Chiellini hamarosan a vezetőség tagja lesz

chiello_scudetto.jpgMint ismert, a Juventus történelmének egyik legnagyobb legendája, valamint a klub 2018 és 2022 közötti csapatkapitánya, Giorgio Chiellini kedd délután hivatalosan is bejelentette visszavonulását a profi futballtól, ezt követően pedig máris számos hír és találgatás bukkant fel az ikonikus védő további útjával kapcsolatban. 

A korábbi védő egy héttel ezelőtt terjedelmes nyilatkozatot adott a The Athletic munkatársának, melyben ugyan még csak játszadozott a stoplis szögre akasztásának gondolatával, egyértelműen beszélt a folytatást illetően, leszögezve, hogy mindenképpen a Juventusnál képzeli el a jövőt, s hogy megvan a szükséges végzettsége ahhoz, hogy komoly szerepet vállaljon egy klubnál: 

"Visszavonulásom után mindenképpen egy klub menedzsmentjében szeretnék elhelyezkedni. Közgazdászként diplomáztam, valamint elvégeztem egy gazdasági vezetői képzést is, a futballklubok gazdálkodására specializálódva. A kispadon ülni, és igazgatni a játékosaidat hasonlóan nagy elhivatottságot igényel, ám jelenleg nem érzem magaménak az edzői pályát. Nem titok, hogy a jövőt a Juventusnál képzelem el. Nem tudom, hogy milyen pozíciót vállalhatnék el itt, ám biztosan az Öreg Hölgynél akarok tevékenykedni, ahol életem felét töltöttem. Még mindig nagyon erős szálak fűznek a csapathoz, s az ottani játékosokhoz, éppen ezért pedig nagyon boldog vagyok amiatt, hogy ilyen jó szezont futnak" – fogalmazott akkor a King Kong becenévre hallgató középhátvéd. 

Gianluca Di Marzio a visszavonulás hivatalossá tételét követően arról írt, hogy mikor Chiellini 2022 nyarán elhagyta a Bianconerit, s a Los Angeles FC-hez igazolt, megállapodást kötött a torinóiakkal arról, hogy pályafutásának befejezése után a vezetőség tagjává válik. Az újságíró szerint az olasz mindenképpen szerepet fog kapni az Öreg Hölgynél, ám azt, hogy pontosan milyen pozícióban munkálkodik majd, a felek csak ezt követően fogják meghatározni. 

Nicolò Schira később ugyancsak leszögezte, hogy Chiellini legnagyobb álma az, hogy visszatérjen a Juvéhoz, ahol 2005-tel kezdődően összesen tizenhét szezont húzott le, magasba emelve 9 Scudettót, 5 Coppa Italiát, valamint 5 Supercoppa Italianát. Amerikai együttesénél emellett bezsebelhette a 2022-es Supporters' Shieldet és a 2022-es MLS-kupát, míg az olasz válogatottnál megnyerte a 2021-es Európa-bajnokságot. Ezen felül Chiellini volt az utolsó aktív futballista, aki a 2006/2007-es idényben megjárta a fekete-fehérekkel a Serie B-t, ahová a klub a Calciopoli-botrány kirobbanását követő ítélet miatt sorolódott vissza. 

A veterán játékos kedd este, a reptérre mehet a következő szavakat mondta jövőjéről: "A telefonom tele van olvasatlan üzenetekkel, ajánlatokat viszont még nem kaptam. A jövő héten meglátogatom Max Allegrit és a csapatot, a Roma elleni meccsen pedig a stadionban is ott leszek. Hogy visszatérek-e a Juventushoz? Ezt egyelőre nem tudom, esküszöm. A szurkolóknak pedig köszönöm a rengeteg szeretetet."