában, a találkozót követően pedig a csapat mestere, a csalódottan nyilatkozó Massimiliano Allegri is az olasz média kamerái elé állt, hogy röviden értékelje alakulata teljesítményét, valamint szót ejtsen a találkozó néhány vitatott momentumáról, egyebek mellett Joseph Nonge Boende lecseréléséről. 

"A srácok ma este nagyon jól játszottak, még akkor is, ha nem tudták kihasználni az első félidőben adódó számos lehetőségüket. Úgy vélem, hogy ezek az összecsapások mind a fejlődés részét képezik, a csapatnak pedig át kell élnie hasonló szituációkat ahhoz, hogy meglelje a szükséges egyensúlyt és a kellő ritmust, kiváltképp az ehhez hasonló rangadókon. A vereség ellenére úgy vélem, hogy jól teljesítettünk. Továbbra is a tabella második helyén állunk, s már csak tizenegy mérkőzést kell lejátszanunk ahhoz, hogy elérjük legfőbb célunkat" – jelentette ki a DAZN munkatársának. 

"Weston McKennie és Adrien Rabiot sérülése miatt kénytelen voltam pályára küldeni a már 60. Juve-meccsét játszó Fabio Mirettit, valamint a kezdőként most először esélyt kapó Carlos Alcarazt, akik mindketten remek produkciót tettek le az asztalra. Úgy gondolom, hogy a kudarc ellenére jó teljesítményt nyújtottunk, a játékosok pedig minden helyzetben, akár a védekezés során is igyekeztek kisegíteni egymást. A Napolinak nem igazán voltak tiszta lehetőségei Wojciech Szczęsny kapuja előtt, mi viszont nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, amivel összességében véve hatalmas kockázatot vállaltunk. 

Gyakran előfordult, hogy a szélek kihasználása helyett középre húzódtunk, amivel a saját dolgunkat nehezítettük meg. Játékunk képe alapján akár több gólt is szerezhettünk volna, ennek fényében pedig rendkívül csalódottak vagyunk a vereség miatt, s dühösek vagyunk azért, hogy ma pont nélkül kell távoznunk. A necces szituációknál sokkal éberebbnek kellett volna lennünk, különösen úgy, hogy tudjuk, hogy még rengeteg fontos összecsapást kell lejátszanunk ahhoz, hogy kvalifikáljuk magunkat  a Bajnokok Ligájába. 

Ennek az együttesnek még rengeteg mindenben kell fejlődnie. Normális, hogy olykor egy kicsit jobban fogunk védekezni, idővel pedig bizonyára a tizenegyes-gyanús helyzeteknél is okosabbak leszünk, ezekkel együtt viszont látnunk kell az évad pozitív oldalát is: ma este talán minden idők legfiatalabb Juventusa lépett pályára a Maradonában, hiszen talán hat futballistánk is 2003 és 2005 között született. Ez azt jelenti, hogy a Bianconeri struktúrája jól működik, nekünk pedig az a célunk, hogy segítsük a tehetségeinknek a növekedésben. Mindez ahhoz vezet, hogy jövőre még jobbá válunk majd, s olyan labdarúgók mellett, akiknek már jókora tapasztalatuk van a Serie A-ban, vélhetően ezek a reménységek is jobbak lesznek. 

Szomorú vagyok amiatt, hogy a Napoli játékosai gyorsabban reagáltak a kipattanó lövésre, mint az addig egyébként hibátlanul játszó Alex Sandro és Gleison Bremer. Az ilyen helyzeteknél jobban kell teljesítenünk. Kapusunk kivédett egy rosszul elvégzett büntetőt, bár talán jobb lett volna, ha megpróbálja szögletre ütni a labdát. Jelenleg viszont már kár lenne ezen keseregnünk, elvégre hamarosan következik az Atalanta elleni rangadó, ahol muszáj lesz pontokat szereznünk. 

Az elmúlt három találkozón minden alkalommal két gólt kaptunk, ami persze nem jó, ám a futball már csak ilyen: vannak pillanatok, amikor minden összejön, s vannak olyan időszakok, amikor elpártol tőlünk a szerencse. A Hellas Verona elleni meccsen valószínűleg a szezon legjobb találatát lőtték ellenünk, az ilyen dolgokat pedig nem lehet előre látni, vagy kivédekezni. Mikor jó eredményeket értünk el, akkor is arról beszéltem, hogy javítanunk kell a produkciónkon, a srácoknak tehát nincs okuk az elkeseredésre. Jelenleg 57 pontunk van, s biztos lépésekkel haladunk céljaink felé. 

Giovanni Branchini a napokban arról beszélt, hogy szerinte bármi elképzelhető. Én magam nem tudom, hogy ezzel mire gondolt, ha pedig kérdéseik vannak ezzel kapcsolatban, akkor azt neki kell feltenniük. Továbbra is én vagyok az Öreg Hölgy mestere, visszatérésem óta pedig mindig az év ezen szakaszában kaptak szárnyra pletykák az esetleges távozásommal kapcsolatban. Boldog vagyok, hogy a Juventusnál dolgozhatok, s azon munkálkodom, hogy a BL-indulást érő helyeken maradjunk, ami papíron eddig minden idényben sikerült nekünk. Remélem, hogy ez most sem lesz másképp. 

Nem gondolnám, hogy a Bianconeri esetében létezne az önök által Allegri-problémának nevezett gond, mivel eltökélten haladunk céljaink felé, még akkor is, ha egyelőre nem értük el ezeket. A magam részéről továbbra is az évad eredményes befejezésére koncentrálok, s csak köszönetet tudok mondani a srácoknak az általuk nyújtott produkció miatt. Remélem, hogy májusban meg tudjuk majd adni azt a klubnak, amitől tavaly megfosztottak bennünket, ehhez azonban még rengeteget kell tennünk" – összegzett General Max. 

A meccs összefoglalója: